Mesék, amiket egy életen át idézni fogsz

TOP 10 legviccesebb mesekönyv

Mik egy végtelenül huncut ötéves kislány és a végtelenül tréfás anyukája kedvenc meséi? Olyan közös kedvencek, hogy a folyamatos a szópinpong van a két rajongó között: ki ismeri és ki szereti jobban a meséket, sőt mi több, ki tudja frappánsabban a váratlan pillanatokban előhúzni a megfelelő idézetet a tökéletes reflexióhoz. Vajon mik? Őszinte vallomás következik.

tovább...

Mentőcsónakban egy hobbittal

Interjú Dániel Andrással, a kuflik atyjával

Dániel András rendhagyó gyerekkönyveket ír. Mondhatni különlegeseket. De hát milyen könyveket is lenne érdemes írni gyerekeknek, akik mind különlegesek. Mi is rendhagyó kérdéseket gyűjtöttünk össze számára, ő pedig különleges válaszokat adott.

tovább...

BOSZORKÁNYOK A POZSONYI ÚTON

avagy egy kezdő kirakatrendező kínlódásai - Dániel András netnaplója 3.

Múlt szerdán volt Dániel András Matild és Margarétájának könyvbemutatója, ahol rengetegen voltatok. Szuper volt a meseolvasás, készült a sok boszis álarc, kattogtak az elemlámpák a sötét Szent István parkban, a pulton meg töklámpás világított. Olvassátok el, hogyan készült a Pagony új kirakata, hogyan látta a szerző saját könyvbemutatóját, ezt a vidám tömegrendezvényt.

tovább...

Készíts otthon álarcot!

Matild, Margaréta és Tökfej

A Matild és Margaréta az tök jó! Ez a hatéves célközönség véleménye, aki jobban követte a bemutatót tegnap, mint én a hátsó sarokba szorulva a tömegben. Matild és Margaréta a Pagony két új boszorkánya, akik teljesen, de tényleg teljesen véletlenül pont Halloweenre toppantak be hozzánk. Tegnap rengetegen eljöttetek köszönteni őket és Dániel Andrást, a boszorkányok mesterien felolvasó szerzőjét. Én meg csak csináltam, csináltam veletek az álarcokat, és ámultam-bámultam, hogy ezek a mai óvodások mennyire gyönyörűen színeznek! Ha 100 álarcot nem vágtam ki, hát egyet sem. Aki mégis lemaradt, nyomtassa ki magának otthon, vágja ki, lyukassza ki a szeme helyén és persze vágja ki az orrát és fülét, és hajrá! Kész az álarc.

tovább...

A kapu valahogy magától kinyílt

interjú Dániel Andrással - készítette Gévai Csilla

Azt hiszem, jó ötlet volt, hogy Dániel Andrást, az író-illusztrátort (vagy inkább illusztrátor-írót?) pont Gévai Csilla illusztrátor-író (vagy inkább író-illusztrátor?) faggatta első mesekönyve megjelenése kapcsán. Csilla és András is otthonosan mozognak mindkettő szerepben, most sajnálom igazán, hogy nem videóinterjú készült, mert biztos nagyon jó hangulatban telt! Az interjúból többek között kiderül, mi volt a Mumus, hogy a mese hozta-e a rajzokat, vagy fordítva, és milyen nagyapai örökségnek köszönhető Matild és Margaréta, ami szerintem sikerkönyv lesz idén!

tovább...

Bármi utca, Akárki fasor

Dániel András: Matild és Margaréta, 2012, Pozsonyi Pagony Kft.

Boszorkányos könyvekből sosem elég, ez tény. Harry Potter és Fiúk kizárva! ide vagy oda, a téma még mindig garantált szórakozást biztosít az ifjúságnak. Nekem legalábbis minimum nyolcféle különböző varázslós könyvem maradt ebből az időszakomból, ezért is csaptam le azonnal az elsőkönyves Dániel András Matild és Margarétájára. Nosztalgia. Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Sütihasználati beállítások