Az állatokat mindenki szereti!

És mindenkinek van kedvence

Kíváncsi vagy, hogy a Pagony dolgozóinak mi a kedvenc állata? Ebből a vicces cikkből most minden kiderül! Azoknak, akik elárulták, ajánlok egy könyvet, amiben egy történet erejéig kiélhetik a rajongásukat a kedvenükért. 

Lássuk a medvét!

Íme a kedvenc állataink és állatos könyveink listája! Ha másképp nem is, egy történet erejéig ismerjétek meg őket!

Kriszti: kutya20774.jpgKedves Kriszti!

Mindenképpen valami vicceset szerettem volna neked keresni, ezért a Kutyák a rendelőmben 1. és 2. kötetét választottam. Rövid sztorik, külömböző egyéniségű kutyákról az állatorvos szemszögéből elmesélve, aki olyan emptiávan, humorral és szeretettel fordul hozzájuk, hogy mintha terápiára járnának hozzá. Lerakhatatlan és szerintem nagyon fog tetszeni! Ráadásul iszonyat vicces képek vannak benne. Ráadásul a csajoknak is felolvashatod! Felolvasásra 8 éves kortól, önálló olvasásra minden korosztálynak, de főleg neked nagyon ajánlom!

Más szórakoztató állatos könyvet is elolvasnál? Keresetlen humorért kattints ide!

Zsu, Bartók Pagony Café: teknős

5400.jpg
Kedves Zsu!

A teknősöket én is nagyon szeretem! Teljesen rá vagyok kattanva a kuflikra, tudom, hogy te is, ezért most kibírom, és nem a Jó éjszakát kuflikat fogom neked ajánlani, amiben még egy hamisíthatatlan szőrteknőccel is találkozhatsz, mégcsak nem is a Hová bújt? Keresd meg! igazi böngészős könyvet, ami telis tele van szuper állatokkal, persze teknősökkel is, hanem Gerald Durrell Léghajóval a világ körül című csodálatos mesekönyvét. Tudom, hogy imádtad, én is így voltam ezzel. Ez egy olyan könyv, amit nem csalódás újraolvasni felnőtt fejjel. Tedd meg és utazd be az egész világot!

Ha nem ismernéd a könyvet, lapozz ide!

Ádi: gepárd21778.jpgKedves Ádi!

Ezt nem hiszem el!
Bár biztos vagyok benne, hogy tudod, hogy a gepárd a leggyorsabb állat, és 3 másodperc alatt lefutná a 100 métert, de lehet, hogy a sisakos baziliszkus futási szokásait még nem ismered! Hát, ebből a könyből még az is kiderül, sok más elképesztő összehasonlítás mellett! Ráadásul a baziluszkuszról olyan kép van a könyvben, sok más óriási, látványos fotó mellett, ami miatt érdemes az Ezt nem hiszem el!-t fellapozni! De eszembe jutott még egy könyv, amit nagyon szerettem olvasgatni: Csányi Vilmos Kis Etológiája. Ha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan lehetséges, hogy egy ragadozó a testi fölény helyett a gyorsaságot mint tulajdonságot feljeszti ki az evolúció során, akkor csapd fel és olvasd! Szórakoztató és nagyon érdekes! De nem bírom ki, hogy ne ajánljak neked valami lírai történetet. Kipling Hogyvolt-mesék című kötetében van egy történet, ami mindent megmagyaráz a "macskatermészetről"! Keresd meg és olvasd el, nagyon szuper!

Barbi: panda

19155.jpg
Kedves Barbi!

"Szép állat a panda,
csak egy kicsit randa.
Ezért nem jár strandra,
szép állat a panda."Ez a szuper kis részlet aFriss tinta című kortárs gyerekversantológiából van. Varró Dániel jegyzi Badar állathatározó címmel. A Friss tinta egy szuper antológia, telis tele jobbnál jobb versekkel, és hála a kortársaknak, szuper állatos versekkel is! Keresd meg a verset és nevess egy jót! Ilyen nyelvi bravúrokra nem bukkanhatsz minden könyvben! Tudom, hogy az Állatok ábécéje a kedvenced, ezért ajánlok neked még egy képeskönyvet, amitől a kicsik mellett a felnőttek is hátast dobnak. Ez az Állatkarnevál! Minden állat beöltözik valamilyen más állatnak. Nézd meg, hogy a panda mi szeretne lenni! Lapozd végig a láncmesét! 

Dorka: leopárd

18343.jpg
Kedves Dorka!

