Éljen a természet!

Természetjáró könyvszemle kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

Unod a városi levegőt? Mindig is érdekeltek a természet titkai? Tavaszváró ismeretterjesztő- és képeskönyveink elrepítenek a természet csodás tájaira, bemutatják az ott élő állatok és növények életét, szokásait. Nem utolsósorban pedig egy kis családi kirándulásra csábítanak, hogy kicsik és nagyok együtt élvezzék a húsvéti szünetet és a napsütést.

Lapozz tovább!

Amíg kirándulunk

26673.jpgA méltán népszerű Most én olvasok!- sorozat második kötetében Panni és az osztálya erdei iskolába megy. Látnak lovat, birkát, kacsát, pulykát és mindenféle érdekes állatot. Sőt, még egy traktort is! Az osztály megismeri az életet a tanyán, ahol mindenki tud főzni, még Bohóc kutya is. Részt vesznek egy bátorságpróbán, bár nem úgy, ahogy gondolták. Megtanulnak krumplit ültetni, és a napsütés, a jó levegő és a varázslatos ősfenyő hatására néhány nap alatt is jó nagyot nőnek! Gévai Csilla egyszerre viccesen és érzékenyen ragadja meg az olvasni tanuló korosztályt, megalapozva ezzel az olvasás szeretetét. Az írónővel a Budapesti Könyvfesztiválon is találkozhatsz, ahol egy kerekasztal beszélgetés keretében mesél majd az olvasóvá nevelésrőlés a Most én olvasok!-sorozatról.

Ismerd meg sorozat többi kötetét is!

A mi bolyunk… és más mesék

25509.jpgA Mesés barangolások sorozat első kötetében az erdőben élő rovarokról, bogarakról tudhatsz meg fontos tényeket, és olvashatsz érdekes meséket. Bemutatkozik a farkasalmalepke, megismerheted egy hangyaboly életét, a pöttyös katicabogarakat és az is kiderül, milyen pókokkal találkozhatsz az erdőben. Megtudhatod, mik azok a nünükék, és hogy miért nem kell félni a vízisiklóktól. Ha pedig valami olyasmivel találkozol kirándulás közben, ami kimaradt a könyvből, nyugodtan beragaszthatod a fényképét, vagy belerajzolhatod! Barangolásra fel!

A könyvet 6-12 éves gyerekeknek ajánlom, és mindenkinek, aki szeret kirándulni.

Szofi bújócskázik

25755.jpgBiztos hallottatok már Szofiról, a minden lében kanál kislányról. Ő volt az, aki nem akart zokniba bújni, aztán a sok tüsszögéstől a feje tetejére állt a világ. Az is ő volt, aki megkaparintva Feri bűvész pálcáját, keresztül-kasul varázsolta az egész cirkuszt. Ebben a könyvben Szofi bújócskázni fog a mamájával! Vajon megtalálják egymást? Bújócskázz velük és kiderül! Az erdőt és annak lakóit Cristina Quiles rajzai varázsolják az otthonodba.

Olvass többet a könyvről ittés gyere a Kis Könyves Éjre, ahol a sorozat legújabb kötetének, a Szofi lufijának lesz a bemutatója! Vétek kihagyni, mert a fergeteges programokat Harcos Bálint, valamint a könyvek illusztrátora, Cristina Quiles fogják levezényelni. 

2-5 éves gyerekeknek ajánlom.

Mi Micsoda Junior - Az erdő

17534.jpgA Mi Micsoda Junior sorozatának 10. kötete egészen új módon mutatja be az erdőt és annak lakóit. Sok-sok felhajtható fül és rejtvény gondoskodik róla, hogy igazi kaland legyen felfedezni a fák, gombák, állatok közösségét. Megismerheted a nappali és éjszakai állatokat, az évszakok váltakozását, az erdész munkáját és még sok minden mást!

A könyvet 5 éves kortól ajánlom.

Kukucskálj bele! - Milyen a világ?

26757.jpgSzeretnél világutazó lenni? A Milyen a világ? című képeskönyvvel most könnyen megteheted! Bekukucskálhatsz a folyók, erdők, tengerek, sivatagok, és a jeges Antarktisz titkaiba. A 80 kihajtható fülnek köszönhetően igazi felfedezésekben lesz részed!

A könyvet 5 éves kortól ajánlom.

Kukkants bele! Kérdések és válaszok az állatokról

26960.jpgMilyen messzire tud elugrani egy szöcske? Hogyan mosnak fogat a krokodilok? Miért tüskések a sünök? Mitől világít a szentjánosbogár? Melyik madárnak van a leghosszabb szárnya? Kinek akar tetszeni a paradicsommadár? Ezek, és még sok más kérdés vár rád a Kérdések és válaszok az állatokról kötetben. Az érdekességeket pedig mind megtalálhatod a kihajtható fülek mögött!

A könyvet 6 éves kortól ajánlom.

Nagyvárosi természetbúvár

25674.jpgAzt gondolnánk, csak az az érdekes, ami egzotikus. A gepárd, a dinók, a bálnák. Winkler Róbert bebizonyítja, hogy ez nem így van. A Nagyvárosi természetbúvár bemutatja a körülöttünk, velünk együtt élő állatok sokaságát. Mindenféle rovarok, rágcsálók, apró emlősállatok, szárazföldi és vízi madarak vonulnak fel a szemünk előtt, akikkel nap mint nap találkozhatunk, lakjunk akár az erdő szélén, vagy egy nagyvárosban a tizedik emeleten. Csak nyitva kell tartani a szemünket!

A kötetet 12-99 éves korig ajánlom.

Liska Enikő

Kapcsolódó termékek