Új könyvek tele állatokkal!

Szemle a friss állatos mesékről 4-től 12 éves korig

Kíváncsi vagy, milyen újdonságok vannak a gyerekkönyvpalettán? Összeszedtük a Könyvheti, az azóta megjelent állatos meséket, amik teljesen belopták magukat a szívünkbe. Mi ezeket meséljük a nyáron. 

Navratil Dominika ajánlóját olvashatod!

A nap egyik legjobb része, amikor már túl vagy az izgalmakon, és az esti pancsolás után tisztán, illatosan válogatsz a könyvespolc előtt: vajon ma melyik kedvenced kalandjai kerülnek sorra? Persze a legeslegeket nem lehet megunni, de azért jól esik néha valami újdonságot is fellapozni.

26029.jpgVégre megjelentPeti, a macska története, aki a hófehér cipőjével együtt debütált magyarul. A menő kék cica verses meséit külföldön alsósoknak olvassák, az interneten is megtalálhatod a meséket animálva angol nyelven, sőt Peti dalát is meghallgathatod. A Peti, a macska és a hófehér cipő annak a történetét meséli el, hogyan lett ez a cipő minden, csak nem hófehér. Szamócakupactól pocsolyáig mindenbe sikerült beletrappolnia a dalolászó macseknak, de végig jókedvű maradt.

Ezt a kedves történetet akár már 2-3 éves kortól kezdve olvashatjátok. Nem túl hosszú, így pont ideális egy gyors esti mesének!

Ha szeretnéd a könyvespolcodon tudni, kattints ide!

26098.jpgBiztos emlékeztek még Tafitire, a szurikátakölyökre, aki felfedezőútra indul Pamaccsal, az ecsetfülű malaccal. Nos, ha az első rész izgalmait kipihentétek, jöhet is a második, hiszen Tafitire újabb megpróbáltatások várnak! A jószívű szurikátát egy óvatlan pillanatban elkapja Miszter Gogó, az önérzetes sas, akinek igencsak rontaná az imidzsét, ha kiderülne, hogy nem szereti a húst. Na de akkor mi lesz Tafitivel?

Ezt a mesét 4 éves kortól ajánljuk, de kezdő olvasóknak is tökéletes választás lehet a nagy betűk és sok kép miatt!

Beleolvasnál a mesébe? Akkor lapozz ide!Ha bővebben olvasnál a történetről, ide kattints!

Lemaradtál az első részről? Itt olvashatsz róla, itt pedig bele tudsz olvasni!

Ha szeretnéd megrendelni, kattints ide!

26027.jpgCsukás István idén nyolcvan éves lett, Mirr-Murr pedig betöltötte a 47-et! Isten éltesse Őket! A szerző meséin már több generáció felnőtt, így a szülőknek legalább akkora élmény lehet a kíváncsi kandúr újabb meséit lapozgatni, mint a gyerekeknek. A Mirr-Murr kalandjai II.-ből megtudhatod, hogyan is került Slukk Ödönhöz, és hogy milyen kalandokat tartogat számára ez a véletlen. Sőt, ebben a kötetben ismerkedik meg Oriza-Triznyákkal, és itt válik belőle kóbor macska! Mert ugye a Kóbor Macskák Világszervezetébe bejutni igazán nagy dicsőség lenne!

Megrendelnéd? Kattints ide!

Sőt, szívesen magaddal vinnéd mindenhova? Akkor nézd meg a Mamazon gyönyörű, horgolt Mirr-Murr babáját!

26044.jpgHa más kötetre is vágysz a szerzőtől, idén a Könyvmolyképző megjelentette Csukás István Nagy meséskönyvét, amiben nem csak jobbnál jobb meséket, hanem még verseket is találhatsz! A négy-öt oldalas történetek között olvashatsz például a bátor Brum Brum Brúnó, a tányértalpú bársonybocs parafadugós vadászatáról, vagy a kiskakasról, aki bizony nem tudta eldönteni, neki milyen hangon kellene megszólalnia. Ugatás, bégetés és gágogás – vajon a sok hang közül melyik tartozhat hozzá? A humorral gazdagon megszórt állatmesék között még Mirr-Murr-meséket is találhatsz, hiszen abból sosem elég.

