Mire vagy kíváncsi?

Ismeretterjesztő könyvek titkok nélkül

Kíváncsi vagy, szerintünk melyik ismeretterjesző könyvek azok, amik nyáron is tuti előkerülnek? Sőt, még a bőröndbe is be kell férniük, annyira izgik? Íme a lista a kedvenceinkről kicsiknek, nagyoknak!

25708.jpgAz óra és az idő 

A gyerekek ahogy nőnek egyre több kérdést tesznek fel magukról és az őket körülvevő világról. A Mi micsoda Junior sorozat az 5 és 7 éves kor közti lurkóknak mutatja meg, mi, hogy működik, miért történik.

Az óra és az idő című kötet az idő múlását mutatja be szuper példákkal illusztrálva. A remek kép szöveg arány, a kinyitható, kukucskálós ablakok, valamint az oldalak sarkaiban kis keretben elhelyezett "interjúk", kísérlet leírások és érdekességek garantálják, hogy az érdeklődő gyermekünk minél több és érdekesebb információval gazdagodhasson. Ha szeretitek a szép képeket, a játékos tanulást és kíváncsiak vagytok, hogyan is van ez a dolog az órával meg az idővel, lapozzátok fel a könyvet! Nem marad kérdés megválaszolatlanul!

Ha máris megrendelnéd,kattints ide!

Kíváncsi vagy, hogy működik a posta, szívesen lennél indián, vagy, pont a tengerhez utaztok? A sorozat további köteteit itt találod!

25489.jpg
 Időjárás 30 másodpercben és Rovarok 30 másodpercben

Van egy kiskamaszod, aki mindent tudni akar a világról, de nincs hozzá türelme? Akkor ez a ti sorozatotok lesz! Ha a rovarok, vagy az időjárás körül vannak még megfejtetlen kérdéseitek, bátran vegyétek kézbe a Rovarok 30 másodpercben-t vagy az Időjárás 30 másodpercben-t. A mai világban felnövő gyerekek sokkal intenzívebb információ áramláshoz szoktak, ezért ez a sorozat megpróbálja őket utolérni. A fejezetek egy oldal infó egy oldal illusztráció formájában épülnek fel. Semmi mellébeszélés, felesleges sallang. Tudomány! 30 másodpercben!

Legszívesebben tengerbiológus lennél? Akkor neked való az Óceánok 30 másodpercben!

8 éves kortól fiúknak, lányoknak!

Ha máris kedvet kaptál a rovarvizsgáláshoz, szerezd be a legszuperebb nagyítós dobozokat!

14158.jpgA MI MICSODA sorozat köteteiben sosem fogsz csalódni!

A Mi MICSODA sorozat azokhoz a gyerekekhez szól, akik szívesen indulnak kalandos, képzeletbeli túrákra a tudomány, a technika és a természet világába. Szakemberek gondoskodnak az ismeretanyag pontosságáról, a szerkesztők pedig arról, hogy ezeket az ismereteket érthető módon adják át a sorozat köteti a gyerekeknek az általános iskolai tudás támogatásaként. Ebben segítenek a nagyszerű fotók és a részletes, színes illusztrációk is. Ne csak a történelem könyvekre gondoljunk, ha eszünkbe jut a Mi MICSODA: dinós, hüllős, hangszeres, lovas, traktoros, óceános, zászlós kötetek is lehetőséget adnak arra, hogy ki-ki a saját érdeklődésének megfelelően mélyedjen el egy-egy témában!

25912.jpgA mi kedvencünk: Az ókori görögök- Istenek, hősök, költők

Érdekel, hogy hogyan éltek az ókori görögök, csak nem találsz olyan könyvet ami érdekesen és mégis pontosan magyarázza el, hogy miről is van szó? Mitől olyan nagy szám több ezer év után is az, amit létrehoztak? Nem tudsz kiigazodni, hogy melyik istent, hogy hívják és minek az istene?  Nos, még ennél is többet megtudhatsz ebből a könyvből, ami 7 éves kortól nyugodtan forgatható, hiszen a rengeteg információ mellett fotók, rajzok, keresztmetszetek segítik a könnyebb megértést.

Izgalmas, érdekes, képes és vicces! A legjobb ismeretterjesztő ebben a témában!

18773.jpgHa már rákaptál az ógörögökre, akkor mindenképpen ismerd meg Thészeusz történetét! Ez egy szuper színházi előadás szövegkönyve, ami a mítoszt a mai gyerekeknek iszonyat frappánsan, sodró humorral és kreativitással meséli el. Olvassátok, játsszátok és nevessetek!

Ha nem tudsz dönteni a Mi Micsoda és a Tudás 30 másodpercben sorozatok között, ebből a cikkből mindent megtudhatsz az előnyeikről és a hátrányaikről!

25490.jpgInkább a kemény lapozók érdekelnek, mert pici a gyerkőc? Jó kezdő olvasós szöveg kéne a nyárra, amit szívesen olvasnak a gyerekek nyáron? Szívesen főztök, vagy forgatnátok filmet egy szál telefonnal? A további akciós könyveik bemutatásaitt olvasható!

Kíváncsi vagy a Babilon Kiadó legszuperebb mesekönyveire is? Akkor olvasd el a szemlénket és rendelj 25% kedvezménnyel!

Kapcsolódó termékek