Találd meg a kedvenc mesédhez illő feladatokat!

Kreatív, fejlesztő- és fejtörő füzetek a legjobb mesék ihletésére

Minden nyárimádó kissé elszontyolodik, ha hűvösre vált az idő és rövidülnek a nappalok. Holott az ősz megannyi szépséggel és lehetőséggel rukkol elő: készül a habos kakaó, a sült gesztenye, térdig gázolhatunk a színes falevelekben, de ami a legjobb: végre lehet kuckózni, mert az ősz kicsit összehozza a családot. Ilyen alkalmakkor nyújtanak remek időtöltést a foglalkoztatók.

Most a legszuperebb pagonyos kreatív és foglalkoztató füzeteket gyűjtöttük össze nektek.

Lovas, kuflis

Rögtön két újdonsággal kezdünk, melyek garantáltan elnyerik tetszésedet, ha ló- vagy kuflibolond vagy! 27623.jpgAz első a Kockacukor lovassuli, melynek Vadadi Adrienn azonos című könyve szolgál alapjául. Ha érdekelnek a lovak, szeretsz kreatívkodni vagy esetleg a lovaglás alapjairól szeretnél többet megtudni, ez a neked való foglalkoztató! Csuti és Lópaci mindenre megtanít és igazán izgalmas feladatokkal lát el. 5-8 éves gyerkőcöknek ajánljuk. A második, a Kedd stúdió gondozásában megjelent Egy kupac kufli foglalkoztató, rögtön nagy kedvencem lett és nem csak azért mert hatalmas kufli-rajongó vagyok, hanem azért is, mert vicces és nem mindennapi feladványokat tartalmaz. A bohókás hangulatú, eredeti rejtvényeket több, mint 70 matricával egészítheted ki, rajzolhatsz saját bárcsakbokrot, berendezhetsz egy kufliüreget; végre egy foglalkoztató, amivel szabadjára engedheted a képzeletedet! 3 éves kortól ajánljuk.

Rendeld meg itt!Ovis foglalkoztatók

Ha ősz, akkor ovi, ha ovi, akkor játé21741.jpgkos tanulásra fel! A Leszel a barátom? füzetet Vadadi Adrienn történetei inspirálták és kifejezetten óvodásoknak lett megalkotva. Sokszínű feladatokat, vidám matricákat, kedves képeket tartalmazó foglalkoztató, mely minden bizonnyal segítségére lesz minden kisovisnak. 4 éves kortól ajánljuk. Szintén óvodás-korú, Boribon-rajongóknak készült a Törd a fejed, Borion! című füzet. Színezős, rajzolós, játékosan gondolkodtató feladatok várják a legkisebbeket: különbségkereső, labirintus, számos színező, kreatív feladványok- mindet megtalálod ebben a remek kis gyűjteményben!

Kattints és rendeld meg az ovis és a boribonos fejtörőket!20561.jpgUgyanezt a korosztályt célozza meg Panka és Csiribí foglalkoztató füzete, mely elvarázsolt, tündérlakta világba kalauzol. Aki szereti Berg Judit tüdéres meséit és Pásztohy Panka rajzait, garantáltan szívesen veti magát bele az izgalmas feladatok, rejtvények megoldásába!

Tedd a kosaradba itt!
A nagyobb, 5 éven felüli gyerekek számára három igazán különleges foglalkoztatót gyűjtöttünk össze.

21047.jpg
A Gévai Csilla zseniális, “városnéző” könyvéből készült füzet, az Amíg utazunk, ideális választás minden olyan lurkó számára, akit érdekel Budapest, a tömegközlekedés vagy szeretne egy kis extrát kapni a könyv mellé.

Ez a klassz járműves színező és foglalkoztató füzet abban is segít, hogy képzeletben bejárd a fővárost.

Rendeld meg itt!Két kis dinó

20529.jpgA két kis dinó hatalmas rajongótáborra tett szert lebilincselő történeteik által. Ezúttal izgalmas feladatmegoldásra, kreatívkodásra invitálnak, miközben a különböző történelmi korok képi világával is megismerkedhetsz! Tervezz dínómintázatot, sormintákat, számolj, keresd a különbségeket, kösd össze a pontokat! De előtte lapozz a füzetbe itt!

Ide kattintva rendeld meg!

24133.jpg
Csoda és Kósza nem hétköznapi lovak: flúgosak, viccesek és nagyon szerethetőek, olyan könnyen lopják be magukat az ember szívébe, hogy legszívesebben egész nap a történeteiket olvasnánk. Idézd fel a mesék hangulatát ezzel a fantasztikus füzettel, melyben megannyi rajzolós, színezős és rendkívül mulatságos feladatot találsz!

Tedd a kosaradba!
Öltöztetős, csajos

19307.jpgA Vilma levese című könyv ihlette ezt a klassz kis alkotó füzetet, mely a sokunk által ismert és kedvelt papírbabás-öltöztetős játék hangulatát idézi. Ez ám az igazán kreatív foglalkoztató! A sablonok és színes, mintás papírok segítségével különleges ruhákat szabhatsz Vilmának, melyeket tovább díszíthetsz kis kiegészítőkkel. Csak ollóra, ragasztóra, ceruzákra és határtalan képzelőerőre lesz szükséged!

4-8 éves korosztálynak ajánljuk.

Rendeld meg itt!
Matricás történelem

Ami a legjobb a sorozatban, hogy óriási, színes és a foglalkoztató füzethez képest nagyon vaskos is!

Történelmi korok, távoli világok hangulatába nyerhetsz betekintést, ha a Pagony Matricás történelem című foglalkoztatóit választod! Kitűnő ismeretterjesztő-sorozat, mely megismerteti a gyerkőcökkel a történelmi alapfogalmakat, érdekes tényeket mutat be és rengeteg matricával segít életre kelteni négy történelmi kor világát. Megismerheted a különböző dinófajták sajátosságait, láthatod, hogy milyen volt 24675.jpgFöldünk 245 millió évvel ezelőtt. Következő állomásunk a jégkorszak, ahol bekukkanthatsz az ősember mindennapjaiba, vadászási szokásaiba és az akkor őshonos állatokat is megfigyelheted. Innen már csak néhány ezer évnyi ugrás az ókori Egyiptom világa! Ismerd meg az építkezési és temetkezési szokásokat, készíts saját piramist matricák segítségével és elevenítsd meg a saját kádesi csatádat! Egy kis középkori kalandozásra is lehetőséged nyílik a sorozat negyedik kötetében. Vajon mivel teltek a szerzetesek mindennapjai? És egy izgalmas lovagi torna vajon hogy nézett ki? Ajánljuk ezeket a foglalkoztatókat minden kis 5 éven felüli felfedezőnek, tudásra szomjazó kölöknek.

Rendeld meg a sorozatot itt!


Halloween-ra hangolódva

24637.jpgAz őszben még az is szuper, hogy ekkor van sokunk kedvenc ünnepe, a Halloween! Julia Donaldson boszis történetével könnyű lesz ráhangolódni a “rémséges” mulatozásra, a Boszi seprűnyélen - Óriás foglalkoztatókönyv pedig remek időtöltést nyújt. Most rajtad a sor, hogy újraírd a mesét: ragassz, színezz, vágj, készíts vicces partiételeket! Sokszínű feladatokat, matricákat, recepteket tartalmazó füzet, melyet Alex Scheffler varázslatos illusztrációi egészítenek ki.

4 éves kor feletti gyerekeknek ajánljuk.

Tedda kosaradba!

Szakács Zsu ajánlója

Kapcsolódó termékek