Társasok és kártyák a Pagonytól

Ismerd meg a játékokat itt!

A legjobb ovis táblajáték: Óvodás vagyok!
24780.jpg Páran már biztosan ismeritek az Óvodás vagyok! játékot. A népszerűsége 2015 óta egyre csak nő. A kerettörténetetVadadi Adrienn ovis könyvei adják, és a legjobb benne, hogy lehet sokan is játszani, akár vegyes életkorú csoportokkal is! Szuperül fejleszti a gyerekeket anélkül, hogy didaktikus és unalmas lenne. Az izgalmas kérdések és feladatok fejlesztik a logikát, a képzelőerőt, a vizuális emlékezetet, a formaazonosítást, a matematikai képességet, a memóriát – szóval mindent, ami ahhoz szükséges, hogy első osztályba kerülve könnyedén megbirkózhassanak a kisebb-nagyobb akadályokkal.

Ami miatt igazán könnyű vele lekötni a gyerekeket, az az, hogy bár egy sima lépegetős társasjátéknak tűnik, a kártyalapokon található feladványok között sok olyat találhatunk, amelyek interaktívak, változatosak, és nem utolsó sorban viccesek Például: "Változz kismotorrá és berregj, míg a játékostársad azt nem mondja, "állj"!" Másik nagy előnye, hogy minden feladatnak van egy picit nehezebb változata is, ami miatt kisebbek és nagyobbak együtt játszhatnak úgy, hogy nem lesz unalmas a nagynak, mert túl könnyű, és bosszantó a kicsinek, mert úgyis a nagy nyer. Ennél a játéknál amúgy sem az a legfontosabb, hogy ki nyer, hanem az, hogy teljesítsék a feladatot, és közben jól szórakozzanak.

Tedd a kosaradba!

Kis helyen is elfér: a Bújócska!

bujocska.jpeg A Bújócska játék szintén a Vadadi-meséket eleveníti meg. A kártyákon a kedvelt ovis hősök, játékok és kellékek jelennek meg: a kisovisok hétköznapjainak kiegészítői. Ráadásul nem egy játék, hanem rögtön három – amiből az egyiket háromféleképpen játszhatod! Ez a szórakoztató kártyacsomag fejleszti a memóriát és a térbeli tájékozódást. Az első játék célja, hogy te legyél az, baki a leghamarabb felismeri az azonos ábrát a kezedben lévő és az asztalra tett kártyák között, és így minél hamarabb kiszórd a kezedből a kártyákat.

A második Pantomim játék fejleszti az absztrakciós és motorikus képességed, aminek a lényege, hogy a kártyákon szereplő ábrákat mutogasd el úgy, hogy a többiek kitalálják.

A harmadik játék, a Mesélj nekem! többféleképpen játszható, a lényeg azonban mindig az, hogy a képek alapján meséljetek el egy kerek történetet. Itt nincs nyertes vagy vesztes, a cél, hogy mindenki jól érezze magát, és minél kalandosabb, viccesebb történeteket találjatok ki az képek alapján.

Részletesebb leírást a kártyáról ittolvashatsz!

Rendeld meg!

Kutyarajongó ovisoknak: "megnyílott a kutya-tár"!kutyatar.jpeg A Kutyatár kártyajátékot azoknak ajánlom, akik tényleg szeretik a kutyákat. Mert itt bizony komoly kutyamentőnek kell állni, a Pitypang és Lili-sorozat kis hőse, Lili ugyanis minden árva kutyát hazavisz! Ha szereted Pásztohy Panka könyveit és képeit, akkor a legjobb ovis kártyát találtad meg, amiben mindjárt négy játékot találsz. Hogy pontosan megismerd a szabályokat, lapozz ide

Tedd a kosaradba!

Sérülések az oviban? Mindig van megoldás!

hello_doki_tarsasjatek_4690_1_lr.jpg A Helló, Doki! nem csak egy játék, hanem három egyben, ráadásul a helyszín megint az óvoda! Itt a tél, és az ovival elkezdődik a "betegségszezon" is. Erre a legügyesebben úgy készülhetsz fel, ha beszerzel egy gyógyító társasjátékot! A kerettörténetet ezúttal Igaz Dóra Doktormesék-sorozata szolgálja. Részletet a könyvekből itt, interjút a szerzővel a mesék és a betegségek kapcsán pedig itt találsz.

A Doktortáska játék célja az, hogy legelsőként gyűjtsd össze hatféle orvosi eszközt a táskádba. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a memóriádra lesz szükség, hiszen az orvosi eszközök lapkái lefordítva vannak szétszórva az asztalon, és egy féléből csak egyet tarthatsz meg. Ha az előtted lévő játékosnak nem kellett egy szín, és lefordítva visszatette az asztalra, te még felveheted, ha megjegyezted, melyik lapka az.

A Gyógyíts meg! célja, hogy együtt kikúráljátok megbetegedett játékostársatokat, akit minden körben más játszik. A "beteg" felhúz egy kártyát: az ezen lévő betegséget, sérülést kell orvosolni a színes lapkák segítségével, amiken különböző gyógyszerek, eszközök képe látható. Sorban próbáljatok meg segíteni neki, és a végén az a játékos nyer, aki a legtöbb megfelelő színű lapkát tudta felhasználni a gyógyításra.

A harmadik játék pedig ennek a nehezebb verziója: néhány szabály módosításával nem csak az ovisok, de akár még az első-második osztályosok számára is szórakoztató lehet!

Tedd a kosaradba!

Berg Judit-fanoknak: Társas a két kis dinóval!

ket_kis_dino_a_vilag_korul_tarsa.jpg A Két kis dinó a világ körül elkalauzolja a játékosokat az első négy kötet helyszíneire: a zsírkréta korba, a középkorba, a mai Budapestre és Krétára. A játékosok mind egy bábut irányítanak, és a célotok, hogy mind a négy helyszínen végigérjetek. Hogy sikerrel járjatok, le kell küzdenetek a raptort, a vicsorgó macskát, a lovagot és a Minotauruszt.

Ehhez azonban együttműködésre lesz szükség, miközben a játék megdolgoztatja a kombinációs készséget és a memóriát is! Ha szerettétek a meséket, ez nagy élmény lesz, hiszen Kőszeghy Csilla rajzai felelevenítik az ismerős szereplőket, történteket, de akkor is megéri kipróbálni, ha még nem találkoztatok Trikóval és Nyammal, mert a játék akár a történetektől függetlenül is élvezhető. Nagyobb ovisoknak tökéletes társas öt éves kortól.

"Trikó és Nyamm pont olyan lazák mint egy mai 5-7 éves gyerek. Nagy önbizalommal, bátorsággal és humorral veszik az akadályokat. Berg Judit pedig hihetetlen magabiztossággal, kifogyhatatlanul ontja magából a poénokat, és azt a fajta izgalmat, ami a nagyovis és kisiskolás korosztályt a könyv mellé cövekeli. És nem mellékesen, a szülőknek sem okoz csalódást." - olvass a könyvekről itt!

Ne feledd az ovis játékokat a kosaradba tenni!

Kapcsolódó termékek