Új könyvekhez macskás recept

Falatozz Pimmel és Pommal finom halgombócos spagettit!

cimkék: #Pagony #családi

Ismered Pimet és Pomot? A gazdijukat, a kedves hölgyet? Vagy az unokahúgocskákat? Most annak örömére, hogy két új kötettel gazdagodnak a történeteik megosztunk veled egy szuper macskás receptet! Hiszen az egyik új történetben VENDÉGSÉGBE jön Saci és Timi. Amikor pedig vendégek jönnek, nem árt egy kis finomsággal is készülni. A másik könyvben pedig tudod mi lesz: SZÜLETÉSNAP! Azt már gondolom, mondanom sem kell, hogy egy szülinap tele van szuper ínyencségekkel...

Főzz te is gyerekkel macskajó falatokat!

Készíts halgombócos spagettit! 

Bár a macskák imádják a halat, hazánkban nem túl elterjedt a fogyasztása. A gyerekek (akárcsak a felnőttek) gyakran ferde szemmel néznek a halas ételekre. Ha mégis szeretnéd, hogy megkóstolja, akkor készíts neki olyan falatkát, ami ránézésre is guszta, és a húsgombócra emlékezteti. Lehet, hogy, ha Pimmel és Pommal együtt készítitek el, sokat meséltek és szerepjátékoztok közben, ha hagyod, hogy a gyerek is részt vegyen az elkészítésben, sőt meséssé varázsolod az egész folyamatot, akkor főzzetek Pim és Pom szerepében ebből a könyvből! (Ha többen vagytok, az sem gond, hiszen a mesében ott van még a Kedves Hölgy és az unokahúgocskák is!)



Hozzávalók (4 főre):
30 dkg halfilé
1 tojás
1 csokor petrezselyem
3 nagy gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez (használhatsz kókuszzsírt is!)
40 dkg spagetti
5 dkg vaj
frissen facsart citromlé

1. 
A halfilét kockázzuk fel egészen apróra. Ha fagyasztott, olvasszuk ki teljesen, nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd kockázzuk fel. A petrezselymet aprítsuk, a felét keverjük a felkockázott halhoz, adjuk hozzá a tojást, 2 gerezd aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.

2.
Pihentessük a masszát 15 percet, majd formázzunk gombócokat, amiket finoman zsemlemozsába forgatunk.

3. 
Egy nagy fazékban tegyünk fel a spagettihez sózott vizet. Bő, forró olajban süssük ki a gombócokat.

4. 
Főzzük ki a spagettit! A vajat a maradék aprított fokhagymával együtt olvasszuk meg egy nagy teflonserpenyőben, erre szedjük a leszűrt tésztát, szórjuk meg a maradék, aprított petrezselyemmel, keverjük el a halfasírtokkal, csepegtessük meg citromlével és együk meg amíg finom meleg!































A receptet a Végtelen Spagetti című családi recepteket tartalmazó könyvünkből idéztük. Ha szívesen kipróbálnál még olyan ételeket, aminek gond nélkül nekiállhatsz gyerekekkel is, akkor nézd meg, milyen finomságokat rejt még a könyv! Ha szívesen olvasnál még a könyvről, itt tudsz!

Van, hogy megmarad a kalács? Akkor használd fel!

Szívesen kipróbálnál egy gyors és finom nyári édességet? Tedd meg, amíg nem késő!

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek