Hogy aludtál?

álmot hozó esti mesék minden gyerektipusnak

A nyugodt esték, békés álmok a legnagyobb ajándékok egy kisgyerek életében. Most összegyűjtöttük azokat a mesegyűjteményeket, regényeket, képeskönyveket, amik a pszichológusok tollából, vagy ajánlásával születtek, hogy a gyerekek a félelmeiket estére le tudják rakni, hogy biztonságban kipihenjék magukat.

Olvasd el a cikkünket!

Udvari Orsolya ajánlóját olvasod.

Szép álmokat, Ella!

Carl-Johan Forssén Ehrlin – Agócs Írisz

26528.jpgHa bármilyen problémád van otthon az altatással, ne keresgélj tovább, hiszen a nem mindennapi mesekönyvsorozat második része megoldást nyújthat számotokra! Az Aludj el szépen, Bendegúz! testvérkönyve a Szép álmokat, Ella! a svéd pszichológus, író Carl-Johan Forssén Ehrlin legújabb mesekönyve, Agócs Írisz mesés illusztrációival garantáltan a kedvenc esti mesék között fog szerepelni a család minden tagjánál!

Ezúttal Álmos Ella, a kiselefánt és barátai kísérnek el minket Álomországba. Ellával együtt járjuk végig az Álomhozó Erdőt, megmásszuk az Álomhozó Lépcső öt fokát, elhaladunk a lassú csobogású Álomhozó Patak mellett, s mindeközben találkozunk Szendergő Szőrpocokkal, Hortyogó Helgával, Álmatag Egérkével és persze a már jól ismert Nyúl Bendegúzzal is.

A kedves, megnyugtató mese rendhagyó módon segít álomba merülni a gyerekeknek: a könyv ugyanis tippeket és egyfajta „használati útmutatót” tartalmaz a mesemondó számára. A szövegrészben különböző jelölések vannak, hogy melyik részt hogyan érdemes olvasni, illetve hogy milyen trükkökkel hozhatjuk közelebb a mesét, és ami még fontosabb, az alvást a kicsikhez: szőjük bele nevét a történetbe megadott helyeken, ásítsunk a mondat végén, itt lassítsunk a tempón, ott pedig tegyünk hangsúlyt az adott mondatrészre. A könyv végében ezen felül a szerző pár gyakori kérdésre is választ ad a mese felolvasásával kapcsolatban.

Nekem eddig csak egyszer sikerült végigolvasni a mesét. Ha ügyesen megy a felolvasás, akkor tuti álomba szenderül a csemetéd, sőt, mi több, megnyugszik és nagy eséllyel szépeket fog álmodni!

Tedd a kosaradba a könyvet!

Miú és Vau esti meséi

Timo Parvela – Cirpi Talvitie

25043.jpgMiú és Vau őrületesen jó páros! A szeleburdi, kissé lökött macska és a megfontolt, higgadt kutya együtt él egy domb tetején és nap mint nap történik velük valami vicces kaland. Ebben a kötetben tizenhat történetet olvashatunk a két barát életéből. Meglessük, minek öltöztek a falu lakói a jelmezbálban, együtt kacagunk Miú és Vau házi hangversenyén, ahol igazi macskazene szól, illetve együtt ünnepeljük a türelmetlen Miú születésnapját a sok baráttal. Igazi állatos mese Röfivel, Nyihával, Mekegivel, Mővel és a pótolhatatlan Miúval és Vauval.

A Finnországban családterápia során is használt Miú és Vau esti meséi kifejezetten ideálisak az esti elalváshoz. A mesék 3-5 oldal hosszúságúak, ezért már a legkisebbeknek is remek kikapcsolódást nyújtanak!

Ha kíváncsiak vagytok Miú és Vau többi fergeteges kalandjára, olvassátok el a többi három kötetet is!

Timo Parvela a nagyobbakról sem feledkezett meg: nekik szóló kitűnő sorozata a Kepler62!

Mesélj nekem minden este

26643.jpgEz a válogatás több mint negyven mesét tartalmaz! Sok-sok magyar népmesét ismerhetünk meg, de szerepel közöttük román és török is, illetve Benedek Elek és Arany László tollából származó történetek. A jól ismert, már-már klasszikusnak mondható mesék mellett, amilyen a Szamárbőr királyfi vagy A rest leány, egészen új, különleges történetek is szerepelnek a kötetben. A három különböző illusztrátor, Kállai Nagy Krisztina, Kiss István és Szalma Edit három különböző világot mutat be nekünk a mesékhez készült rajzaikkal.

Ha az esti elalvás előtt felhangzik, hogy „Mesélj még egyet!”, ez a könyv nem hagy cserben minket!

A mesegyűjteményt itttudod a kosaradba rakni!

A Négyszögletű Kerek Erdő

21480.jpgVitathatatlan tény, hogy Lázár Ervina magyar irodalom egyik legnagyobb alakja. Különleges mesevilága nagyoknak és kicsiknek egyaránt ismerős és otthonos. Utánozhatatlan nyelvi játékai, szereplői csavaros és fantasztikus neve, az, hogy egyszerre tud szólni gyerekhez és felnőtthöz, mind-mind Lázár Ervin meséinek legfőbb tulajdonságai közé tartoznak. Így van ez A Négyszögletű Kerek Erdő esetében is.

Hogy mi ez az erdő és kik lakják? Hát azok, akiket Mikkamakka magával vitt oda a Szomorúság elől. Dömdödömöt, Vacskamatit, Szörnyeteg Lajost, Bruckner Szigfridet, Ló Szerafint, Aromot és persze Téged. Meg Engem. Azokat, akik ki szeretnének szakadni a hétköznapi kerékvágásból és csak jól szeretnék magukat érezni. Ezen a helyen számtalan csodás és vicces kalandban veszel majd részt. Nem csak a Szomorúságtól, de az Unalomtól is biztosan megszabadulsz, ha ezeket a történeteket olvassátok ez esti elalvás előtt!

Egyet se félj, ha bánatos vagy: irány a Négyszögletű Kerek Erdő!

Ha Lázár Ervin rajongó vagy, olvasd el Gimesi Dóra Csomótündércímű meséjét is, amelyben hasonlóan különleges világot ismerhetsz meg!

Kapcsolódó termékek