Könyvek nagyon kezdő olvasóknak

Ezt add a bizonyítvány mellé!

Nagybetűs, szellősen szedett, könnyen olvasható, vicces és szórakoztató könyvet keresel? Nem leszel gondban, ha elolvasod ezt a cikket! Nézz szét a kezdőolvasós könyveink között, ráadásul most kivételes kedvezménnyel rendelheted meg őket!

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozat! A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Ezt kell tudnod a különböző szintekről:

1. szint ● oldalanként 2-5 mondat ● könnyen kiolvasható szavak ● egyszerű, könnyen követhető történet ● nagy betűk

2. szint ● oldalanként 6-8 mondat ● nehezebb szavak is előfordulnak ● kicsit bonyolultabb, de könnyen követhető történet ● nagy betűk

3. szint ● oldalanként 10-15 mondat ● bővített és összetett mondatok is ● nehezebb, hosszabb szavak is ● bonyolultabb történetszövés

4. szint ● oldalanként 15-20 mondat ● több szöveg és kevesebb rajz ● (akár többszörösen összetett) mondatok ● (akár idegen) szavak

23686.jpgBerg Judit neve nem csak a Ruminihez kötehető, ő volt az első szerző a sorozat keretében! A Tökmagokban – melyet Mészely Ilka rajzai díszítenek – a négy tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon négy olvasási szinten keresztül. Az első kötetben a tökmagok Afrikába utaznak, majd tűzhányón keverednek izgalmas kalandokba, végül a korallzátonyon és piramisok között barangolnak.Olvass bele a sorozatba itt! Ha pedig megrendelnéd a Tökmagok valamelyik kötetét, itt megteheted!

25207.jpgBerg Judit tökmagjai mellett Finy Petra Milu sorozata is remekül magával ragadja az ifjú olvasókat. A főszereplőink ezúttal Milu, egy elsős kisfiú és Bátor, egy kiskutya. Bátor igazából sárkány, sőt, időutazó sárkány! Az első mesében az ókori Egyiptomba repíti Milut, hogy megmentsék a fáraót, majd ellátogatnak az olimpiára és az indiánok közé. A könyvet Pásztohy Panka rajzai díszítik.

Olvass bele a legújabb kötetbe, ha pedig rögtön le is csapnál a sorozat valamelyik részére, itt a helyed! 

25898.jpgA sorozat pedig Gévai Csillával és Baranyai (b) Andrással folytatódik: itt az Amíg olvasunk! Régi, ismerős szereplők és helyszínek. Ebben a kötetben Panni van a főszerepben: éppen most fejezte be az első osztályt, és megkapja a bizonyítványát, mellé pedig egy szép könyvet. Csakhogy az olvasás még nem igazán megy neki. Bali bácsi segít neki: sütibetűt sütnek, szóvárost építenek és persze egy nagyot fagyiznak! 

Ne maradj beleolvasás nélkül ennél a sorozatnál sem: kattints ide a részletért, ha viszont szeretnéd minél előbb a könyvespolcodon tudni a könyvet, ide kattints!

19277.jpgHadd mutassuk be Trikót, történetünk főhősét! Trikó triceratopsz. Három szarvat visel a fején, mégis nyugodt és szelíd. Aztán itt van Nyamm. Ő tirex. Nagyon erős, harcias és gyors, de nem a sok eszéről nevezetes. Különös ismertető jegyük még: mindketten nagyon picik. Hogy miért ekkorák, és hogyan kerültek a zsírkréta korból a mi világunkba,  majd a középkorba, azt megtudhatjátok a sorozatból, melyhez Kőszeghy Csilla rajzolt nagyon vicces triceraptoszokat, tirexeket, raptorokat, sőt cinkeszauruszokat is.
Rendeld meg a sorozat valamelyik részét és ismerd meg te is a két kis dinót!

Íme egy igazi nyomozós első olvasós sorozat, amit nem lehet lerakni, és valószínűleg egy haladó kezdő is könnyen megbirkózik vele.

23688.jpgTim nem zseni. Ő legalábbis ezt állítja magáról. Csak min­dent észrevesz és kiszagol, hogy aztán levonja a megfelelő következtetéseket, hogy aztán nővére segítségével bonyolultabbnál bonyolultabb ügyeket oldjon meg. A rövid fejezetek, nagy betűk, izgalmas cselekmény és a szimpatikus főhősök ideális önálló olvasmánnyá teszik a könyvet mindhárom kötetben: Az elveszett gyémánt titokzatos esetébenAz ellopott festmény nyomában és A rejtélyes íjászversenyben.
A sorozat óriási kedvenc a kezdő olvasók körében: ne maradj le te sem!

Ha már kicsit jobban tudtok olvasni, nézz körül itt!