Művészi játékok a Marbushkától

3 játék karácsonyra

A Marbushka manufaktúra egyedi tervezésű, grafikájú játékai közül választottuk ki most a három kedvencünket az ünnepekre. Most egy nagyon fiús, egy nagyon lányos és családi, ízig-vérig karácsonyi csodára esett a választásunk. Jól esik kézbe venni ezeket a kézzel készített társasokat, elmerülni a rajzok, apró részletek mesebeli világában.

Lányoknak: Békaherceg

frogprince.jpg
A játék alapja a mese a kiskirálylányról, aki elgurította az aranylabdáját, és mindent megígér a békának, hogy az felhozza neki a kútból, de aztán nem tartja be a szavát. A feladat, hogy eljussunk a kiskirálylányhoz a kastélyba. A dobozban van egy csodaszép papírkastély, amibe négy irányból lehet bemenni, ezt vesszük körül a lefordított a labirintuskártyákkal. A sarkokban lévő kutaktól indulunk. Minden lépésnél fordítunk egy kártyát, beforgatjuk úgy, hogy lehetőleg a kastély felé közeledjünk, lépünk, majd lefordítjuk azt a lapot, ahol előzőleg álltunk. Ha zsákutcába futottunk, akkor kicserélhetünk lépés helyett két kártyát - ehhez persze nem árt emlékezni, hogy milyen kártyák voltak mögöttünk, hogy valami jóra cseréljünk. Van egy nehezítés is: a szobalányba ütközve nem tudunk továbbmenni - de ha akarjuk, lépés helyett az ellenfelet akadályozhatjuk a szobalánnyal - ezt viszont csak erős idegzetű gyerekeknek ajánlom! 5 éves kortól játszható logikai-stratégiai társas.Fiúknak: ŰrkalózokVár rád a végtelen űr! Ismeretlen bolygók kincsekkel és kalandokkal hívogatnak. Most megtudhatod, hogy milyen egy vérbeli űrkalóz élete, aki eldugott kincsekre vadászik és a nagyobb zsákmány reményében még a harctól sem riad vissza. Megéri kockáztatni a mesés kincsekért, mert a varázserejük jól jöhet még az utad során. De vigyázz, okosan használd őket!

spacepirates2.jpg

Családnak: Karácsonyi meseEgy messzi-messzi kisvárosban mindenki izgatottan várja a karácsonyt. Minden ablakban ünnepi fények ragyognak, a házak kicsinosítva várják az ünnepet. Olyan meseszép minden, hogy egy röpke pillanatig még az angyal is rajta felejtette a szemét. Így történhetett, hogy egy hófelhő valahogy elé keveredett…az angyal megcsúszott rajta és az ajándékok szanaszét potyogtak.
A gyerekek közben a karácsonyi ünnepségről ballagnak hazafelé. Hosszú az út és csúszós. Ráadásul annyiszor meg kell állni, kirakatot nézni, beszélgetni, elhagyott sapkát-sálat felszedni… de talán marad idő arra is, hogy segítsenek keresgélni az angyalnak …nem?

karacsonyimese2.jpg

A Marbushka többi játékáról ittés ittolvashatsz még bővebben! Ismerd meg a többi mesés társast is!