Új könyvek a PagonyFeszten (és azon túl)

Keresd a legújabb Pagony könyveket mindenhol!

Ez a legkönyvesebb tavasz a Pagonyban, fejből szinte nem is tudom, hány kötettel foglakozunk nap mint nap...
Első körben azokról a könyvekről olvashatsz, amikel a PagonyFeszten program formájában is találkozhatsz, aztán megmutatjuk a többi újdonságot is. És persze pár hét múlva újabb listával bombázunk majd. A lényeg, hogy legyél képben!

27077.jpgBerg Judit:Maszat a fodrásznál - Nagy kalandok kicsiknek - legjobban így foglalható össze egy mondatban a népszerű és kedvelt sorozat lényege. Tökéletes, mindennapi kis történetek, hozzájuk passzoló rajzok: Berg Judit ás Agócs Írisz zseniálisak együtt! A vár várt legújabb, nyolcadik kötetben ismét két történetet találsz: az első mesében Maszat és Sári meglátogatják a fodrászt, mindkettejüknek rövidebb hajat vágnak, vajon miért? A választ a második meséből tudod meg, ahol pedig a friss, rövid frizurás gyerekek úszni mennek. Meg­ismerik a fürdők világát, sőt, végül még Maszat is bedugja a fejét a víz alá! 
Ha még nem ismered a sorozatot, akkor tudd, hogy 2-4 éves kortól ez a legideálisabb könyv, mert Maszat mindenkit összeköt!

 
26965.jpgTasnádi István-Jeli Viki: Dani és a megkerült születésnap  - Dani nem mindennapi kalandba csöppen, amikor megpróbálja megmenteni a betegsége miatt lefúlt szülinapi buliját. A skarlát leküzdése elevenen jelenik meg a kisfiú lázas utazásában: egy új világba csöppen, ahol ő a hős, akinek győzelemre kell vinni a jóságos népet a zsarnok Tejbajusz és Málnanyelv és gonosz katonáik, a vörhenyek ellen! Tasnádi István és Jeli Viki remekül értenek a hatodik szülinapokhoz, Mészely Ilka pedig remekül ért az illusztrációkhoz, nézd meg őket itt!
Tarts vele te is! Mentsd meg Dani születésnapi buliját és győzd le a betegségeket ezzel a varázslatos mesével!
Kalandos és vicces meseregény hatéves szülinaposoknak, betegeknek és izgalomra vágyóknak!

27123.jpgDániel András: És most elmondom, hogyan lifteztem - Dániel András legnagyobb rajongói figyelem! Ez az új, különös ötletekkel teli képeskönyvet semmiképp sem ajánljuk azoknak, akik unják az óvodai csendespihenőket, a plafont bámulják, és kalandos életről álmodoznak, nagy korukban szeretnének liftkezelők lenni, bármikor felhőtaxiznának egyet a város felett, szívesen töltik idejüket különös szereplőktől hemzsegő képek nézegetésével és elmúltak már ötévesek, de még nem töltötték be a százat.

27043.jpgDániel András: A kuflik és a mohamanyi - Ha már Dániel András, akkor persze kuflik!
Ebben a kötetben megismerheted mohamanyit, aki nyöszörög és panaszkodik, mert olyan régóta nem talál mohát, hogy már egészen elszürkült… A kufliknak pedig nem szokásuk cserben hagyni azt, aki segítségre szorul! Ám az elhagyatott réten alig van moha. Lehet, hogy itt már csak a varázslat segít? Ha pedig már így belejöttek a mohagyűjtésbe, Valérnak is segítenek kitalálni, mit gyűjtsön furcsa alakú dobozába. A kuflikkal mindig izgalmas az élet, irány az elhagyatott rét!
3 éves kortól család minden tagjának, a nevetés garantált!

