Hamarosan érkeznek!

Barátkozz a nemsokára megjelenő könyvekkel!

cimkék: #Pagony

Most, hogy elüldözted a jelmezeddel telet, itt az ideje, hogy elhozzuk neked a tavaszt: könyvekkel! Ebben a szemlében megmutatjuk neked, hogy mi jelent meg a karneváli időszakban és milyen lélekmelengető mesék fognak hamarosan megérkezni a boltokba! Várd a könyvfakasztó tavaszt velünk és olvass tovább!

MÁR MEGJELENT:

Harcos Bálint: A boszorkánycica


Harcos Bálint verses meséje klasszikus elemekkel dolgozik és közben friss, nagyon szórakoztató történet, ami észrevétlenül vezeti be a kisgyerekeket a versek, az irodalom élvezetébe, szeretetébe. A kerek kis könyv képes egyszerre a középsős, nagy ovis és kisiskolás korosztályt, sőt, még téged is lekötni.

Milyen klasszikus mesei elemek tűnnek fel a történetben? Ki ihlette Pindur, a kóbor kiscica alakját? Miért jó verses mesét olvasni a gyerekeknek? 

Bognár Éva Katinka a kötet hangulatához illő képvilágot álmodott meg. Az illusztrátor még csak pár éve végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán, ám diplomafilmjével, a Hugo Bumfeldt-tel több rangos díjat is elnyert. Ismerkedj meg vele ebben az interjúban!

Kattints a képre, és hallgassátok meg a mese első fejezetét!Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka

Miért szeretjük mi?

- igazi kisgyerek-anya kapcsolat: ebben a mesében lehetsz fáradt, türelmetlen, sőt néha még hisztis is
burokhangulat minden szavában
végtelenül otthonos és kedves mesék

Mi van, ha Babaróka bal lábal kel, vagy ha egyedül érzi magát a Kölyökőrzőben?
Mi van, ha Mamarókának nincs elég türeleme, és csak meginná kávéját, így összevész Babarókával?

Mi van akkor, amikor tornyot építenek, piacra mennek, vagy kakaót isznak?

Kattints a képre és hallgasd meg a címadó mesét!


HAMAROSAN ÉRKEZIK:


Axel Scheffler: Mókuspapa, gyere haza!

m
Axel Scheffler képi világát mindenki ismeri, aki találkozott már a Graffalóval, a Pipp és Polli-sorozattal, vagy Zoggal, a lelkes sárkánytanonccal. Most egy olyan mókusos történettel jelentkezik a sztárillusztrátor, amivel nemcsak egy felejthetetlen mesét és képeskönyvet kapunk, hanem lehetőségünk adódik a természetről beszélgetni a gyerekekkel ? egy kicsit másképp:

Nagy vihar tombol, és szegény Mókuspapa lepottyan a fáról. Még szerencse, hogy a gyerekek rátalálnak és gondoskodnak róla! Kényeztetik, babusgatják, de jaj, a mókus nem kisbaba, sőt, nem is háziállat! Vajon hogyan jut vissza a természetbe a bajba jutott mókus? Mit gondolnak a gyerekek a bajba jutott vadállatokról, és mit tehetnek egyáltalán, ha segíteni szeretnének?

Márciusban és áprilisban bizony valós probléma, hogy a kis mókusok kipottyannak a fészekből, és tudjuk, hogy gyakran megesik ez a madárfiókákkal is. A vadállatok segítése, gondozása minden óvodás korú gyereket érdekel, ebben a korban legfogékonyabbak a környezetükre, és ilyenkor tudod te is igazán megalapozni a környezeti nevelést, a felelősségteljes gondolkodást. 

Csodálkozzatok rá Mókuspapa hihetetlen kalandjára, közben tanuljatok belőle egy picit, és figyeljétek meg a környezeteteket tavasszal, amikor ébredezik a természet! 

