Játékok igazi felfedezőknek!

A legszuperebb játékok, hogy kalandozva tanulhass!

Színek, hangok, szagok, bogarak, környezetismeret, állatok, városok, történelem – ebben a válogatásban olyan izgalmas játékokat találhattok, amelyek amellett, hogy szórakoztatnak, a kimeríthetetlen felfedezésvágyat is kielégítik és még fejlesztenek is. Meg tudod különböztetni a zajos utcát a mesebeli falutól? Szeretnéd fejleszteni a memóriádat, és érdekes tényeket megtudni különböző találmányokról? Vagy netán megszállott bogárrajongó vagy, aki közelről szereti szemlélni az ízelt lábakat és kitinpáncélokat? És azt vajon tudod, hogy a kamerát vagy a teafiltert találták fel előbb?Navratil Dominika ajánlóját olvasod.

19735.jpgA Granna Érzékek sorozatában találhatod a Szimat, aBim-Bam és a Szivárványjátékokat. A legszuperebb szerintem a Szimat, ahol a különböző illatok kis fiolákba zárva várják, hogy felismerjék őket, és a megfelelő képekhez párosítsák. Felismerheted benne a frissen nyírt fű illatát, vagy az illatos rózsáét, de még számos más szagot (nem biztos, hogy mindegyik kellemes!) is megszimatolhatsz.19729.jpg A Bim-Bam, ahogy neve is sugallja, a hangok világába kalauzol. A játék menete hasonló, a megfelelő képekhez kell párosítani a dobozban található CD-n hallható hangokat.Adott pár kontextus: a zajos utca, a koncertterem, a mesebeli falu és óvoda  – ezen a négy helyszínen sok-sok különböző hangot hallhat az ember, amik felismerése és memorizálása a játék célja. A Szivárványpedig három korosztálynak is tartogat meglepetést. Míg a kicsik "csak" a színeket tanulják meg, a nagyobbaknak már memória- és koncentrációskészség-fejlesztő feladatokat is tartogat a készlet.

16305.jpgEhhez hasonlítható a Keller&Mayer Játszva megismerjük a… játéksorozata. Ezekkel a játékokkal a gyerekek érdekes és izgalmas ismeretekre tehetnek szert. A bevásárláson keresztül az évszakokon át az óráig hétköznapi dolgok elsajátításában segít, és kipróbálhatják magukat az élet sok területén. 16307.jpgA Játszva megismerjük a foglalkozásokat például három darabos kirakók segítségével szemlélteti a különböző munkaterületeket a gyerekekkel, ahol a lényeg az, hogy logikai kapcsolatot tudjanak felfedezni a feladatot végző ember és a munka eredménye között. A Játszva megismerjük az órát a napszakokhoz köthető tipikus tevékenységek képeivel vezeti rá a gyerekeket az óra használatára. Ilyen és ehhez hasonló játékok még a vadállatos, háziállatos, színes, formásés betűs csomagjai a sorozatnak. 

21399.jpgDe ha egy olyan izgőmozgót szeretnél órákig lefoglalni, akit minden érdekel, ami mozog, akkor a Bogárnézőtégelyek, a periszkópés a távcsővel és iránytűvel kombinált nagyító, más néven Többfunkciós optikai eszköz a neki való játék. Ezekben az a szuper, hogy kimozdít a négy fal közül, és a természetben található sok kis apróságra hívja fel a figyelmet. Csodálkozzatok rá a világra!

25666.jpg
Bónusz tipp: Már kapható a Legyél te is bogárvadász!című könyv, amiben nagyon izgalmas kísérletek vannak a bogarakkal kapcsolatban, például lepkéknek állíthtsz vele fénycsapdát! Egy melléklet is van benne a magyarországi fajokról

25070.jpgHa a memória fejlesztése a cél, akkor pedig a BrainBoxa legtutibb választás. Ebben a játékcsaládban az a jó, hogy minden doboz más témakört ölel fel, így ki tudod választani a szívedhez legközelebb állót. Kisebbeknek a számok, a betűk, a színek és az állatok, a farm megismerését tartogatja a játék. Az Első képeim pedig átfogóbb, több témakört ölel át, amik az ovisokat foglalkoztatják. Ebben is az a cél, mint a többi kockánál: 10 másodpercig figyelsz egy kártyát, aztán megválaszolod a dobókocka segítségével kidobott kérdést. Nagyobbaknak van találmányos, világtörténelmi, környezetismereti, a világ országait, városait bemutató BrainBox, illetve nem rég jelent meg magyar és angol nyelven is a Magyarország/Hungary, aminek segítségével országunk kultúrájáról, történelméről, híres feltalálóiról deríthetsz ki érdekességeket!

25609.jpgA Timelineegy olyan játék, aminek segítségével megtanulhatod a történelmet folyamatként szemlélni, és a fejünkben lévő sokszor ismert, de térben és kultúrában merőben eltérő eseményeket, embereket elhelyezni az időfonalon. A játék célja, hogy egymáshoz viszonyítva sorrendben tegyük le a kártyákat egy közös idővonalra, így nem csak új ismereteket szerezhetünk, de többszöri újrajátszás esetén akarva-akaratlanul memorizáljuk is a kártyákon található információkat. Ennek a játéknak a mintájára alkották meg a Cardline-t is, ahol az állatokat tudjátok egymáshoz viszonyítani testhossz, élettartam vagy súly alapján.

Ismeretterjesztés és játék? Csak együtt érdemes a kettőt! Lapozz a ThinkFun szemlénkre, hogy ne maradj le a legjobbakról!

Olyan játékot keresel, amit a nyaralásra is magaddal vihetsz? Ismerd meg a kedvenceinket!

Érdekelnek a legújabb ismeretterjesztő könyvek? Akkor lapozz a szemlére!

Szívesen tanulsz a gyerekkel angolul? Akkor olvasd el a cikkünket!

Kapcsolódó termékek