Kirándulj könyvekkel!

Kettőt pislogtam, és máris az ősz derekán járunk, de azért nem kell elkeseredni, hiszen ez az igazi kirándulóidő, a szandált felváltotta a túrabakancs, irány a természet! Vérbeli túrázóknak és kezdő kalandoroknak ajánlunk néhány szuper könyvet, olvassátok el a szemlénket!

 

Kukucskálj be a fülek mögé!

A Kukucskálj be a fülek mögé! a 2-6 éves korosztály kedvence. A régi Scolar mini-sorozat és a Mi Micsoda? Junior-sorozat után ez egy olyan ismeretterjesztő sorozat, aminek a vizuális világa egyszerűen gyönyörű. A gyermeki fantázia legszebb képei sorakoznak előtted a könyveket lapozva, és ami még különlegesebbé teszi ezeket a köteteket, az az, hogy az igényes külcsín egyáltalán nem megy a hitelesség és a pontos ismeretek átadásának rovására. A kihajtható fülekre ráadásul teljesen rá vannak kattanva a gyerekek. Szuper témákat kínál a sorozat, ami remélem, tovább is fog bővülni: menjetek állatkertbe, nézzétek meg, hogyan nőnek a virágok, tudjátok meg, mitől esik az eső!

2-6 éves gyerekeknek ajánlom.


Ismerd meg az állatok hangját!

A HVG egy fantasztikus, hiánypótló sorozatot jelentetett meg, amelyből nemcsak a különböző tengeri és éjszakai állatok, madarak hangját ismerheted meg, hanem alapvető információkat is megtudhatsz róluk. De ami a legjobb: mind a hangok, mind az állatok képei élethűek és pontosak, a beépített hangmodul és a sok-sok kép miatt pedig ezek a kötetek az egészen piciknek is a kedvenceik lesznek, míg a pontos leírások a nagyobbak számára is informatívak. Kalandozz a természetben, hiszen ezeknek a könyveknek a lapjai tényleg megelevenednek előtted!

2 éves kortól ajánlom.


Irány a természet! - Kreatív ötletek ifjú felfedezőknek

Tudod, hogy kell sátrat verni? Felismered a különböző csillagképeket? Mit olvasol ki a természet hagyta nyomokból? Ez a könyv nemcsak rengeteg információt és izgalmas ötletet tartalmaz, hanem még abban is segít, hogy akik a természet iránt közömbösek, hirtelen még azok is hatalmas érdeklődéssel forduljanak a növények és állatok felé. Úgy mozdít ki a komfortzónádból, hogy hasznos tanácsokkal lát el, így biztonságosan járhatod be az erdőket, sátorozhatsz a tóparton vagy kémlelheted az éjszakai eget. Irány a természet - nem fogod megbánni!

6 éves kortól ajánlom.
Érted a fák beszédét?

A természetet járva hajlamos vagyok elveszni az apró részletekben, és megfigyelni egy-egy érdekes erezetű levelet vagy egy különös bogarat, és közben eszembe sem jut, hogy a felettem magasodó fák sokasága is rejthet izgalmakat. Pedig bizony a fák beszélnek, reagálnak a környezetükre és egymásra, alszanak, és segítik egymást. Gondoltátok volna, hogy a fák ennyire emberi tulajdonságokkal rendelkeznek? Amíg Wohlleben könyvét nem olvastam, én sem. Ha szeretnétek fantasztikus tippeket kapni a kirándulásokhoz, vagy gyönyörködni a könyvben összemosódó rajzokban és fényképekben, és persze olyan elképesztő dolgokat megtudni a fákról, mint például hogy nem szeretik a kutyákat, olvassátok el ezt a fantasztikus kötetet, és ti is megértitek a fák beszédét!

7 éves kortól ajánlom.


Varázslatos természet

 

Ezt az izgalmas könyvet olvasd végig az elejétől a végéig, vagy csak lapozd fel bárhol, és böngéssz, csodálkozz, hogy mennyi hihetetlen meglepetést rejt a világ! A lapok szélén színek segítenek eligazodni abban, hogy élőhelyről, állatfajról vagy épp állati viselkedésről olvasol-e, valamint nyilak és a rajtuk található újabb oldalszámok vezetnek további információkhoz és kapcsolódó témákhoz.

Ezzel a könyvvel örökös felfedezővé válhatsz, megismerheted a madarak tollazatát, a tojásokat, hogy melyik állat mit eszik, hol él, hogyan telel.

A pontos és érthető leírásokat gyönyörű, pasztellba hajló illusztrációk egészítik ki, az egész könyv - már csak a hatalmas mérete miatt is - olyan, akár egy modern kódex.

8-12 éves korig ajánlom.Fedezd fel a környezeted! - Élménygyűjtő album

Már a könyv borítója is azt üzeni, hogy valami nagyon klassz került a kezembe. A nagy formátumú kiadványt, akár egy gyűjtőalbumot, egy gumipánt zárja le, hogy ki ne potyogjanak belőle az összegyűjtött élmények és a kézzelfogható leletek. Ha belelapozunk, rögtön helyet találunk a a tulajdonos nevének, így a kötet még elegánsabb lesz. De amivel végleg levett a lábamról a kiadvány, az a néhány mondatos előszó, amellyel az olvasókat köszönti a szerző. Változott a világ, a mai természetszerető gyerekek már nemcsak gyűjtők, hanem természetvédők is. Ez a könyv a természet csodáira, szépségeire mutat rá, megfogja gyerekek kezét, és egyik izgalmas témáról a másikra vezeti őket, miközben önállóságra is nevel. Útmutatót ad ahhoz, hogy miként figyeljék a környezetüket, és hogyan érdemes feldolgozniuk a tapasztalataikat.

Ez a könyv remek ajándék lehet a jó jegyekért cserébe, és nagyon tartalmas programot nyújt az őszre, akár az egész család számára.

8 éves kortól ajánlom.

Kapcsolódó cikkek