Készen állsz az időutazásra?

Matricázd be a nyarat!

A Pagony Matricás történelem sorozatával négy távoli világba nyerhetsz bepillantást. Íme, egy kis ízelítő a különböző történelmi korokat megidéző matricás foglalkoztatókönyvekből, egy boszis óriásfoglalkoztatóból és egy egészen különleges budapesti színezőből! Ha tartalmas, szórakoztató, izgalmas és informatív füzeteket keresel, itt a helyed!
Vidd magaddal mindenhova! Fess, ragassz, meditálj!

A Matricás történelem sorozat kitűnő tanulási és ismeretszerzési felület a kicsik számára. A történelmi alapinformációkon túl számtalan érdekes részletet is magába szívhat a kis olvasó. Azáltal, hogy ő maga is belenyúlhat matricázással a könyv szerkesztésébe, annak részesévé válik. A képszerkesztés és a szövegbuborékok elhelyezése arra sarkallja az olvasót, hogy járja be tekintetével a lapokat – mintha csak gyalog járná be a teret. A négyféle témában mindenki rálelhet kedvenc világára, és a füzet hátuljában lévő három oldalnyi matricával életre keltheti azt. A mesés illusztrációval gazdagított érdekes tények az interaktív narratíva által úgy ragadnak a könyv tulajdonosára, ahogy a matricák az egyes oldalakra.5-8 éves korig.

dinokjo.jpgMatricás történelem - Dinók

Az utazás a dinoszauroszok korában kezdődik. Nem kevesebb, mint 245 millió évet ugrunk vissza az időben: ekkor az embernek még nyoma sem volt a Földön. Ennek ellenére mára rengeteg mindent tudunk arról, milyen volt ebben az időszakban a bolygónk. Dinófajták sokaságát ismerheted meg ebből a matricázós könyvből. Tudtad, hogy a T-rex harapása tizenötször erősebb az oroszlánénál? Ismered az apatoszaurusz titkát? Tudod, kik a paleontológusok?

Ezekre és még sok más érdekes kérdésre megtalálod a választ a matricás könyvben!

Ha érdekelnek a dinók, akkor mindenképpen ismerd meg Trikó és Nyamm fergeteges történeteit!


jegkorszakjo.jpgMatricás történelem - Jégkorszak

Üdv a jégkorszakban! Ezzel a foglalkoztatóval a Föld leghidegebb időszakát, a jégkorszakot derítheted fel! Megismerheted, milyen kihívásokkal küzdött nap mint nap az ősember, hogyan használta fel a tüzet, hol lakott és mit viselt, hogyan készültek az első festmények, illetve hogy milyen állatok éltek ekkor a Földön (mamutok, kardfogú tigrisek és a többiek) és hova tűntek mára.

Ha megrendelnéd, kattints ide!


Érdekel, mi lett a kardfogú tigris leszármazottaival?

Keresd meg őket ebben a böngészőben!


egyiptomjo.jpgMatricás történelem - Az ókori Egyiptom

A következő részben a Nílus partján verjük fel táborhelyünket. A földműveléstől indulva az egyiptomiak különböző szokásait, rítusait és kulturális sajátosságait ismerheted meg. Szó esik vallásukról és isteneikről, a piramisok felépítéséről, temetkezési szokásaikról és még egy csatát is szemügyre vehetsz közelebbről.Szívesen elolvasnál Milu, a kalandor kisfiú történeteit is?

Tedd a kosaradba és ragassz!


A Most én olvasok! sorozat Milu történeteinek első kötetében pont oda igyekszik a főhős!

Tarts vele te is!kozepkorjo.jpgMatricás történelem - Középkor

Végül, de nem utolsósorban megismerkedhetsz a középkorral. A négy közül ez a világ áll napjainkhoz mind térben, mind időben legközelebb, azonban még így is több mint ezer évet kell visszamennünk az időben. A kötet Az ókori egyiptomiakhoz hasonló felépítésű, így könnyen össze is hasonlíthatod a két korszakot. Mit és hogyan termesztettek a középkorban, illetve az ókori Egyiptomban? Kik éltek kényelmesebb házban? Milyen közös vonásokat találsz a két kultúra között?Ismerd meg részleteit a középkori várnak, a lovagi tornának, valamint a szerzetesek munkájának!                                                               

Ha szívesen ismerkednél a középkorral, rendeld meg a matricázót!


boszifogl.jpgBoszi seprűnyélen - Óriás foglalkoztatókönyv

A világhírű szerzőpáros, Julia Donaldson és Axel Scheffler könyvei könnyen belopják magukat a szívünkbe, ezért is olyan nehéz letenni őket. Ha kívülről fújod már az összes mesét, ideje megismerned a Boszi seprűnyélen – Óriás foglalkoztatókönyvet. Emlékszel a jószívű boszorkányra, aki mindenkit szívesen felenged maga mellé a seprűjére? Vele utazik cicája, a kutyus, a kismadár és a béka, s együtt találkoznak a gonosz sárkánnyal… Most te írhatod újra a mesét. Vágj, ragassz, színezz, rajzolj! Ebben a foglalkoztatóban különböző kreatív feladattípusok széles választékát találod: pontösszekötő, képkiegészítés-, és összehasonlítás, színező, útkereső, kirakó, receptötletek, arcfestés, valamint a nagyobbaknak szókereső és keresztrejtvény. Mindez sok-sok matricával! Ez a könyv izgalmas és szórakoztató módon dolgozza fel a mesét, s közben minden agytekervényt megmozgat. Játékok, színezők, rejtvények, fejtörők több, mint 200 matricával!

3–4 éves kortól ajánljuk egészen a kisiskolás kor végéig.

Rendeld meg itt, és élvezd a sok-sok feladatot!

Nem ismered a mesét? Akkor először itt kell kezdened mindet!

fesbp.jpgFess Budapest!
Rajzolta: Nemes Anita

A Fess Budapest! kifestő különleges ajándék lehet magunknak vagy egy kedves ismerőseinknek. Budapest nevezetesebb tereit, látványosságait, különleges sajátosságait idézi meg a kiadvány: a budai várnegyedet, a Lánchidat, a pesti pörgést, a városligeti jégpályát, valamint a kávéházi kultúrát. A vonalak rengetegében kedvünkre bolyonghatunk, akárcsak a város utcáin. A körvonalak szabadon kezelhetők, nem adnak kötött keretet, ránk van bízva, merre megyünk. A képeket kevés kísérőszöveg egészíti ki, amelyek nem túl informatívak, ám céljuk nem az ismeretterjesztés, hanem a budapesti hangulat megteremtése, amelyet sikeresen el is érnek.

Ez a füzet meghozza az olvasó színező, avagy színező olvasó kedvét ahhoz, hogy felüljön a Kisföldalattira, sétáljon a Városligetben vagy akár egy egész napot cukrászdában töltsön kávét iszogatva és könyvet olvasgatva. Szó szerint sokszínű Budapestet alkothatsz, olyannak, amilyennek te szeretnéd!

További erénye, hogy angol nyelven is elérhető. A The Budapest Palette Colouring Book tökéletes emlék, vagy remek ajándék annak, aki még nem látta saját szemével Magyarország fővárosát.

5-99 éves korig.

Rendeld meg itt és töltsd meg színekkel a várost!

Udvari Orsi ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek