Jó könyveket az oviba!

A lista, ami megmutatja, hogyan nevelj könyvmolyt

Manapság már az ovisoknak is örülnek egy jó színes képeskönyvnek, és valljuk be, mi magunk szülők is örülünk, hogy ha gyerekünk csoportjában valóban klassz könyvek vannak. Segítsük az óvó néniket, lepjük meg őket és a gyerekeket sok-sok könyvvel!

Boribon, Bogyó és Babóca mára megkerülhetetlen szereplői az oviskornak. Ezekkel a mesékkel a picik megszeretik a könyvet magát, és napi rutinná válik a nézegetés, felolvasás. Történeteik hitelesen és őszintén a kicsi gyerekekről szólnak. Ráadásul most egy újabb Bogyó és Babóca kötettel bővült a repertoár: megjelent a Bogyó és Babóca virágai!

Ha máris beszereznéd, kattints ide

leszel_a_baratom.jpgVadadi Adrienn ovis meséi szó szerint berobbantak a könyvespolcokra, és pillanatokon belül az ovisok kedvencei lettek. A Leszel a barátom? című első kötet tele van a beszokást segítő kedves, otthonos történetekkel. Az Örökké óvodás maradok! már azoknak szól, akik alig akarnak szünetre menni, legszívesebben minden nap találkoznának egy picit a barátaikkal. Az Ünnepelj velünk! pedig az évkört veszi sorra, és minden ünnephez tartozik egy kedves ovis mese. Komfortos mesék, a gyerekek imádják hallgatni, pillanatokon belül átszellemülnek, mert ezek a történetek velük is megesnek, róluk, a mindennapjaikról szólnak. 

Ha érdekelnek a szerzőnő kicsi, praktikus könyvecskéi is, akkor itt nézz közbe! Az Óvodás lettem sorozattal könnyű elütni az időt, míg várakozni kell valahol, ráadásul remekül oldják a beszoktatás körüli feszültséget!

A mese sok mindenre képes, segít feloldani gátlásokat, félelmeket. A jól ismert népmeséken túl azonban bátran nyúljatok a kortárs mesékhez. Berg Judit ismert és kedvelt Panka és Csiribí sorozata rendkívülien jól használható az óvodai életben az alapozáshoz, az iskolára való ráhangolódáshoz, preventív fejlesztéshez. Nem is gondolnátok, hogy mennyi mindenre alkalmas egy mese...

Ha kíváncsi vagy Pólus Enikő prevenciós módszerére, amihez a Panka és Csiribí sorozatot használja, akkor itt mindent megtalálsz!

 A telhetetlen hernyócska Eric Carle sok-sok különleges montázstechnikával készült mesekönyve közül a legelső és legismertebb, amit 1969-es első megjelenése óta több mint 20 millió példányban adtak el világszerte. Az immár klasszikus mese egy falánk kis hernyóról szól, akivel a különböző finomságokon túl megismerhetjük a hét napjait és a számokat.

Ide kattintva tudod a kosaradba rakni!

A Julia Donaldson könyvek kemény, strapabíró lapozók, amik szuper kis verses meséket rejtenek. A legnépszerűbb közülük a Graffaló, de elég nehéz rangsorolni a könyveket, mert egytől egyig zseniálisak. Eredeti, szellemes, mégis rendkívül otthonos, mély bölcsességet sugárzó világa magával ragad minden ovist. Abszolút kedvenc, istenien felolvasható, ezért gyakorlatilag megunhatatlan.

Ezen a linken tudsz nézelődni a szerzőnő könyvei között!

Kíváncsi vagy, milyen A zsúfolt házikó a Pagony YouTube csatornáján? Akkor nézd meg!Ha pedig utánajárnál, mi lehet az Julia Donaldson titka, itt megtudhatod!

misu.jpgRotraut Susanne Berner neve a Böngésző sorozat óta megkerülhetetlen. Frappáns, üde humora a Misu-sorozatban is megmutatkozik. A kisnyuszi dacos, makacs és iszonyat kíváncsi. A rövid, egy-két perces mesék pedig iszonyat frappánsan forgatják ki konfliktusokat, egy kedves kis poénnal megoldást kínálva a konflistusra. Minden ovis imádni fogja a szívmelengető történeteket!

Kapcsolódó termékek