Ha fáj, nagyon fáj

A Tilos az Á új tavaszi könyvei

A Tilos az Á Könyvek négy nem mindennapi könyvvel kezdte az évet. Sokkoló témaválasztás, meghökkentően új látásmód, nem várt megoldások! Mind a négy regénynek nagy a tétje, és ami még közös bennük, hogy valóban képesek kíméletlenül őszinték lenni az olvasóhoz. Ismerd meg a Tilos az Á könyvek újdonságait!

Mindenki találkozott már azzal a kérdéssel, hogy létezik-e lány és fiú között barátság, vagy az egyikük mindig mást remél? (Égig érő szerelem) És veszítettük már el barátunkat, mert neki fontosabb lett nálunk a szerelme? (Belezúgva) Sok regény született a második világháború borzalmairól, de nehéz úgy írni róla, hogy egy kamasz számára is letehetetlen könyv legyen belőle. Monica Hessének sikerült. (A kék kabátos lány) Mit ajánlanál fel cserébe a legnagyobb álmod megvalósulásáért? (Ördögcsapás) Hogyan lehet a fiataloknak beszélni ezekről a témákról? Megmutatjuk...

Susan Kreller: Égig érő szerelem 

egig_ero_szerelem_borito_300px.jpgVégre magyarul is megjelent a német ifjúsági regények legjobbika! (Az év ifjúsági könyve volt 2015-ben.)

Van olyan, hogy életünk első szerelme a legjobb barátunk. És nem is tudjuk, mi ez az érzés, csak abban vagyunk egészen biztosak, hogy szeretnénk, ha a másik mindig velünk maradna.

Adrian, amióta az eszét tudja, Stella legjobb barátja. A lány vagány és kezdeményező, Adrian egy kicsit zárkózottabb és... nagyon magas. Stella Egykilencvennek hívja a fiút, és egyáltalán nem zavarja, hogy szinte fel sem éri, ha vállon akarja veregetni. A talpraesett lány az iskolában is kiáll a barátja mellett, amikor a többiek rászállnak.
De egy napon a szemben lévő elátkozott házba beköltözik Dato és családja, és Stella beleszeret az új fiúba. Adriant készületlenül éri a kínzó szerelmi bánat. Nem tudja, mit érez pontosan, sem azt, mit kellene tennie. Csak végtelenül elkeseredett, ezért végtelenül hülyén kezd el viselkedni.

Itt van 10 ok, amiért mégis jó könyv az Égig érő szerelem

Eve Ainsworth: Belezúgva 

belezugva300.jpgSokak kedvenc Tilos az Á könyvek Eve Ainsworth 7 nap című regénye, mely megdöbbentő hitelességgel írja le az iskolai zaklatás folyamatát, váltogatva a támadó és az áldozat nézőpontját.

A szerző Vészkijárat-sorozatban megjelent második regénye egy romantikusan induló kapcsolatról szól két fiatal között, melyről azonban hamarosan kiderül, hogy függőségbe kergető, romboló viszony. Anna kamaszkorának leggyötrőbb korszakát éli, de váratlanul belép az életébe a menő és nagyon vonzó Will. Anna az új kapcsolatban találja meg az áhított vigaszt és reményt. Will olyan odaadóan szereti, ahogy a lány csak legmerészebb álmaiban képzelte. Ugyanakkor szeszélyes és kiszámíthatatlan is, aki lassan kezdi elszakítani a barátaitól és mindentől, ami addig fontos volt neki. Azt akarja, hogy az övé legyen, csakis az övé. És mindeközben fenyegetően magasodik föléjük egy sötét titok...

Veszedelmes viszony: könyv egy nehezen felismerhető, fojtogató párkapcsolatról. Ne ragadj benne, tehetsz ellene!Itt egy ajánló!

Monica Hesse: A kék kabátos lány 

kekk300.jpgA holokauszt kevés magyarul megjelent ifjúsági regény témája – mostanáig.
A Tilos az Á Könyvek első történelmi regénye 1943 januárjában játszódik Amszterdamban.
A főszereplő kamasz lány, Hanneke, biciklin járja a várost, a feketepiacon értékesíthető áruk után kutatva. A háború borzalmai már régen elérték Amszterdamot, és miközben elesett szerelmét gyászolja, Hanneke-nek mégis sikerül viszonylag kiegyensúlyozott életet biztosítania maga és a szülei számára. Egy nap egy idős néni megkéri, hogy keressen meg egy eltűnt zsidó kislányt. És ettől fogva alapjaiban változik meg Hanneke addigi élete.

Egy kamasz szemszögéből megírt izgalmas, fordulatos regény egy fontos történelmi korszakról.Olvass belőle egy részletet itt!

Sepsi László: Ördögcsapás

Mire lennél képes, hogy valóra váljon a legnagyobb álmod?

ordogcsap.jpgHárom tizenhét éves vidéki fiú – Vörös, Bika és Potter – élete nagy részét videojátékozással tölti, amíg zenekart nem alapítanak. Első fellépésük katasztrofálisan sikerül, de aznap éjjel váratlan látogatójuk érkezik. Szandor Mamon szembesíti a fiúkat életük kudarcaival és kilátástalanságával, majd csábító együttműködést ajánl, amely segíthet a srácoknak hátrahagyni a kisváros világát és ezért csak egy jövőbeli szívességet kér…Másnap reggel Vörös húgának nyoma vész, és a fiúk pontosan tudják, kinél keressék. Hogy megtalálják, neki kell vágniuk az elátkozott ösvénynek, amit Ördögcsapás néven emlegetnek a legendák.

Sepsi László egyedi módon ötvöz több műfaji elemet ebben a fausti regényben: egyszerre thriller, krimi road movie és fantasy. A céljaik érdekében akár az ördöggel is szövetkező, kilátástalan helyzetű vidéki fiataloknak kegyetlen gyorsasággal kell szembesülnie a felnőtté válással.

Kapcsolódó termékek