Mit olvass a szünetben?

tavaszi újdonságok molyoknak

Hamarosan itt a Könyvfesztivál, és a polcon egyre több az újdonság. Most leszedtük a legmenőbb tavaszi könyveket, amikért minden gyerek rajongani fog, és tuti, hogy egész szünetben alig akarnak majd kibújni a regényekből. 

TOP 3 következik! Klasszikus, kortárs, magyar és külföldi... A legjobbak közt mindent megtalálsz!

Kattints a cikkre!

AKI KEZD BELEJÖNNI
Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

malac01.jpgMár az elején le kell szögeznem, hogy elfogult vagyok a malacokkal kapcsolatban. Nem tudom miért, de szerintem roppantul mókás lények. Elég ránéznem egyre ahogy röfög, motoszkál, túrja a földet máris mosolyognom kell. A Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója című könyv ezen felül már a címével belopta magát a szívembe. Ígéretes, ugye? Ha egy nagyon vicces történetet keresel, ami amellett, hogy szórakoztató tele van izgalommal és még a barátságról is képes hitelesen és meghatóan mesélni, akkor ezt a könyvet ne hagyd ki a kosaradból! Akiknek bejött a Ropi, Tom Gates, Ciki Miki sorozatok világa, azoknak 1 Malac története sem okoz majd csalódást. A napló forma és a karikatúrákat idéző illusztrációk itt is garantálják,hogy az önálló olvasással próbálkozó gyerkőcök is sikerként éljék meg az folyamatot, sőt valós élményeket is szerezzenek.

8+

AKI KEZDI ÉLVEZNI IS
Édes mostoha

Lakner Artúr regénye meghódította a fél világot, generációk sírtak és nevettek az Édes mostoha sorain, vagy ámulva nézték a regényből készült filmet. 

Nézzétek meg együtt ti is, először, vagy évtizedek után újra, Balogh Béla filmje a '30-as éves egyik remeke!

edesmostoha_film.jpg

De csak, miután elolvastátok a könyvet! Nálam ez a klasszikus eljárás, be szokott válni. Lehet vitatkozni, de edesmostoha.jpghidd el, van, hogy a könyv jobb, van, hogy a film, van, hogy mindkettő, sőt olyan is, hogy együtt pocsék a két alkotás, és alapvetően mindegy a sorrend, kiderül. Nekem továbbra is a regény lesz a kedvenc, de dönts majd te magad! Én most a könyvről mesélek egy picit. Ha olyan szöveget keresel, ami választékos, klasszikus nyelve egyből beszippant, akkor megtaláltad. Mindemellett (még most sem!) unalmas, elavult, sokkal inkább pontos és szép. A másik nagy ereje a könyvnek a történet, amit az ifjúsági regények esetében egyáltalán nem szabad alábecsülnünk. Ha nem ismered az édes-bús, megható és szórakoztató elbeszélést, akkor álljon itt annyi, hogy ebből a regényből kiderül, milyen egy grófi család élete, milyen árvának lenni, milyen bizalmasra és biztonságra találni egy lehetetlennek tűnő helyzetben. A könyv hőse Erzsike, aki nemrég vesztette el édesanyját. Szellemes fordulatok és félreértések dinamikájára épül a történet, ami a mai kis olvasóknak is egyből a szívükbe lopja magát.

10+

AKI MÁR MOLY
Polli 2.

polli2_derult_egbol_boldogsagbor.jpgAz igazi molyok már alig várják a szünetet, hogy vééégreee azt olvashassák egy héten keresztül, amit ők akarnak. Pont az ilyen bátor és kalandvágyó gyerekeknek tartogat kihagyhatatlan élményeketGuus Kuijer regénysorozata, a Polli. Nem kellett sokat várnunk a második kötetre, de egy ilyen csodálatos regény esetében a folytatásra egy napot is nehéz várni. De most végre itt van, és a legnagyobb könyvfalók, akik szeretik az érzékeny, ugyanakkor szórakoztató és őszinte, mély kalandokat, végre folytathatják Polli, a (második részre már) 13 éves holland kislány történetét! Megint fontos szerepet játszik a család, a barátok, az elfogadás, a hit, a szerelem, a természet és legfőképpen önmagunk keresése. Lebilincselő történet azoknak, akik az ifjúsági irodalom olyan óriásaira szoktak rá, mint példáulMichael Ende, vagyErich Kästner, miközben Kuijer a maga bölcsességével abszolút mai problémákra és kérdésekre keresi a választ.

Abszolút kedvenc, nem lehet letenni, nem lehet elégszer olvasni...

Ha eddig kimaradt, olvass bele az első részbe itt!

Kíváncsi vagy, mit írtak a kritikusok és mit a könyvtári kölcsönzők a regényről? Kattints!

12+

Szívesen válogatnál még a kiskamaszoknak szóló könyvek között?Kattints ide és ismerd meg a leglegleg ifjúsági könyveket, amiket mi is gyakran lekapunk a polcról, vagy idézünk, mert felejthetetlenek.

Kapcsolódó termékek