Legkisebbek kedvencei

Készüljetek könyvekkel már a bölcsibe is!

Ha szeretnénk a kicsik kezébe könyvet adni, nem könnyű a dolgunk, hiszen ma már (szerencsére) olyan sokféle van! Ezért most összegyűjtöttük a legkülönlegesebbeket a legújabbak közül, hogy biztosan olyat válassz, amit minden este elő kell majd venni. Olvass tovább!

 

Hangok a farmon, Hangok az úton


A legkisebbek örök kedvencei azok a könyvek, melyek élénk színeik és cuki illusztrációik mellett valamilyen hangot is kiadnak. A Vilac legújabb készleteiben egy állatos könyvecskét és mellette fa figurákat is találtok.


Minden oldal bemutat nektek egy állatot, amit meg is tudtok nyomni a könyvben, hogy kiadja az adott állat hangját. Nem csupán farmon élő állatos, de járműves verzióban is kapható, melyben kedvenc járműveink hangjait hallhatjuk: a villamos, a busz, a kamion, az autó, a vonat és a hajó hangját is megismerhetik a picik! Az oldalakat böngészve azt is megkereshetitek, melyik állat mit csinál, vagy éppen milyen járművön utazik.

2 éves kortól ajánljuk.

Szerezd be itt és itt!


Rakd és vidd!


A Scolar legújabb kicsiknek szóló sorozatában rengeteg olyan lapozót találtok, amik a járművek szerelmeseinek készültek. Ezek közül is igen különleges a Rakd és vidd! című képeskönyv. Extra vastag oldalainak köszönhetően bátran a gyerekek kezébe adhatjuk, garantáltan nem szakad, nem törik. A csúsztatható részek segítségével markológépet rakhatunk a daruskocsira, megetethetjük a traktor mozgatásával a teheneket, felemelhetjük a javítandó autót a szerelőműhelyben, vagy éppen elvitethetjük a roncs autót az autómentővel. A könyv játékos feladatokkal ismerteti meg a kicsikkel a piac működését, a szemétszállítás folyamatát vagy a falusi gazdálkodás egyes elemeit. Kihajtható ablakai alatt még több információt találtok, böngészhető képeivel hosszú időre leköti a legkisebbek figyelmét.

2 éves kortól ajánljuk.

Itt rendeld meg!Beni-sorozat


A Beni-sorozat hamar nagy kedvenccé vált a boltokban. Imádtuk a halász apuka és kisfia tengerparti történetét az igaz barátságról: Beni egy partra vetődött kisbálnát talál a homokban, majd mindent megtesz, hogy segítsen a bajba jutott állaton. A kádban bújtatja, halat visz neki, de közben fél, hogy mit fog szólni az apukája, ha rátalál. Végül nem tehet mást, mint bevallja a történteket, az apukájával együtt elviszik a vízhez, és szabadon engedik. Beni új kötetében, a Beni és a kisbálna téli kalandjában visszatér a kicsi bálna, akivel nyáron barátságot kötött a kisfiú. Szívszorítóan kedves történetet olvashatunk hűségről, ember és állat közti kötelékről. A harmadik kötetben, a Beni és a nagyi madaraiban Beni elcsatangol a nagyi házából, hogy felfedezze a közeli szigeten fekvő izgalmas sziklabarlangot. Vihar tör ki, Beni pedig a sziklákon ragad. Új barátjával, a vihar elől menekülő reszkető kismadárral várják Nagyit, hogy a megmentésükre siessen. Az idő jobbra fordul, és Beni Nagyi tanácsára belátja, hogy a madárkát szabadon kell engednie, hogy a természetes környezetében élhessen. Beni történetei nem csupán a barátságról szólnak, hanem az állatok iránti tiszteletre, gondoskodásra is nevelik a gyerekeket. Tündéri, kétoldalas illusztrációi garantáltan elvarázsolják a kicsiket.

 


3-6 éveseknek ajánljuk.


Rendeld meg itt a sorozat részeit!Elveszett alvókák


Mindenkinek volt gyerekkorában egy megnyugvást hozó kabalája. Kis takaró, plüssmackó, kesztyűbáb, valami, ami csak az övé volt, és bármikor meg lehetett ölelni. Olyan mágikus tárgy, aminek a közelségében igazán biztonságban éreztük magunkat. Ez a tárgy bármi lehet. Az enyémet például Csucsunak hívták, és egy sárga macis pulcsi kapucnizsinórjának óriási bojtos vége volt. Minden gyereknek van egy csucsuja. De mi történik, ha ez a szeretett tárgy elvész? Neadjisten a szülő kimossa a gyerek tudta nélkül? Elvész a varázs, és oda minden! Itt már csak egyvalami segíthet: a mese. Számos kortárs szerző – köztük Dániel András, Kertész Erzsi, Szabó Borbála, Harcos Bálint –, vállalkozott arra, hogy megnyugtató történetet írjon efféle vészhelyzetekre. Hová tűnnek ezek a szívünknek kedves tárgyak? Ugye azért szeretnek? Ugye visszatérnek? Ha nem térnek, mihez kezdjünk nélkülük? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ azok, akik veszítették már el, vagy belegondoltak, mi lenne, ha elveszítenék kedvenceiket. A mesék 3-8 oldalasak, könnyen befogadható, kedves történetek, Megyeri Annamária sok-sok kedves rajzával.


3-6 éveseknek ajánljuk.

Itt rendeld meg!Babaróka kertje


A Babaróka első része, a Babaróka ajándéka sokunk nagy kedvence lett szépirodalmi szövege, gazdag illusztrációja, rövid fejezetei és a legkisebbek életében is felbukkanó problémákra reflektáló történetei miatt. Nincs ez másképp a második kötet, a Babaróka kertje esetében sem! Kiss Judit Ágnes igényes szövegei ismét a kisovis korosztály életéről szólnak, olyan családi mesék, melyek segítenek megismerni, majd feloldani a mindennapi konfliktusokat. Hogyan éljük túl, ha nem jön álom a gyerek szemére? Miért hisztizik? Mit csináljunk, ha a kicsinek nagyon hiányzik az anyukája, ha éppen nincs otthon? Babaróka meséiben lehetünk hisztisek, fáradtak, mérgesek, veszekedhetünk is, hiszen ez is az élet része. A dackorszakos gyerekeknek tükröt mutat, a szülőknek pedig megnyugvást hoz: akkor sem dől össze a világ, ha néha elveszítjük a türelmünket. Idővel együtt megtanuljuk kezelni a nehéz helyzeteket, akkor is, ha az adott pillanatban kilátástalannak tűnnek. Levezethetjük a gyerekekkel együtt a feszültséget, majd találhatunk megoldást is a felmerülő problémákra. Minden fejezet a feszültség feloldásával végződik.


3-6 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk.


Rendeld meg itt Kiss Judit Ágnes könyveit!
(A cikk nyitóképének forrása: senivpetro / Freepik)

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek