
Új könyvekhez macskás recept
Ismered Pimet és Pomot? A gazdijukat, a kedves hölgyet? Vagy az unokahúgocskákat? Most annak örömére, hogy két új kötettel gazdagodnak a történeteik megosztunk veled egy szuper macskás receptet! Hiszen az egyik új történetben VENDÉGSÉGBE jön Saci és Timi. Amikor pedig vendégek jönnek, nem árt egy kis finomsággal is készülni. A másik könyvben pedig tudod mi lesz: SZÜLETÉSNAP! Azt már gondolom, mondanom sem kell, hogy egy szülinap tele van szuper ínyencségekkel...
Főzz te is gyerekkel macskajó falatokat!
Készíts halgombócos spagettit!


Hozzávalók (4 főre):
30 dkg halfilé
1 tojás
1 csokor petrezselyem
3 nagy gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez (használhatsz kókuszzsírt is!)
40 dkg spagetti
5 dkg vaj
frissen facsart citromlé
1.
A halfilét kockázzuk fel egészen apróra. Ha fagyasztott, olvasszuk ki teljesen, nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd kockázzuk fel. A petrezselymet aprítsuk, a felét keverjük a felkockázott halhoz, adjuk hozzá a tojást, 2 gerezd aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
2.
Pihentessük a masszát 15 percet, majd formázzunk gombócokat, amiket finoman zsemlemozsába forgatunk.
3.
Egy nagy fazékban tegyünk fel a spagettihez sózott vizet. Bő, forró olajban süssük ki a gombócokat.
4.
Főzzük ki a spagettit! A vajat a maradék aprított fokhagymával együtt olvasszuk meg egy nagy teflonserpenyőben, erre szedjük a leszűrt tésztát, szórjuk meg a maradék, aprított petrezselyemmel, keverjük el a halfasírtokkal, csepegtessük meg citromlével és együk meg amíg finom meleg!


Van, hogy megmarad a kalács? Akkor használd fel!
Szívesen kipróbálnál egy gyors és finom nyári édességet? Tedd meg, amíg nem késő!