Játssz, tanulj és szórakozz útközben!

Kedvenc újdonságaink szemléje

Kíváncsi vagy milyen nyári, utazós újdonságok jöttek a Pagonyba?
Akkor lapozz, és nézd meg, mennyi kincset gyűjtöttünk össze! Bőröndök, tatyók, gyurmák, tetkók, tavcsövek, periszkópok, nagyítók és többfunkcíós optikai eszközök...

Jöjjön minden, ami utazás!

tovább...

Készen állsz az időutazásra?

Matricázd be a nyarat!

A Pagony Matricás történelem sorozatával négy távoli világba nyerhetsz bepillantást. Íme, egy kis ízelítő a különböző történelmi korokat megidéző matricás foglalkoztatókönyvekből, egy boszis óriásfoglalkoztatóból és egy egészen különleges budapesti színezőből! Ha tartalmas, szórakoztató, izgalmas és informatív füzeteket keresel, itt a helyed!
Vidd magaddal mindenhova! Fess, ragassz, meditálj!

tovább...

Elhunyt Matyi és Sári „nagypapája”, a humor, a groteszk és az irónia nagymestere…

Adolf Born (1930-2016)

A neves cseh illusztrátorra Kocsis Péter műfordító emlékezik. A májusban elhunyt művész igazi monarchista volt, a hamisítatlan cseh humorral átitatott rajzaiból örök, elévülhetetlen derűs irónia árad.
Olvassátok-szeressétek Matyi és Sári történeteit és élvezzétek a fantasztikus képeket, melyeket Adolf Bornnak köszönhetünk...

tovább...

A fagylaltosok réme vagyok

Mit csinál az író nyáron? 11. rész - Interjú Molnár T. Eszterrel

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Molnár T. Eszter a Stand-up! c. regény szerzője

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

tovább...

Mit keresett Dániel András a parton?

Mit csinál az író nyáron? 10. rész

Kíváncsi vagy, hogy miket olvas Dániel Adrás, a kuflik és Jakab szülőatyja? Hogy hogyan telik a nyara, vagy min dolgozik éppen most? Akkor olvasd el a nyári interjút, aztán pedig sok jó könyvet, amit a író-illusztrátor ajánl!

tovább...

Az életünk egy folyamatos alkotótábor

Mit csinál az író nyáron? 9. rész - Interjú Kemény Zsófival, az Én még sosem szerzőjével

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Kilencedik kiszemeltünk Kemény Zsófi, az Én még sosem szerzője.

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

tovább...

Az állatokat mindenki szereti!

És mindenkinek van kedvence

Kíváncsi vagy, hogy a Pagony dolgozóinak mi a kedvenc állata? Ebből a vicces cikkből most minden kiderül! Azoknak, akik elárulták, ajánlok egy könyvet, amiben egy történet erejéig kiélhetik a rajongásukat a kedvenükért. 

Lássuk a medvét!

tovább...

Új könyvek tele állatokkal!

Szemle a friss állatos mesékről 4-től 12 éves korig

Kíváncsi vagy, milyen újdonságok vannak a gyerekkönyvpalettán? Összeszedtük a Könyvheti, az azóta megjelent állatos meséket, amik teljesen belopták magukat a szívünkbe. Mi ezeket meséljük a nyáron. 

Navratil Dominika ajánlóját olvashatod!

tovább...

Lusta költők balladája

Kollár Árpád: A völgy, írta Tárkony

Kollár Árpád új kötetében megismerhetjük Tárkonyt, az imádnivaló, borostás, lusta, nyafka és félős nemköltő költőt. Barátaival minden problémára találnak megoldást, legyen az ihlettelenség, gyávaság, végtelen unalom, a Völgy hírnevének felfuttatása, vadcsízek megmentése, színnyalók távoltartása, vagy olyan összetett és lehetetlennek tűnő feladatok megvitatása, mint, hogy hogyan lépjünk át egy határt jelképező vonalat, ha jobb és bal lábbal is egyaránt tilos? Ha hasonló problémákkal küzdesz, vagy attól tartasz, hogy valaha fogsz, A Völgy, írta Tárkony neked való könyv!

A Milyen madár szerzőpárosának új könyvéről Frindt Julcsi ajánlóját olvashatod!

tovább...

Sütihasználati beállítások