Minden kapcsolatba kéne egy Dash

Kamaszkritika a Dash és Lily 12 napjáról

Karácsony. Minden embernek mást jelent. Vannak, akiket ilyenkor teljesen átjár az ünnepi szellem, és alig várják, hogy a család együtt legyen.  Vannak, akiket csak az ajándék említése hoz lázba, és fejvesztve rohangálnak a plázákban a tökéletes ajándék után kutatva.  Vannak olyan emberek, akik nem is ünnepelnek, és teljesen átlagos napként élik meg.
Vajon Dash és Lily hogyan éli meg az idei karácsonyt?

Lily azon emberek közé tartozik, akik imádják a karácsonyi sütiket, az éneklést, és oda van az ünnep körüli felhajtásért. Dash ennek tökéletes ellentéte. Dash és Lily egy piros noteszben kihívásokat írnak egymásnak, és azt a másiknak teljesíteni kell. Te meg mernéd tenni?Elég necces dolog egy vad idegen utasításainak megfelelően cselekedni, és ezt ők is tudják.
Zajlanak az események, és mindkettőjüknek kialakul a másikról egy olyan kép, ami elég törékeny, és rossz esetben hamis is. Mindketten bizonytalanok ebben a dologban, de végül, az első – nem mellesleg elég kínos – találkozás, és némi gubanc után végül minden elrendeződik. „Megszületik” Dash és Lily.

red_moleskine.jpg

Ugorjunk egy kicsit az időben. Egy évvel később megint elkezdődik a karácsonyi felhajtás. Lily, a nagyapja szívrohama után inkább az ő ápolásával foglalkozik, és elhanyagolja Dash-t. Akinek ez fel is tűnik, és próbál változtatni a dolgon. De sajnos mindig balul sülnek el a próbálkozások.
Amikor Lily megtudja, hogy a bátyja elköltözik, úgy dönt, hogy eltűnik a kíváncsi szemek elől egy napra, és kikapcsolja a világot. Úgy gondolom, hogy ez nem volt a legjobb döntés, de megértem. Csak el akart menekülni a problémák elől. Ugye te is ismered ezt az érzést? Amikor eleged van mindenből, és legszívesebben kiordítanád a világnak, hogy hagyjon békén? Biztos vagyok benne, hogy veled is volt már így.

dash_es_lily_borito_270.jpg
Nagyon tetszett, hogy nem adják fel. És most nem csak a kapcsolatukról beszélek. Mindkettőjüknek vannak ezen kívül problémáik, de egyikük sem mondja azt, hogy nem csinálja tovább. Dashben külön díjaztam, hogy megpróbálja feléleszteni Lilyben a karácsonyi hangulatot, bárhogy is utálja az ünnepet. Pedig elengedhetné a kapcsolatot. Hivatkozhatna arra, hogy a kapcsolatuk már meghalt, és nincs miért együtt lenniük. Rengeteg kifogást is találhatott volna. De ő nem figyelmen kívül hagyni, hanem megoldani akarta a problémát. Ami néhány szerencsétlen próbálkozás után végre sikerült, és minden elrendeződött.
Szerintem, az egyik legjobb dolog ebben a történetben az, hogy nem ijednek meg semmitől. Nem félnek meg tenni a következő lépést, csak mennek előre, és nem gondolnak arra, hogy „Jaj, Istenem, mi lesz ebből?”. Megbíznak egymásban, és ez vezeti őket a megoldáshoz.

dash_es_lily_12_napja_250.jpg
Azoknak ajánlom aDash és Lily 12 napját, akik valami őrült dologra, és egy elgondolkodtató könyvre vágynak. Engem legalább is elgondolkodtatott olvasás közben. Rájöttem arra, hogy a kapcsolatok nagy része – és most nem csak romantikus kapcsolatokról beszélek – általában azért megy tönkre, mert amikor beüt a baj, akkor egyik fél sem tesz a változás érdekében, és inkább kerülik a dolgot. Vagy ha valamelyik próbálkozik is, a másik bőszen elutasítja a közeledést. Gondolván, hogy most már úgy is mindegy. Erre Dash szüleinek a kapcsolata – vagy inkább annak a hiánya – tökéletes példa. Arra a következtetésre jutottam, hogy minden kapcsolatba kéne egy Dash. Mert akkor az emberek nem félnének kockáztatni, és megpróbálnának mindent, és soha nem adnák fel.

Galambica Rozália írásaHa tetszett a cikk olvasd el ezeket is:
Dash és Lily a karácsonyon túl

10 ok, amiért a Dash és Lily szerelem volt első látásra
Elég bátor vagy? - Részlet a Dash és Lily – Kihívások könyvéből
Ha a polcodon szeretnéd tudni Dash és Lily kalandjait, akkor az első kötetért kattints ide a másodikért ide, és szerezd meg most kedvezményesen!

Kapcsolódó termékek