Legkisebbek kedvencei

Készüljetek könyvekkel már a bölcsibe is!

Ha szeretnénk a kicsik kezébe könyvet adni, nem könnyű a dolgunk, hiszen ma már (szerencsére) olyan sokféle van! Ezért most összegyűjtöttük a legkülönlegesebbeket a legújabbak közül, hogy biztosan olyat válassz, amit minden este elő kell majd venni. Olvass tovább!

Rakd és vidd!

02.jpgA Scolar legújabb kicsiknek szóló sorozatában rengeteg olyan lapozót találtok, amik a járművek szerelmeseinek készültek. Ezek közül is igen különleges a Rakd és vidd! című képeskönyv. Extra vastag oldalainak köszönhetően bátran a gyerekek kezébe adhatjuk, garantáltan nem szakad, nem törik. A csúsztatható részek segítségével markológépet rakhatunk a daruskocsira, megetethetjük a traktor mozgatásával a teheneket, felemelhetjük a javítandó autót a szerelőműhelyben, vagy éppen elvitethetjük a roncs autót az autómentővel. A könyv játékos feladatokkal ismerteti meg a kicsikkel a piac működését, a szemétszállítás folyamatát vagy a falusi gazdálkodás egyes elemeit. Kihajtható ablakai alatt még több információt találtok, böngészhető képeivel hosszú időre leköti a legkisebbek figyelmét.

2 éves kortól ajánljuk.

Itt rendeld meg!

Beni-sorozat

A Beni-sorozat hamar nagy kedvenccé vált a boltokban. Imádtuk a halász apuka és kisfia tengerparti történetét az igaz barátságról: Beni egy partra vetődött kisbálnát talál a homokban, majd mindent megtesz, hogy segítsen a bajba jutott állaton. A kádban bújtatja, halat visz neki, de közben fél, hogy mit fog szólni az apukája, ha rátalál. Végül nem tehet mást, mint bevallja a történteket, az apukájával együtt elviszik a vízhez, és szabadon engedik. Beni új kötetében, a Beni és a kisbálna téli kalandjában visszatér a kicsi bálna, akivel nyáron barátságot kötött a kisfiú. Szívszorítóan kedves történetet olvashatunk hűségről, ember és állat közti kötelékről. A harmadik kötetben, a Beni és a nagyi madaraiban Beni elcsatangol a nagyi házából, hogy felfedezze a közeli szigeten fekvő izgalmas sziklabarlangot. Vihar tör ki, Beni pedig a sziklákon ragad. Új barátjával, a vihar elől menekülő reszkető kismadárral várják Nagyit, hogy a megmentésükre siessen. Az idő jobbra fordul, és Beni Nagyi tanácsára belátja, hogy a madárkát szabadon kell engednie, hogy a természetes környezetében élhessen. Beni történetei nem csupán a barátságról szólnak, hanem az állatok iránti tiszteletre, gondoskodásra is nevelik a gyerekeket. Tündéri, kétoldalas illusztrációi garantáltan elvarázsolják a kicsiket.03.jpg


3-6 éveseknek ajánljuk.
Rendeld meg itta sorozat részeit!

Babaróka kertje

05.jpgA Babaróka első része, a Babaróka ajándéka sokunk nagy kedvence lett szépirodalmi szövege, gazdag illusztrációja, rövid fejezetei és a legkisebbek életében is felbukkanó problémákra reflektáló történetei miatt. Nincs ez másképp a második kötet, a Babaróka kertje esetében sem! Kiss Judit Ágnes igényes szövegei ismét a kisovis korosztály életéről szólnak, olyan családi mesék, melyek segítenek megismerni, majd feloldani a mindennapi konfliktusokat. Hogyan éljük túl, ha nem jön álom a gyerek szemére? Miért hisztizik? Mit csináljunk, ha a kicsinek nagyon hiányzik az anyukája, ha éppen nincs otthon? Babaróka meséiben lehetünk hisztisek, fáradtak, mérgesek, veszekedhetünk is, hiszen ez is az élet része. A dackorszakos gyerekeknek tükröt mutat, a szülőknek pedig megnyugvást hoz: akkor sem dől össze a világ, ha néha elveszítjük a türelmünket. Idővel együtt megtanuljuk kezelni a nehéz helyzeteket, akkor is, ha az adott pillanatban kilátástalannak tűnnek. Levezethetjük a gyerekekkel együtt a feszültséget, majd találhatunk megoldást is a felmerülő problémákra. Minden fejezet a feszültség feloldásával végződik.

3-6 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk. Rendeld meg itt Kiss Judit Ágnes könyveit!

(A cikk nyitóképének forrása: senivpetro / Freepik)

Kapcsolódó termékek