Hogyan szökj meg egy hógömbből?

Most egy olvasó kiskamasz árulja el a Panthera titkát!

Ismerd meg Lea szemével a Pantheraszereplőit, és derítsd ki, mitől ellenállhatatlanul izgalmas kalandregény egy kisiskolás számára a Panthera - A hógömb fogságában!

A 10 éves Nehéz-Posony Lea írását olvasod.

A Pantheracímű könyvben öt gyereket bezárnak egy hógömbbe. Az egész úgy indul, hogy az iskolában meghirdetnek egy hegymászótanfolyamot, amire hat gyerek jelentkezik. Gekkó és Helga, akik hegymászók akarnak lenni, Kis Mukk, Noémi, Vince és Virág. Bemutatom nektek őket:

gekko.jpg

Gekkó:

Kis kora óta hegymászó akar lenni, remekül túrázik. Az iskolában ő a nagymenő. Sokat gúnyolódik a többieken, de végül megváltozik pozitív irányba, nem veszekszik annyit, hanem segíti a küldetést.

vince.jpg

Vince:

Nagyon okos és gyáva, egy szerencsétlen fordulat miatt megsérül a lába. A többiek csúfolják, de végül mégis csak az ő segítségével tudják bekapcsolni a zsugorító-nagyító gépet, és visszaállítani a méretüket.

helga.jpg

Helga:

Mindig okoskodik, és Gekkóval veszekszik a vezetői posztért. Ő a stréber: előző évben hét tantárgyból kapott dicséretet, azóta mindenki Hétfejű Helgának hívja. Az apukája mindig azt kérdezi: Helgácska, miért nem te vagy az első?

virag.jpg

Virág:

Helga legjobb barátnője, nagyon félénk. A kaland alatt sokat sírdogál. Mindenkivel kedves és együtt érző.

kismukk.jpg

Kismukk:

Keveset beszél, sokat ír, és ő meséli el a történetet, pontosabban ő írja le.

Ez a könyv az ő naplója. Titokban a házuk mögötti fán gyakorolja a függeszkedést. Ő azért akar hegyet mászni, hogy bebizonyítsa, hogy erős.

noemi.jpg

Noémi:

Ő az egyetlen, akit (véletlenül) nem zárnak be a gömbbe. Noémi a legfurcsább: sokszor nem úgy látja a dolgokat, mint a többiek, és képes egészen másra koncentrálni akkor is, amikor valami furcsa történik. Például egy hegymakett áll a hegymászó tanfolyam termében. Ő meg lefekszik a szőnyegre és a világítást figyeli. Csak a szülei miatt megy a tanfolyamra.

rozika.jpg

Rozika, a portás és Noémi együtt szabadítják majd ki a többieket.

Hogy ki zárta be őket? És miért?

pant2.jpg
Meredek Johnny, az álhegymászó és Lavina, a barátnője, valamint Everest, a mopsz. Johnny gonosz terve az, hogy megszerzi a Pantherán rejtőző titokzatos csendkavicsot, pont ezért hirdette meg a tanfolyamot. Ő ugyanis túl lusta, hogy megmássza a hegyet. Majd a gyerekek megcsinálják helyette! Hangyanagyságúra kicsinyíti őket, azután beteszi a hógömbbe, csinálják meg a feladatot, ahogy tudják, ha kinyiffanak, az az ő bajuk! A csendkavics nagyon drága dolog, mert senkinek sincs. Ebből akarnak Johnny és Lavina meggazdagodni.

A gyerekek elindulnak az erdőben, ahol sakálok állják az útjukat, de legyőzik őket. Ezután nagy nehezen feljutnak a Recepcióshoz, aki a hegy belsejébe vezető kaput őrzi. De ahhoz, hogy beengedje őket, meg kell keresniük a kulcsot...

Ha tudni akarod, mi van a hegy belsejében, olvasd el a könyvet! (Vagy legalább olvass bele itt! - a szerk.)

Az én kedvenc szereplőm Noémi, mert a furcsaságai mellett nagyon vicces és ügyes. Például kicselezi Lavinát, aki őrzi a hegyet, és lekicsinyíti Everestet, a kutyát is. Eleinte kicsit bolondnak tűnik, de utána kiderül róla, hogy bátor és nagyon okos.

Nagyon izgalmas és vicces az egész könyv. Mindenkinek van személyisége, és nem olyan sablonszemélyiségek, mint néhány másik könyvben.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a kalandot és a lehetetlen dolgokat, illetve az olyan kutyáknak, akik nem engedik el, amit megfognak!

Nehéz-Posony Lea (10 éves)

26680.jpg

A könyvet itt tudod megrendelni!