Babilon regények?!

Nem csak ismeretterjesztő, szórakoztató irodalom is!

Az ismeretterjesztő könyveiről méltán híres kiadó rengeteg izgalmas regénnyel is megörvendeztette az olvasóit. Ismerjétek meg a kedves és rakoncátlan Doryt, a Szuperhős-sorozatot,Zarfot és a Mágikus állatok iskoláját!

Fantáziáljatok Babilon könyvekkel!

6 éves vagy?

Ne hagyd ki a tüneményesen vicces Dory sorozat köteteit!

25735.jpg
A hatéves Dory fantáziája megállíthatatlan. Az egész házban nyüzsögnek a képzelete szülte barátok és háziszörnyek. Ezek nélkül unalmas lenne az élete, mert a testvérei nem hajlandók játszani vele. Szerintük ugyanis dedós. Micsoda otromba vád! Dory nem esik kétségbe, nincs is rá ideje, hiszen még a gonosz Szipircsókkal is meg kell küzdenie. Amikor viszont a testvérei bajba jutnak, akkor mindent hátrahagyva lohol, hogy majomszeretetét bizonyíthassa.

Végre itt a második kötet, amiben Dory végre igazi barátra talál, mert iskolába megy. Bár legszívesebben egész nap csak hálóingben dorbézolna otthon... Bátyja és nővére útravalóul lelkére kötik, hogy akármit tesz, csak NE legyen önmaga. Hiszen ki akarna egy ilyen kis dilissel barátkozni? Ráadásul a gonosz Szipircsók elrabolja Dory tündérkeresztanyját, Fricska urat, és csirkévé változtatja! Még szerencse, hogy Dory találkozik Rosabelle hercegnővel, akivel együtt indulnak Fricska úr megmentésére. Ráadásul Rosabelle igazi!

25734.jpg
"Felnőttként azt gondolhatnánk, hogy a gyerekek élete egyszerű. Holott hat évesen is tud az élet bonyolult lenni! De Dory nagy szívével és nyitottságával szerencsére minden bajon képes a lehető legviccesebb módon felülkerekedni. Ha szeretnél hangosan nevetni és néhol kicsit pityeregni, akkor olvass egy nem mindennapi kislány mindennapi kalandjairól!

Dory az Egyesült Államokban már egy halom gyerekirodalmi díjat besöpört, megjelent franciául, németül, és több más nyelven, és most végre itt van, hogy a magyar gyerekek is elolvadjanak tőle.

Ha beleolvasnál egy édes, süteményes lányregénybe, akkor kattints ide!

7 éves múltál?

A Mágikus állatok iskolájának beszélő állatait egytől-egyik meg fogod szeretni!

25733.jpgMilyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned. Szép álomnak tűnik, és a könyv szereplői sorra részesülnek ebben az ajándékban!

24576.jpgMargit Auer lenyűgöző könyvsorozatának mind az öt részében ötvöződik a valóság gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. A váratlan jövevények megkönnyítik a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremtenek, és izgalmas kalandok várnak a kis gazdáikra. Már az is külön izgalmat jelent, hogy ki és milyen körülmények között kapja meg. Vajon lehet-e szeretni egy teknősbékát, ha az ember egy nagyobb szőrös állatra vágyik? Hogyan szeretteti meg magát a kis teknős? Miért van az osztály legvásottabb gyerekének is nagy szüksége egy mágikus állatra? Izgalmas, olvasmányos könyv kedves illusztrációkkal.

Nincs az a 8 éves fiú vagy lány, aki ellen tudna állni a tanteremben nyüzsgő, egzotikus állatoknak!

A legjobb választás azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a varázslatokat és az állatokat. Könnyed, mégis igényes, érzékeny könyv, ami meghozza a gyerekek kedvét az olvasáshoz. Az izgalmas cselekmény pedig fenntartja az érdeklődést, ezért egymás után falják a sorozat köteteit.”
8 éves vagy?

