Varázslat, tábor, nyári szünet és egy manó

Nyári könyvek kisiskolásoknak

Most összeszedtük a legjobb nyári olvasmányokat kisiskolásoknak. Kíváncsi vagy melyik újdonság milyen gyerekek kezébe való? Lapozz a szemlénkre és kiderül!

Tóth Krisztina: A vízisiklók királya

vizisok.jpg
Augusztus, Balaton. A strandon Lili megment egy vízisiklót. A sikló cserébe ad egy kopott telefont, amin felhívhatja Lili, ha bajba kerül. Tóth Krisztina meseszép történetét Radnóti Blanka illusztrációi keltik életre. Az éppen olvasni tanuló gyerekeknek szeretne segítséget nyújtani a HŐS OLVASÓ-sorozat. Rövid mai magyar mesék, a mai gyerekeknek barátságról, szeretetről és csodákról, hős tettekkel fűszerezve.

 - vagány
 - bátor
 - kalandos

Rendeld meg a könyvet itt!

Tóth Krisztina további a tőle megszokott szépirodalmi igényű mesékkel nem csak varázslatos kalandozásra hív minket, hanem bölcs iránymutatást is ad az élethez. Kíváncsi vagy, milyen új könyve jelent meg még? Lapozz ide!

Szandra és a 3.b - Csobbanós

csobbanos.jpg
Szia! Itt ismét Szentesi Szandra, aki épp sikeresen teljesítette a 3. osztályt. Hogy ilyenkor mi van? ó, ió, ció, áció, káció, akáció, VAKÁCIÓ! Annyira vártam már, de még sokkal jobb, mint ahogy elképzeltem. Utazunk, táborozok és nagyokat csobbanok. És még Brúnó is feltűnik valahogy mindenhol...szerencsére. És bármilyen hihetetlen, ezen a nyáron tíz éves lettem. Szinte tini. Hurrá! Ha nem hiszed, itt az ideje nekiállnod elolvasni!

Ezt a könyvet 7-10 éves gyerekek számára ajánljuk.A sorozat eddigi kötetei már rég megnyerték maguknak a kisiskolás olvasókat, és a legújabb nyári kalandban sem kell majd csalódniuk. Itt egy tökéletes könyv a hintaágyba, a táborba és a strandra! 

 - csajos
 - kedves
 - tinis

Tedd a (piknik)kosaradba!
Berci és az elképesztően jó focimeccs

berci.jpg
A focista fiúk is szeretnek olvasni! A labdázás után bizony kell egy kis agytorna, amit a legegyszerűbben egy szuper focis témával tudsz megkedveltetni a gyerekeddel! Christian Tielmann Berci-sorozata óriási siker kisiskolás fiúk körében, most pedig egy ízig-vérig focis regénnyel rukkolt elő az író. Bercinek elege van már abból, hogy a 3/a mindig veszít fociban a 4/b ellen. Nagyon reméli, hogy a sportnapon végre fordul a kocka. De még a legjobb edző sem tehet semmit, ha a csapat tagjai folyton veszekednek. Ahogy ezt Bercitől megszoktuk, most is sikerül megtalálnia a megoldást: a tökéletes kabalát, akinek nagy szerepe van abban, hogy a csapat végre összekapja magát, sőt, még talán a meccset is megnyeri!

 - focis
 - szociálisan érzékeny
 - motiváló

Ezt a könyvet 6-9 éves gyerekek számára ajánljuk.Rendeld meg itt!

manyt.jpg
Mantyusok - Bátorság, Tomi!

Bosnyák Viktória az egyik legkedveltebb kisiskolásoknak író magyar szerző. A Mantyusok-sorozata megmutatta, hogy milyen vagy problémákat vet fel a szelektív mutizmus, hogy milyen nehéz egy érzékeny kisgyereknek boldogulni az iskolai közösségben. A Bátorság, Tomi! a sorozat első része, ami most Rippl Renáta borítóval és képeivel új kiadásra kerül, hála a óriási érdeklődésnek. Tarts Tomival és Dzsekivel, a manóval te is!

 - érzékeny
 - lírai
 - mesés

garabonci_greti_varazsol.jpg
Ha olyan könyvet keresel, amit szívesen olvas a cserfes kislányod, akkor megtaláltad, mert Gréti (majdnem) pont olyan mint minden nyolc-kilenc éves. Szereti a palacsintát, piszkálja az öccsét és nem akar suliba járni. Ez nem is csoda, hiszen a második osztályba való beilleszkedést az eddig magántanuló Grétinek egy borzalmas természetű kislány, Rozalinda is akadályozza. Gréti pedig könnyen elbizonytalanodik. Még szerencse, hogy az öcsikéje, az anyukája és az apukája mindig igyekszik felvidítani. Sőt, lassan kiderül, hogy kedves diákok is járnak iskolába. A történet végig izgalmas, vicces és fordulatos, ami nagyon fontos a kezdő olvasók figyelmének a fenntartásához. A végén azonban olyan csattanóval szolgál, ami arra ösztönzi az olvasót, hogy rögtön a második kötethez nyúljon. Grétinek ugyanis van egy varázslatos titka. Nem akármilyen, átlagos, kisiskolás Grétiről van szó, hanem egy olyan kislányról, aki a második kötetben furfangosan bosszút forral az undok Rozalinda ellen... Vajon mi sül ki ebből?

Tedd a kosaradba!Garabonci Gréti-sorozat

Bár a kiadó első olvasós könyvnek aposztrofálja a sorozatot, én inkább azoknak a gyerekeknek a kezébe adnám, akik már túl vannak egy-két olyan szövegen, amikben nincsenek egyből kétjegyű mássalhangzók, hosszú szavak és mondatok. De, ha a bemelegítő könyveken túl vannak, jöhetnek Gréti varázslatos kalandjai tele humorral és huncutsággal! Garabonciás Gréti minden kisiskolás legjobb barátja lehet!

 - vicces
 - szókimondó
 - kedves

Rendeld meg a könyveket ITT!