Az egyik kedvenc mesekönyvem ajánlom neked! Nem tudom, hogy ismered-e Kipling Hogyvolt-meséit, de, ha nem, el kell olvasnod! Végre kiderítheted, hogy "hogyan lettek a leopárdnak pöttyei"! Nagyon jó fordítás, jobbnál jobb történetekkel! Kipling mély filozófiával átitatott meséit szuper versbetétek teszik még izgalmasabbá. Ráadásul a könyvben az eredeti Kipling rajzok olyan hangulatot kölcsönöznek, amit egyszerűen nem szabad kihagyni. 
Ha szívesen olvasnál még a könyvről, akkor lapozz ide!

Eszetanna: katicabogárfriss_tinta.jpgKedves Eszteranna!

Ha szereted a katicabogarakat, akkor ez lesz a te mantrád:

"(örökvers)

pettyes hátú
katicabogár
mutatóujjam
hegyére mászik
szárnyát bontva
ide-oda száll
de talán jön majd
helyére másik
pettyes hátú
katicabogár..."

Ez Gryllus Vilmos Katicabogár című verse, amit aFriss Tinta című antológiában találsz. Ha ez már jól megy, és úgy érzed, megpróbálkoznál egy komolyabb nyelvtörővel is, akkor folytast ezzel: 

"Icipici fakatica,
facipőbe' cicafoci -
ha a cicafoci pici,
vajon milyen icipici
az a fakaticafoci?"

Ezek pedig Szabó T. Anna sorai, amiket szintén aFriss tintában találsz! Kíváncsi lennék, neked melyik lenne a kedvenc versed a könyvből!

Gergő: bölény25282.jpgKedves Gergő!

Neked két újabb kötetet ajánlok, de valószínűleg előbb olvastad őket, mint én. Mindenestre megpróbálom! Az első Keresztesi József Mit eszik a micsoda? című kötete, amiben végigkövetheted A Görbe Bölények vonulását!

"Nyögvenyeleknek tág terü rétjén
ott legelészik a Görbe Bölény,
állva magában, sárga gatyában,
bús szemü, nagy fejü, szőrpupu lény -
    nézem, aszondom: hű, de kemény!"

Olvasd el az egész verset, mert nagyon vicces! Ráadásul nagyon passzolnak hozzád ezek a Görbe Bölények! Ráadásul úgy látom, nem csak nekem tetszenek a Görbe Bölények. Ha érdekel a Görbe Bölények vonulása, csapd fel a Parti Medve című kortárs meseantológiát is! Nem fogsz csalódni!

Vera: nyúl9260.jpgKedves Vera!

Mivel elárultad, hogy Zelk Zoltán A három nyúl című verse volt a kedvenced, most nem ezt fogom ajánlani. Sőt bármennyire szuper nyuszis könyveink is vannak, amiket okkal imádsz, nem fogom sem a Pipp és Polli sorozatot, sem a frappáns Misu történeteket ajánlani, mert tudom, hogy ezeket már régen megkedvelted. Inkább egy teljesen agyament kötettel kedveskednék neked, ami nem melesleg a kortárs líra (egyik) csúcsa (szerintem)... Ez pedig nem más, mint Szilágyi Ákos Kuszi-Muszi-Alamuszi - Dalok a holdbéli nyúlról című kötete. Ha élvezed a slam poetry őrületet, akkor íme, a hangzó vers, az (akusztikus vagy szonorikus) költészet első magyar képviselője! Költészetében keverednek avantgárd hagyományok a hagyományos szövegverssel, sőt az ének, a dal is gyakran fontossá válik a kötetben. Ki ne lenne kíváncsi a holdbéli nyúl szólamaira? Hiszen még a kufliksem tudnak aludni tőle! A könyv mellé, mint általában a köteteihez, egy CD melléklet is tartozik, amin a költő maga szavalja, vagy dalolja el a verseit! A legjobb, ha te is felcsapod a könyvet, és vele együtt kiengeded a hangod! Jó szórakozást!!! Mutasd meg a gyerekeknek is, tuti, hogy teljesen oda lesznek!

Remélem beválnak a könyvek! Jó pihit és olvasást!

Kíváncsi vagy, milyen állatos újdonságok jelentek meg? Akkor lapozz ide!

Szívesen olvasnál a nyáron igazi meseregényeket tele fordulatokkal és humorral? Innen megismerheted a legjobbakat!
Vagy elolvasnád a legjobb klasszikusokat országról országra? Szerintünk ezeket nem lehet kihagyni! 

Mindenkinek jó pihenést és olvasgatást!

Kapcsolódó termékek