Könyvet a borítójáról?

Mutatunk pár gyönyörű kötetet!

“Mint minden gyerek, én is legszívesebben a borítója alapján választottam könyvet. Ezen a módszeren a mai napig sem változtattam. Szerencsére nem szokott cserben hagyni az ízlésem, és mindig sikerül a megfelelő olvasmányt kiválasztanom. Most szeretném a frissen megjelent – számomra kecsegtető borítójú – könyvek történeteit bemutatni nektek.” Olvassátok el a Bartók Pagony munkatársának ajánlóját!

Az orrszarvú és a madarakaz_orrszarvu_es_a_madarak_500px.jpg

A borítója pont annyira érzékeny és színes, mint maga a történet, ami két meséből áll. Tömzse talán az utolsó orrszarvú a rezervátumban, ahol él. Egyik nap megelégeli a magányt, és elindul barátot keresni. A fajtársait ugyan nélkülöznie kell, de két kíváncsi madár elkíséri az útján. Hogyan kapcsolódhat össze ez a történet a sivatag szélén fényes kincsre lelő gólyával, aki szeretné kiszellőztetni a fejét? Szerencsére a második történet végére kiderül, akárcsak az, hogy talál-e magának barátot az utolsó orrszarvú.

Azoknak az 5-8 éveseknek ajánlanám ezt a könyvet, akiket elbűvöl Afrika varázslatos, forró világa, akik sokat gondolkoznak azon, mivel tölthetik az idejüket a gólyák, amikor itthon üres a fészkük, és azoknak, akik érezték már magukat ebben a színes világban kicsit magányosnak. Ugyanis ahogy az életben, a könyv végére is minden és mindenki a helyére kerül.

Rendeld meg itt!

Dorka és az elgurult gombdorka_es_az_elgurult_gomb_borito_500px.jpg

Ha a kisiskolás korosztály élénk képzeletét kéne elmagyarázni valakinek, aki még sosem találkozott ekkora gyerekkel, akkor az 5-10 éves gyerekeknek biztosan azokból a mondataiból szemezgetnék, hogy miért nem akarnak elaludni, vagy éppen azokból, hogy miről álmodtak. Harcos Bálint három esti meséje a klasszikusokat idézi, mondataiban az éjszaka halovány fényein sejlik át a titokzatosság, a kíváncsiság és a varázslat. Az illusztráció pedig olyan puha és izgalmas, mint az álomvilág.

Dorka babáján, Györgyin, el kell csavarni egy gombot, hogy lecsukódjon a szeme, és el tudjon aludni. Egyik este Györgyi gombja nincs meg. Sajnos így Dorka sem tud elaludni, nincs tehát más választása: az éjszaka közepén indul a gomb keresésére. Rendkívüli kalandokba keveredik, új barátokat szerez, és legnagyobb félelmével is szembenéz.

A következő mesében Mirkót és legjobb barátját, Tintát, a baglyot ismerhetjük meg. Barátságukat megnehezíti, hogy amikor Tinta alszik, Mirkó ébren van, amikor Mirkó alszik, Tinta akkor nyitja ki a szemét. Mirkó nagyon szeretne már kis barátja szemébe nézni, ezért minden izgalmas dologgal megpróbálja felkelteni. Vajon sikerül neki?

A harmadik mese Panni és Ábel békés vidéki nyarához kalauzol minket. A két gyerek egyik este nyomokat követve egy lyukat fedez fel a falon, ami varázslatos utazásra repíti őket, úgy, hogy a házat sem kellett hozzá elhagyniuk.

Ezzel a könyvvel a polcon nemcsak az olvasó, de hallgatóság is várni fogja a lámpaoltás idejét.

Tedd kosárba!


Spicc és Pipaspicc-es-pipa-1.jpg

Mivel töltik az idejüket a bájos szobacicák? Természetesen lustálkodással, falatozással, tisztálkodással, csínytevésekkel. Spicceléssel és pipálással, balerina módjára ugrálással és jól tartott szobacicákhoz méltó ügyetlenkedéssel. Olykor-olykor akár egy egeret is elhessegetnek a konyhából. Néha azonban a ház gyermek lakóinak egrecíroztatását is el kell viselniük.

Minden aktuális és leendő szobacica-birtokos gyűjteményébe való, nélkülözhetetlen darab.

Itt rendeld meg!


A mackó és a zongoraa-macko-es-a-zongora.jpg

Egy apró medvebocs furcsa szerkezetre bukkan az erdő mélyén. Kíváncsiságának és kitartásának köszönhetően megtanul játszani rajta. Hosszú évekbe telik, mire a medve tökéletesre csiszolja zongorajátékát, eközben az erdő lakói, legkedvesebb barátai a hallgatósága. Mackónak is szembe kell néznie azzal a dilemmával, amivel minden tehetséges és kitartó művésznek. Érdemes a sikerért, a hírnévért otthagynia az otthonát? Mi a fontosabb? Örömmel játszani az odaadó, szerető közönségének, vagy elutazni a nagyvárosba, és minél nagyobb ismertségre szert tenni?

Fontos az arany középút meglelése, ami ebben a szívmelengető könyvben remélhetőleg sikerül mackónak.

A borító ennél a könyvnél sem csapott be, ártatlan, tiszta és nagyszabású.

Szerezd be itt!


Szigetlakószigetlako.jpeg

Ez az a borító, ami sikeresen csőbe húzott engem. Egy felhőtlen tengerparti történetre számítottam, ám Lola – a főszereplő kislány – élete nem ennyire egyszerű. Lola iskolája a távoli helyek iskolája, minden diák más országból érkezett. Lola történetesen a Szigetről. Egyik nap a házi feladat: lerajzolni a helyet, ahonnan a gyerekek és családjuk emigrált. Lola sajnos még kisbaba volt, amikor eljöttek a Szigetről. Nagyon elszomorítja, hogy nincsenek emlékei a szülőföldjéről, ezért kutatómunkába kezd, mire emlékszik a családja, a szomszédok, a barátok. A történetek révén fantasztikus utazásban lesz része az olvasónak, ami bővelkedik vidám, szívszorító, honvággyal teli és ijesztő emlékekben.

A szigetről kiderül többek között, hogy ott terem a legédesebb mangó, ami olyan édes, hogy egy felnőtt férfit is megríkat, ott őshonos a takaró méretű denevér, és lakóinak olyan fontos a zene, mint maga a levegő.

Mire Lola házi feladata elkészül, világossá válik számára, hogy csak mert nem emlékszik egy helyre, az még ott lehet benne.

Az összes csodálatosan szép könyv közül ez a kedvenc meglepetésem.
Rendeld meg itt!


Nagyon remélem, hogy sikerült kedvet csinálnom a nem mindennapi borítójú új könyveinkhez! Bátran lapozzatok bele mindegyikbe ti is, és szeressétek meg az érdekes történeteket, amiket elmesélnek.

Kapcsolódó termékek