27079.jpgVadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli - A lovas kalandokat egy-egy fejezeten belül a két főszereplő: egyrészt a cserfes és vidám Csenge – vagy ahogy szólítani szokták, Csuti, másrészt Ráró, Csuti által Lópacinak becézett, eleinte kicsit zsémbes, morgolódó ló szemszögéből ismerhetjük meg. A könyv bőven tartalmaz ismeretterjesztő elemeket, tudnivalókat, melyeket nem árt mindazoknak tudni, akik lovagolni kezdenek, Kőszeghy Csilla, az illusztrátor szintén nagyon ért a lovakhoz!  
Egy könyv, amibôl mindent megtudsz a lovaglás alapjairól, miközben együtt izgulhatsz-nevethetsz a szereplőkkel. Lórajongó kislányoknak kötelezô!

Már megtalálod a boltokban ezeket a Pagony-könyveket is:

26958.jpg26959.jpgA pingvin és a kisfiú és Fent és lent - Oliver Jeffers világszerte ismert képeskönyvei már magyarul is elérhetők. A szerző elyerte  Bolognában a ‘Child of Books’ díjat, ami a szakma egyik legnagyobb elismerése, A pingvin és a fiú című könyvből készült animációs film több, mint 40 nemzetközi díjat nyert, kultusza napról napra nő. A két megható könyv segít a gyerekeknek a szeparációs szorongás, a magánytól való félelem feloldásában, a vágyaik kezelésében
Két megható történet a barátságról, az összetartozásról és a közös élmények fontosságáról két éves kortól.

26986.jpgSzia, Misu - Hamarosan itt a húsvét, ez a könyv ideális ajándék is lehet a csoki mellé,  hiszen a sorozat egy rendhagyó kötettel bővült, amiben kevés szöveg, óriási képek és négy frappáns mese talált otthonra.
Ismerős helyzetek: Nálatok is előfordul, hogy reggel nehezen megy a felkelés, este pedig a lefekvés? Hogy hiába pakoltok be nagyon alaposan induláskor, mégis kiderül, hogy a legfontosabb dolog maradt otthon? A könyvet a Böngésző-sorozat szerzőjének köszönhetitek.
Újabb nyúlfarknyi történetek Misuval, a kisnyuszival – ezúttal a legkisebbeknek, már kétéves kortól!

A már olvasni tanulóknak egyszerre két remek és vicces könyvünk jelent meg:

27044.jpg27045.jpgDudás Dixi-sorozat: Dixi és Ottó történeteivel a gyerekek egyből kedvet kapnak az önálló olvasáshoz. Ha képes, jó poénokban gazdag, rövid és frappáns mondatokkal megtűzdelt könyvet szeretnél a gyereked kezébe adni, akkor kezdd a Dudás Dixi-sorozattal, először A nagy autóversennyel, majd folytassátok A nagy gyémántrablással!
Angol humor nyomozó kutyákkal, szuper rajzokkal az önálló olvasásért...

A 12 éven felülieknek itt van Polli - Mindörökké együtt folytatása, egy nem átlagos lány magával ragadó története.

27078.jpgPolli 2.-  Derült égből boldogság - Guus Kuijer rendkívüli érzékenységgel tud a fiatalokat érdeklő érzékeny témákról hitelesen és őszintén mesélni. Polli története az első kötet után most végre folytatódik. A kislány még mindig általános iskolába jár és az anyukájával lakik, aki még mindig az osztályfőnökébe szerelmes. De tekintve, hogy a tanár egész jó fej, ez nem is olyan nagy katasztrófa. Az apukája is meggyógyult, már csak az kéne, hogy a fiúkkal is rendbe jöjjenek a dolgok. Sajnos, ez cseppet sem egyszerű, mert ahogy Polli is megkomolyodott, Mimún, a barátja is sokat változott. Menő akar lenni, a haverjaival lógni, és más lányok után járni. Még szerencse, hogy új lány érkezik az osztályba, akinek Polli lesz a legeslegjobb barátnője. És amikor Polli szomorú vagy bajba kerül, akkor derül ki, hogy milyen sokan állnak igazán mellette, és az micsoda boldogság…

Újabb megható és hátborzongató regény a kamaszkor legnagyobb kérdéseiről a szépirodalom legmagasabb fokán.

A többi, tavasszal érkező könyveinkről is hamarosan tájékoztatunk!