Pásztohy Panka: Pitypang születésnapja

pityPitypang és Lili történetei már rengeteg elismerést hoztak Pásztohy Pankának, a mesék írójának és rajzolójának. A legújabb könyvben Lilinek születésnapja van! Már nagyon várta ezt a napot, hiszen ilyenkor átjöhetnek a barátai, ajándékot és tortát is kap. A kislány izgatottsága Pitypangra, a kutyusára is átragad, ám neki sem ajándék, sem torta nem jár. Vajon sikerül megvigasztalnia Lilinek Pitypangot? Olvassátok el ezt a kedves, empátiára nevelő kis mesét, és megtudjátok!Berg Judit: Cipelő cicák a városban, illusztrálta: Agócs Írisz

Berg Judit felejthetetlen cicái, Ciró, Pepe és Lőri pont tíz éve születtek! Ebből az alkalomból a kiadó újra közreadja a méltán népszerű és keresett könyvsorozatot: most tavasszal az első könyv, a Cipelő cicák a városban fog megjelenni. Nagyon jó hír ez a rajongóknak: hiszen pont ezt a népszerű kötetet évek óta nem lehet beszerezni, ugyanakkor jó hír minden ovisnak, mert ők is megismerkedhetnek a három szeleburdi varázscicával, és a gazdijaikkal!

A Cipelő cicák apró kis játékcicák: testük tarkabarka, farkuk végén színes gyöngyök himbálódznak. Pont elférnek egy gyerek markában, gazdáik mindenhová magukkal cipelik őket. A felnőttek csak ennyit látnak. De a gyerekek tudják, hogy a cicák ennél sokkal többre képesek! Csak csettintenek egyet a farkuk végével, és hihetetlen csodák történnek: maguktól elindulnak a játéklovak, lilára és kékre váltanak az utcai jelzőlámpák, eltűnnek a tányérról az otthagyott kenyérhéjak... Hát még, amikor a gyerekek a játszótérre, az állatkertbe vagy éppen a kirakodóvásárba cipelik magukkal a három rosszcsontot!

Mészöly Ágnes: Slutty az űrlény, illusztrálta: Rubik Anna

sluttyŰrlények? Univerzum? Egy különleges képességgel rendelkező barát? Barátság, bajtársiasság és rendkívüli kalandok? Ezek mind nagyon foglalkoztatják a kisiskolásokat. Már csak egy jó kis regény kéne, ami mindezt ötvözi!

Hoppá, hamarosan jönni fog egy, melyben Ali épp összezördül a barátaival, akik nem hiszik el neki, hogy fej nélküli űrlény igenis létezik. Ám a vihar egy furcsa, rongyszerű lényt sodor Aliék erkélyre. Miután megszárad, a lényről kiderül, hogy Sluttynak hívják, és nemhogy feje nincs, de ráadásul gondolat-átvitellel beszélget! Egyébként viszont ugyanolyan kíváncsi, rosszcsont kisiskolás, mint Aliék, csak épp egy másik bolygón él! Kedvenc szórakozása, hogy megváltoztatja a tárgyak méretét. Ebből aztán szép kis zűrök kerekednek...

Barátkozz össze Alival és Sluttyal, nevess velük az iskolai kalamajkákon és tarts velük a földi és bolygóközi kalandjak során!

Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

szerEmlékszel még, hogyan lett Viru és Dé az Ész és szerelem című szappanopera szereplője? És arra, hogy ez mekkora felfordulást okozott a barátságukban?

A folytatásban betekinthetsz a kulisszák mögé: vajon milyen lehet, amikor az ország legnépszerűbb sorozatában szerepelsz? Például néhány nap alatt fel kell nőnöd, hogy betartsd azokat az írott és íratlan szabályokat, amelyeknek addig a létezéséről sem tudtál. Az is világos, hogy színészként nem életed szerelmével csókolózol először. De azért azon te is biztos meglepődnél, ha az a csók mégsem a kamerák előtt, hanem a színfalak mögött csattanna el? Ám hamarosan kiderül, hogy Virunak bőven nem ez a furcsa csók volt a legbonyolultabb helyzet az életében?

?Egy nagy szerelemnek vagyunk a tanúi, vagy csak egy olyan fiú érkezett kedvenc sorozatunkba, aki minden virágra rárepül? Az bizonyos, hogy mi, nézők, mindkét történet folytatását izgalommal várjuk, azét is, amelyet a forgatókönyvírók írnak, és azét is, amelyet az élet??

Olvasd újra az első részt, és várd velünk a folytatást!

Kapcsolódó cikkek