Kiderül, mit kezd Matyi és Sári a letépett telefonkagylóval

a mese folytatódik, nagyon vicces!

Ott hagytuk abba, hogy Matyi és Sári a szemüveg keresése után ajándékba kapnak egy titokzatos telefonkagylót. Véletlenül jönnek rá, hogy mire képes, és persze rögtön ki is próbálják, nem is egyszer! Olvasd tovább a zseniális cseh mese folytatását, a könyvet pedig hamarosan keresd a boltokban!

Éljen Matyi és Sári!

Szóval így fejeződött be:

...az az úr tényleg elveszítette a szemüvegét és nem találta, mert egy szemüveget nehéz megtalálni szemüveg nélkül, de Matyinak szerencsére volt szemüvege és így megtalálta azt a szemüveget és az idős úr nagyon örült és azt mondta, hát ide figyeljetek, mivel ilyen kedvesen segítettetek egy idős embernek, adok valamit. És rámosolygott mindkettőjükre, kiemelt a zsebéből egy letépett telefonkagylót és átadta Sárinak.

Sári ettől egy kicsit meghökkent és azt mondta, hát igen, nagyon szép a bácsitól,

hogy ezt nekünk adja, de mire jó ez, ezzel aligha telefonálhatunk bárhová is, és vissza akarta adni a kagylót. De nem volt kinek, mert az idős úr már nem volt sehol.

Megáll az eszem, hát hol ez az ember, csodálkozott Matyi.

De Sári azt mondta, nekem aztán smafu, inkább azt mondd meg, mit fogunk csinálni ezzel a telefonkagylóval?

Belebeszélhetsz például, Hallga, csak hallga, hol egy macska farka? Nevette el magát Matyi és Sári is nevetett és tréfából azt mondta, Megugatom, az a jó, jöjjön ide millió!

matyicica.jpgÉs alighogy ezt kimondta, a kagylóból egy hang hallatszott, azt mondjátok, millió macskát? Kérem, ahogyan parancsoljátok! És Matyi és Sári nem tudtak hová lenni ámulatukban, mert egyszer csak körös-körül mindenütt egy rakás macska volt, kandúrok és kölykök, feketék és cirmosak, kandúrok ültek az úton, macskák a fákon és kiscicák a háztetőkön és mindegyik úgy nyávogott, hogy az ember füle belefájdult.

Elsőként Sári tért magához és azt mondta, ide figyelj, Matyi, ez nem lehet igaz, ennyi macska! És hogy mindez a telefonkagyló miatt?

És Matyi azt felelte, hát igen, de mi legyen most ezekkel a macskákkal? Ha hazavinném őket, hát kihajítanak, tudod te, mi az, egymillió macska?

matyisari.jpgÉs Sári a halántékára bökött és beleszólt a kagylóba, halló, kérem szépen, fogalmunk sincs, mi legyen ezekkel a macskákkal, vissza tudná őket vinni?

És a kagylóból megszólalt a hang, kérem, ahogy parancsoljátok, és abban a szempillantásban eltűnt minden macska, minden kandúr és minden kiscica.

És Matyi azt mondta, te Sári, ez tényleg működik, hiszen ez fantasztikus, érted?

Nem értem, mondta Sári, de fantasztikusnak fantasztikus, és mindketten a fejüket csóválták, egészen hazáig. Jonatán az első emeleti ablakban ült és már messziről ugatva üdvözölte őket, és Sári azt mondta, szegénykém, ez a Kadlicsek néni megint bezárta, de Matyi elnevette magát, hehe, ha akarod, azonnal itt terem lent, és fogta a kagylót és azt mondta, kérem szépen, nem változhatna Jonatán egy pillanatra madárrá? És a kagylóból a hang jelentkezett, miért is ne, ha azt kívánjátok, hogy madár legyen, akkor madár lesz.

matyijon.jpgÉs ebben a pillanatban Jonatánnak máris szárnya volt, és Matyi lentről kiabált, na repülj, mire vársz, és Jonatán meglengette a szárnyait és lejjebb és lejjebb ereszkedett, mígnem leszállt, éppen Sári elé. Nagyon furán nézett ki, egyáltalán nem illettek hozzá a szárnyak és Matyi fintorgott, hallgass ide, Sári, ilyen borzadályos szörnyeteggel csak nem fogunk játszani, csakhogy Sári azt mondta, úgy vélem, feleslegesen aggodalmaskodsz, úgysem játszhatsz, tanulnod kell, holnap felelni fogsz a nyulakból.

De erre Matyi megint elnevette magát, hehe, van egy ötletem, miért ne játszhatnánk rögtön nyulasdit, és már mondta is a kagylóba, kérem, nagyon nagy szükségünk lenne arra, hogy mindhármunkból nyúl legyen, és a kagylóból felhangzott, csak nyugodtan, ha nyulak akartok lenni, akkor nyulak lesztek, és seperc, Matyi, Sári és Jonatán máris nyulakká változtak és az erdőben ugrabugráltak.

Ott aztán találkoztak egy idős, ősz bajuszú nyúllal, és amikor elmesélték neki, mi járatban vannak errefelé, hát odahívta egy csomó barátját és velük fogócskáztak egész délután, és közben a nyúléletről meséltek, és számolgatták egymás fogait meg szőrszálait.

matyinyul.jpgÍgy aztán amikor másnap a tanító néni kihívta Matyit, Matyi meg majdne megy órán keresztül beszélt, hogy hány foguk van a nyulaknak felül és hány alul, mennyi szőr van a hasukon és mennyi a hátukon, hány gyerekük van és hogyan játszanak ezek a gyerekek, mit ebédelnek és mit vacsoráznak, mikortájt mennek aludni és mikor ébrednek, és a tanító néni nem akart hinni a fülének és azt mondta, no nézd csak, hát lehetséges ez, hogy egy harmadik bés tanuló többet tudjon a nyulakról, mint én? És hatalmas csillagos ötöst adott Matyinak, és Matyi leült és mosolygott és Sári odasúgta neki, te Matyi, ez a telefonkagyló szenzációs, mondhatom, és Matyi bólintott, hát igen, ehhez hasonló csodát még nem láttam, ezzel aztán olyan kalandjaink lesznek még, hogy csak nézel!

A könyv hamarosan a boltokban!

Kapcsolódó termékek