Téged vár az ősz legszerethetőbb trollja: Zarf

25932.jpg
Zarf élete nem könnyű, nemcsak azért, mert a híd alatt lakik, hanem mert a suliban sem túl népszerű. Messze nem annyira, mint a hercegek vagy a lovagok, de még a vándorénekesek és az ogrék is menőbbek nála. Zarf sorsa még rosszabbra fordul, amikor a királynak nyoma vész, és a hiú és ostoba Herceg magához ragadja a hatalmat. Barátaival, a saját árnyékától is megijedő ifjú Kismalaccal és a nem túl vicces udvari bolonddal útnak indulnak, hogy megmentsék a királyt. Vajon sikerül elérnie, hogy őt is tiszteljék a suliban? Lehengerlően vicces meseregény Zarfról, a kiskamasz trollról.

A Zarf élete sorozat a nyár egyik legmenőbb könyvsorozata, melynekmásodik része lehengerlő humorával biztosan belopja magát mindenki szívébe!

“Ki ne érezte volna úgy magát időnként a suliban mintha egy troll volna? Nos Zarf valóban egy troll, aki, mint a sorozat első részéből kiderül sokkal többre hivatott, mint azt az osztálytársai feltételezik róla. Akik olvasták az első kötetet, biztos nagyon várták a folytatást! A felsős kis troll most a Piroska lányát üldöző farkasokkal veszi fel a harcot, miközben mindezt a kiskamaszok csetlése-botlása kíséri. Ha valami vicces és klasszikus mesei áthallásoktól hemzsegő könyvet szeretnél, Zorf élete a legjobb választás! “

8 éves kortól önálló olvasásra ajánlott!

Ha a szórakoztató, de igényes könyvek vonzanak, olvassatok bele Danny bá’ történetébe!

10 éves vagy?

Akkor neked való a Szuperhős lett a bátyám!

25736.jpgDavid Solomons sikeres forgatókönyvíró most gyerekeknek írt pergő cselekményű regényt. Főhőse, a képregényfaló 11 éves Luke, aki szabadidejében a kerti fakuckóban dekkol stréber bátyja, Zack társaságában. Nagy hibát követ el, amikor egy sorsfordító pillanatban kimegy vécére. Épp ezalatt érkezik egy földönkívüli, aki szupererőt ad az életében-egy-képregényt-semolvasott bátyjának. Ráadásul rábízza az univerzum megmentését! Luke-ot a legszörnyűbb testvéri féltékenység kínozza. De amikor Zacket elrabolják, akcióba lendül. Öt napja marad, hogy barátaival megkeresse bátyját, és megmentse a világot a katasztrófától.

“A legviccesebb fiús regény, tele izgalommal, és jellemfejlődéssel!”

26550.jpgRáadásul most a folytatásra sem kell hónapokat várnod, most jelent meg aFöldönkívüli a tesitanárom!

Mit lehet tenni, ha Luke még a focicsapatból is kimarad? Hogy lesz így világmegmentő szuperhős? Luke kalandjai Zack és Lara társaságában folytatódnak, mert a földönkívüliek tesitanároknak álcázva (lássuk be, elég jó álca... ) akarják megszállni a Földet. Tényleg olyan furák a tesitanárok, hogy ezt senki nem akarja elhinni a főhősnek?

Ezzel az egetrengetően vicces és izgalmas regénnyel te is szuperhős lehetsz egy kicsit. Pörgős, lerakhatatlan könyv, amiben még egy kamaszlány hatékonyságával is megismerkedhetsz. 

Fiúknak és lányoknak is egyaránt ajánlom!

Ha szereted a szuperhősöket, ne hagyd ki Bence és a türkiz Nabu kalandos történetét sem!

A Babilon Kiadó a '90-es évek óta a legjobb ismeretterjesztő kiadványokkal látja el a kicsi és nagy gyerekeket. Ha pedig ismeretterjesztés, akkor szerezzétek be a legmenőbb Logico játékokat is!