Legkisebbek kedvencei

Készüljetek könyvekkel már a bölcsibe is!

Ha szeretnénk a kicsik kezébe könyvet adni, nem könnyű a dolgunk, hiszen ma már (szerencsére) olyan sokféle van! Ezért most összegyűjtöttük a legkülönlegesebbeket a legújabbak közül, hogy biztosan olyat válassz, amit minden este elő kell majd venni. Olvass tovább!

 

Hangok a farmon, Hangok az úton

A legkisebbek örök kedvencei azok a könyvek, melyek élénk színeik és cuki illusztrációik mellett valamilyen hangot is kiadnak. A Vilac legújabb készleteiben egy állatos könyvecskét és mellette fa figurákat is találtok.
01.jpg

Minden oldal bemutat nektek egy állatot, amit meg is tudtok nyomni a könyvben, hogy kiadja az adott állat hangját. Nem csupán farmon élő állatos, de járműves verzióban is kapható, melyben kedvenc járműveink hangjait hallhatjuk: a villamos, a busz, a kamion, az autó, a vonat és a hajó hangját is megismerhetik a picik! Az oldalakat böngészve azt is megkereshetitek, melyik állat mit csinál, vagy éppen milyen járművön utazik. 2 éves kortól ajánljuk.

Szerezd be itt és itt!

Rakd és vidd!
02.jpg

A Scolar legújabb kicsiknek szóló sorozatában rengeteg olyan lapozót találtok, amik a járművek szerelmeseinek készültek. Ezek közül is igen különleges a Rakd és vidd! című képeskönyv. Extra vastag oldalainak köszönhetően bátran a gyerekek kezébe adhatjuk, garantáltan nem szakad, nem törik. A csúsztatható részek segítségével markológépet rakhatunk a daruskocsira, megetethetjük a traktor mozgatásával a teheneket, felemelhetjük a javítandó autót a szerelőműhelyben, vagy éppen elvitethetjük a roncs autót az autómentővel. A könyv játékos feladatokkal ismerteti meg a kicsikkel a piac működését, a szemétszállítás folyamatát vagy a falusi gazdálkodás egyes elemeit. Kihajtható ablakai alatt még több információt találtok, böngészhető képeivel hosszú időre leköti a legkisebbek figyelmét.

2 éves kortól ajánljuk.

Itt rendeld meg!

Beni-sorozat

A Beni-sorozat hamar nagy kedvenccé vált a boltokban. Imádtuk a halász apuka és kisfia tengerparti történetét az igaz barátságról: Beni egy partra vetődött kisbálnát talál a homokban, majd mindent megtesz, hogy segítsen a bajba jutott állaton. A kádban bújtatja, halat visz neki, de közben fél, hogy mit fog szólni az apukája, ha rátalál. Végül nem tehet mást, mint bevallja a történteket, az apukájával együtt elviszik a vízhez, és szabadon engedik. Beni új kötetében, a Beni és a kisbálna téli kalandjában visszatér a kicsi bálna, akivel nyáron barátságot kötött a kisfiú. Szívszorítóan kedves történetet olvashatunk hűségről, ember és állat közti kötelékről. A harmadik kötetben, a Beni és a nagyi madaraiban Beni elcsatangol a nagyi házából, hogy felfedezze a közeli szigeten fekvő izgalmas sziklabarlangot. Vihar tör ki, Beni pedig a sziklákon ragad. Új barátjával, a vihar elől menekülő reszkető kismadárral várják Nagyit, hogy a megmentésükre siessen. Az idő jobbra fordul, és Beni Nagyi tanácsára belátja, hogy a madárkát szabadon kell engednie, hogy a természetes környezetében élhessen. Beni történetei nem csupán a barátságról szólnak, hanem az állatok iránti tiszteletre, gondoskodásra is nevelik a gyerekeket. Tündéri, kétoldalas illusztrációi garantáltan elvarázsolják a kicsiket.03.jpg

 

3-6 éveseknek ajánljuk.
Rendeld meg itta sorozat részeit!

Elveszett alvókák
04.jpg

Mindenkinek volt gyerekkorában egy megnyugvást hozó kabalája. Kis takaró, plüssmackó, kesztyűbáb, valami, ami csak az övé volt, és bármikor meg lehetett ölelni. Olyan mágikus tárgy, aminek a közelségében igazán biztonságban éreztük magunkat. Ez a tárgy bármi lehet. Az enyémet például Csucsunak hívták, és egy sárga macis pulcsi kapucnizsinórjának óriási bojtos vége volt. Minden gyereknek van egy csucsuja. De mi történik, ha ez a szeretett tárgy elvész? Neadjisten a szülő kimossa a gyerek tudta nélkül? Elvész a varázs, és oda minden! Itt már csak egyvalami segíthet: a mese. Számos kortárs szerző – köztük Dániel András, Kertész Erzsi, Szabó Borbála, Harcos Bálint –, vállalkozott arra, hogy megnyugtató történetet írjon efféle vészhelyzetekre. Hová tűnnek ezek a szívünknek kedves tárgyak? Ugye azért szeretnek? Ugye visszatérnek? Ha nem térnek, mihez kezdjünk nélkülük? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ azok, akik veszítették már el, vagy belegondoltak, mi lenne, ha elveszítenék kedvenceiket. A mesék 3-8 oldalasak, könnyen befogadható, kedves történetek, Megyeri Annamária sok-sok kedves rajzával.

3-6 éveseknek ajánljuk.

Itt rendeld meg!

Babaróka kertje
05.jpg

A Babaróka első része, a Babaróka ajándéka sokunk nagy kedvence lett szépirodalmi szövege, gazdag illusztrációja, rövid fejezetei és a legkisebbek életében is felbukkanó problémákra reflektáló történetei miatt. Nincs ez másképp a második kötet, a Babaróka kertje esetében sem! Kiss Judit Ágnes igényes szövegei ismét a kisovis korosztály életéről szólnak, olyan családi mesék, melyek segítenek megismerni, majd feloldani a mindennapi konfliktusokat. Hogyan éljük túl, ha nem jön álom a gyerek szemére? Miért hisztizik? Mit csináljunk, ha a kicsinek nagyon hiányzik az anyukája, ha éppen nincs otthon? Babaróka meséiben lehetünk hisztisek, fáradtak, mérgesek, veszekedhetünk is, hiszen ez is az élet része. A dackorszakos gyerekeknek tükröt mutat, a szülőknek pedig megnyugvást hoz: akkor sem dől össze a világ, ha néha elveszítjük a türelmünket. Idővel együtt megtanuljuk kezelni a nehéz helyzeteket, akkor is, ha az adott pillanatban kilátástalannak tűnnek. Levezethetjük a gyerekekkel együtt a feszültséget, majd találhatunk megoldást is a felmerülő problémákra. Minden fejezet a feszültség feloldásával végződik.

3-6 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk. Rendeld meg itt Kiss Judit Ágnes könyveit!

(A cikk nyitóképének forrása: senivpetro / Freepik)

Kapcsolódó termékek