A legmenőbb SCOLAR újdonságok kicsiknek és nagyoknak

Ismeretterjesztők, színezők, mesék és ifjúsági irodalmak

Ismeretterjesztés, szépirodalom, gyerekkönyvek. . . – a Scolar kiadó széles spektrumot lefed kínálatával. Az egészen kicsiknek való lapozóktól kezdve ismeretterjesztő sorozatokon át az ifjúsági irodalomig sok szuper Scolar könyvet találsz a szemlében!

Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, akkor lapozz a cikkhez!

Navratil Dominika ajánlóját olvasod.

25892.jpgIzgalmas újdonságok Barabás Zsófiés Moizer Zsuzsa új színezői, amelyek nem csak hatalmasak (még A1-es méretnél is nagyobbak!), hanem szabad kezet adnak az alkotni vágyóknak: a kép nincs befejezve, így nem csak kiszínezhetjük, hanem a saját fantáziánk segítségével be is fejezhetjük azt. Miután kész a mestermű, még ki is tehetjük a falra: egy ekkora kép nem csak jól mutat, de igazán otthonossá teszi a gyerekszobát. A színezők között található állatos, szülinapos, és nagyon aktuálisan nyaralósváltozat is.

Kíváncsi vagy, Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa régebbi foglalkoztatókönyveire is? Akkor lapozz ide!

A Scolar Mini sorozat 2 éves kortól a legkülönbözőbb ismereteket mutatja be bölcsiseknek, ovisoknak. A kemény lapok, spirálos kötés abszolút kényelmes és gyerekbarát. A sorozatban nem csak az a szuper, hogy nehéz tönkretenni, és a spirálos lapokat könnyű lapozni, hanem az is, hogy az oldalakon elrejtett fülek mindig valami nagyon izgalmasat rejtenek – a gyerekek nem bírják megállni, hogy ne kukkantsanak be minden egyes fül alá! A sorozatban olyan témákkal találkozhatunk, amelyek minden gyerek érdeklődését felkeltik: Mi csúszik, mi mászik itt?, A tenger,  A vasút . . .  

26130.jpgTudom, hogy a sorozat enyhén szólva népszerű, és sokan vannak, akiknek majdnem az összes könyv megvan már. Most újabb témával bővült a választék: megjelent a Mentőjárművek című kötet!

Kíváncsi vagy, hogy mit csinálnak a rendőrök és hányféle járgánnyal közlekednek? És arra, hogy hogy néz ki, hogyan működik a tűzoltóság? Hogy milyen egy mentőautóbelülről, vagy, hogy hogyan mentik ki a bajbajutottakat árvíz esetén? Tudod, mi az a katasztófavédelem? És azt, hogy mikor célszerű mentőhelikoptert bevetni? A komfortos, ugyanakkor borzasztó izgalmas képek minden gyerek kedvét meghozzák a böngészéshez. A kinyitogatható fülek sikeréről pedig szerintem már nem kell hosszasan értekeznem. Az egyetlen, amit ilyenkor szeretek kiemeli, hogy ez az a sorozat, amiben a fülek arra szolgálnak, hogy valamilyen információt megragadhatóbbá, szemléletesebbé tegyenek. Ezt a funkciót a Scolar mindig remekül alkalmazza. Egy ajtónyitás mindig új ismeretet is jelent. . . 

Szereted az interaktív ismeretterjesztést? Akkor ismerd meg a Pagony Matricás történelem sorozatát kicsiknek!

26127.jpgA Scolar Minihez hasonló sorozat kicsit nagyobbaknak a Mit? Miért? Hogyan?, ami szintén érdekfeszítő témákat mutat be. 4 éves kortól ajánlom.

Tudod, hogy most jelent meg a 42. kötete? A méltán népszerű sorozat legfrissebb kiadványa pedig nem más, mint a Hercegnők!

Sok kislány álma válik ezzel valóra. A könyv amellett, hogy a témájából adódóan könnyed, romantikus hangulatot teremt, teljesen hiteles információkat közvetít a hercegnők mindennapjairól, viseletéről, szokásairól. Gondoltad volna, hogy egy hercegkisasszony alig-alig fürdött, helyette olajokkal kenegették? És azt, hogy úgy öltöztették fel a kislányokat, mint a felnőtt nőket? Rengeteg érdekességet tartogat a kötet, ami abszolút a gyerekekhez szól - hihetetlen pajkossággal találja meg a hangot a számukra különös történelmi érdekességek elmeséléséhez

Szeretnél papírhercegnőt öltöztetni? Szép ruhákkal és koronával ékesíteni? Sőt még a kutyusával is játszani? Akkor tedd a kosaradba a Hercegnőket, és mesélés közben játssz a papírfigurákkal is!