Csukás István meséit 4 éves kortól ajánljuk.

Ha a kosaradba tennéd, kattints ide!

25714.jpgAz anyukák és az apukák furcsaságai bizony sokszor szemöldökráncolásra késztetik a gyerekeket. A sok felnőtt katyvasz, amiről beszélnek, meg hogy olyan dolgokat tartanak fontosnak, mint a reggeli arcmosás – ki érti? Alexandra Salmela kötetében, a Zsiráfmama és más agyament felnőttekben azonban felcserélődnek a szerepek! Az anyukák zsiráffá és elefánttá változnak, az apukákat pedig steampunk lovaggá ütik, miközben a gyerekek higgadt racionalitással kezelik a körülöttük zajló világot. Mert ugye anya megtanította, hogy ne borítsuk fel a természet rendjét, de ő erre mégis beleugrik egy medvebarlangba. Aztán persze fáj, ha kibicsaklik a bokája. Meg persze azt is elvárják, hogy tudjon az ember zongorázni, habár ők két hangot se tudnak leütni a hangszeren. A humoros történetek görbe tükröt állítanak a szülőknek, és talán ez lehetne a tanulsága: ne vegyük annyira komolyan magunkat!

Izagi családi könyv, nagyon jókat lehet rajta együtt nevetni!

Az agyament meséket 4-5 éves kortól ajánljuk!

Rendeld meg itt, és mulass jól a meséken!

25917.jpgHa szerettétek a Kiskobold és a szőrös idegent – szerintem nem lehet nem szeretni – , akkor a folytatást se hagyjátok ki! Mandl Péter meséje és Dániel András rajzai tökéletesen egészítik ki egymást, az új kötet méltó folytatása az előzőnek. A Kiskobold és a párnafosztogatókbanhárom szívmelengetően kedves és kacagtató történettel ismerkedhettek meg. Az elsőből megtudhatjátok, mit rejteget Kiskobold a párnája alatt (ezt szeretné megtudni Bölödér és Köményke is, akik hivatásuk szerint párnafosztogatók, és borzasztóan kíváncsiak), a másodikban kiderül, miért kincset keresnek, és nem mondjuk labdáznak a bányában a koboldok, a harmadikból pedig az, mi a Fülbemászó igazi neve. Kiskobold kalandjai Tigóval garantált kedvencként lesznek számon tartva!

Mandl Péter meséit 6 éves kortól ajánljuk.

Tedd a kosaradba!

Lemaradtál az első kötetről? Akkor kattints ide!

25485.jpgVégezetül kezdő olvasóknak vagy akár kisebb testvérrel együtt is jó szórakozás lehet a Pálcikakutya-sorozat. Eddig négy kötet jelent meg, de legaktuálisabb része a Pálcikakutya és a fagyi: ebben a részben annyira melegük van a kutyusoknak, hogy ezen már csak egy jó hideg fagyi segíthet. A nagy betűkkel szedett, képekkel tarkított meseregény szuper nyári olvasmány, mivel a többinél hosszabb, nagyjából 200 oldalas kötetről van szó.

A kalandvágyó kutyák történetét 6-7 éves kortól ajánljuk.

Ha szívesen elolvasnád, kattints ide!

Kíváncsi vagy, milyen vicces naplóregényeket olvahhatsz még a nyáron?Lapozz ide!

Szerinted a Pagony dolgozóinak mi a kedvenc állatuk?Innen kiderül, ráadásul mindenkinek ajánlok egy könyvet, amiben találkozhat a kedvencével!

Ha hosszabb, de nagyon vicces meseregényeket olvasnál, akkorlapozz ide a legjobbakért!

A Könyvfesztivál, PagonyFeszt és az Ünnepi Könyvhét további újdonságait ebből a cikkből ismerheted meg! A Pagony újdonságait pedig innen!

Kapcsolódó termékek