26128.jpgA Keress, találj, mesélj! böngészőkkel sem nyúlhatunk mellé, az aprólékos, részletgazdag képekben  órákra elveszhetünk, miközben végigjárjuk a várost a Nagy böngészővel vagy számba vesszük az elmondhatatlanul sokféle autót-motort-repülőt-hajót a Járművekkel. A második kötettel végigjárhatod a piacot, az óvodát, az építkezést, az orvosi rendelőt, a strandot, az állatkertet, a bevásárlóközpontot és a vasútállomást! Vagy az állatok világa érdekelne inkább? Akkor se csüggedj, mert van kötet, amivel kereshetsz és kutatsz kedvere a sok-sok állatka között! Ráadásul minden oldalon található egy kis történet, ami még színesebbé teszi az amúgy is tarka oldalakat!

26129.jpg
Szeretsz böngészni? A mai vizuális világban nem csoda, hogy a gyereke figyelmét könnyebben megragadja és kitartóbban ott tudja tartani egy abszolút képekkel mesélő könyv. Az apró részletek összefűzése, az alakok felkutatása és végigkísérése oldalról oldalra még a felnőtteket is elvarázsolja. A kínálat pedig szerencsére egyre bővebb. A Ravensburger Kiadó gondozásában jelent meg a Markoló, traktor, kukásautó - Nagy járműkönyv, ami a témája ellenére a kislányokat is teljesen rabul ejti. Olyan közlekedési eszközöket ismerhetsz meg, amikről eddig csak hírből hallottál. Megkeresheted a gépeket, megtudhatod melyiket mire használjuk, vagy megkeresheted őket munka közben! Rád vár a buldózer, homlokrakodó, betonkeverő, úthenger, kombájn, bálázógép, utcaseprő gép, billenőplatós teherautó, tolólétrás, emelőkosaras tűzoltóautó és még sok-sok társuk!

25715.jpgAlexandra Salmelának, akinek első könyve rögtön díjat is nyert, idén két kötete is megjelent magyarul. A Mimi és Liza megragadó történet Mimiről, a vak kislányról és Lizáról, a cserfes új szomszédról. A két kislány története minket is ráébreszt arra, hogy látássérültnek lenni nem feltétlenül hátrány, és Mimi olyan szegmenseit mutatja be a világnak, amire különben fel sem figyelnénk. Liza pedig arra tanít, hogy odafigyeléssel és természetességgel életre szóló barátságokat köthetünk.

A gyönyörűen illusztrált kötetet 4 éves kortól ajánljuk.

25714.jpgAz írónő másik kötete, a Zsiráfmama és más agyament felnőttek, mint már címe is mutatja egy szórakoztató, abszurd mesegyűjtemény, melyet élénk, mozgalmas képek tarkítanak. A kötetben 2-3 oldalas mesék találhatók zsiráffá változott anyukákról, Hangnyelő szomszédokról és kislányokról, akik inkább szeretnének majmok lenni, mint hercegnők. A humoros kötetet méltán Roald Dahl világához is hasonlították.

4 éves kortól ajánlom!

17903.jpgKicsit nagyobbaknak szól azIdődetektívek sorozat, amelynek minden kötete a múlt különböző korszakaiba repíti el az olvasókat. A főhősök belecsöppennek az ókori Rómába világába, tengerészek között találják magukat vagy éppen egy fáraó életét mentik meg. Kötetenként igyekeznek bűnözőket felkutatni a történelemben, így az Idődetektívek nem csak történelmi regény, hanem izgalmas krimi is egyben. És ha ez nem lenne elég, a könyvek végén szószedet és függelék is található, mert szövegben a kornak megfelelelő szókinccsel barátkozhatnak. 

7 éves kortól ajánlom!

Nincs is jobb, mint nyáron egy nagy utazás. De utazni fejben is lehet! Szerinted nekünk melyik utazós könyvek a kedvenceink? Lapozz, és kiderül!

19666.jpgA Scolar elindított egy olyan sorozatot is, amelyben a nemzetközileg elismert, kortárs ifjúsági szépirodalmi műveket igyekeznek megismertetni a hazai közönséggel. Ennek a sorozatnak a részeként jelent meg Janne Teller Semmi című kötete, majd nem sokkal később a Minden. A megrázó létértelmező regény megjelenése botrányos volt: betiltották, majd kötelező olvasmánnyá tették Dániában, és most, már Magyarországon is egyre elterjedtebb a középiskolákban. Olyan kötetek jelentek meg még a sorozatban, mint az új Zabhegyezőnek is nevezett Csikk, a lelki betegséget egyszerre empatikusan és ironikusan tálaló A zuhanás sokkja, vagy a humoristaként is ismert Takeshi Kitano Fiú című elbeszéléskötete.

Ezek a művek időtállóak lesznek, megéri beszerezni őket!

Ha tetszettek ezek a könyvek, mindenképpen ismerd meg Pollit!

Nagyon fontos kérdés a digitális nemzedék nevelése! Ha szívesen megismernéd behatóbban a problémakört, lapozza cikkünkre!

Kapcsolódó termékek