Egy (majdnem) normális kamaszlány (majdnem) normális családja

Stand-up!

Képzelj el egy tizenöt éves lányt 2015-ben, Budapesten. Álldogál egy üzletben, unalmában talán a haját igazgatja, talán az okostelefonját nyomkodja, talán szelfit készít. Magabiztosnak látszik, egészen addig, amíg meg nem szólal: „...hiába leszek nemsokára tizenöt éves, lapos vagyok, vékonyak a lábaim, a hajam kócos, az orrom meg görbe, és akkor is sorba kell állnom, ha egyedül vagyok a boltban.” De a Stand-up! főszereplője és történetének mesélője, Virág mégis más, mint egy átlagos kamaszlány. Sokkal vagányabb, sokkal viccesebb és sokkal kócosabb, bár a vasárnapokat ő is utálja.

tovább...

Izlandi mesét? Naná!

A Randalín és Mundi könyv ajánlója

Ha te is régóta vágyódsz a gejzírek birodalmába, akkor kóstolj bele az izlandi gyerekirodalomba! Lendületes humor, a tabutémák felszámolása, komoly témák 88 oldalon keresztül. Olvasd el (kissé spoileres) ajánlónkat a Randalín és Mundiról, a díjnyertes könyvet keresd a boltokban!

tovább...

Teljes szívemből utálom a vasárnapokat

Olvass bele a Stand-up!-ba!

A tizenöt éves Virág családja majdnem normális. Van egy csinos, divatbolond nővére, Vera, egy kocka öccse, Misu, és persze ott az apja, aki ugyanolyan, mint a legtöbb apa, csak egy kicsit talán többet iszik a kelleténél. Minden nap, minden hétvége ugyanúgy telik: bolondozás az osztálytársakkal, sok-sok mosogatás otthon, és hosszú csetelések Virág legjobb barátnőjével, Lilivel. Ám ahogy Virág egyre többet beszélget Danival, úgy lesz Lili és a többi lány egyre elutasítóbb vele... Olvass bele a most megjelent Stand-up!-ba!

tovább...

Ezekkel a könyvekkel indul a tavasz a Pagonynál

Te melyiket várod a legjobban?

Nemrég bemutattuk nektek a Pagony téli újdonságait, most pedig megmutatjuk, milyen könyvekkel indítjuk a tavaszt! Négy már meg is érkezett a boltokba, további kettőt pedig nemsokára a kezetekben foghattok! Hamarosan pedig azt is megtudjátok, milyen újdonságokkal készülünk a közelgő könyvfesztiválra...

tovább...

Mi újság a 14+-os könyvek terén?

Nézz körül az újdonságok között!

Egy feminista disztópia, egy könyv az iskolai zaklatásról, egy izgalmas családregény, egy sci-fi- és disztópia-ötvözet és egy ízig-vérig lányregény... Összeszedtük a könyvesboltok polcain lévő legújabb 14+-os ifjúsági könyveket – találd meg a neked valót!

tovább...

Mi minden vezet az iskolai zaklatáshoz?

A 7 nap egy fiú és egy lány szemével

Sokan sokféleképpen dolgozták már fel az iskolai kiközösítés és zaklatás témakörét, ám általában (érthető okokból) az áldozat szempontjából látjuk, olvashatjuk a történteket: viszonylag ritka, amikor a zaklató az, akivel azonosulni tudunk. A 7 nap nemcsak hogy bevonja az elkövetőt is az elbeszélők közé, ennél is tovább megy: egyedülálló módon mind az áldozat, mind az elkövető szemszögét bemutatva meséli el a történteket. Eve Ainstworth-höz hasonlóan mi is kettős mércével, egy fiú és egy lány szemével elemeztük a könyvet, és ezen keresztül az iskolai zaklatást: a témát, amit nem szabad a szőnyeg alá söpörni. Ács Dániel és Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

6 ok, amiért a Hawking folyosója tetszeni fog

Szpojlermentes ajánló az Akcelerátus-trilógia befejező részéről

Egy jó könyvről könnyű lelkes ajánlót írni, egy olyanról viszont, ami az ISZONYÚ JÓ kategóriába esik, már egy fokkal nehezebb, főleg, ha az ember nem akar lelőni egyetlen poént sem. Mindenesetre megpróbálkozom azzal, hogy átadjam, miért is ennyire zseniális Neal Shusterman és Eric Elfman könyve: szpojlermentes ajánló következik az Akcelerátus-trilógia befejező részéről, a Hawking folyosójáról, és arról, hogy miért fog ugyanúgy tetszeni egy tizenkét éves fiúnak, mint egy huszonéves lánynak.

tovább...

Egy hely, ahol nincsenek felnőttek

Kamaszkritika Neal Shusterman Everlostjáról

Nick és Allie nem ismerik egymást, soha még egy pillantást sem vetettek egymásra, de egy végzetes baleset összefonja útjaikat a fény felé. Lief évtizedek óta hagyta el világunkat, és azóta nem is létesített kapcsolatot senkivel, egészen a baleset napjáig. A három fiatal nekivág a fénylelkek világának, hogy megtalálják régi életük elvesztett fonalát.... Neal Shusterman magával ragadó új könyve életről, halálról, és mindenről, ami közötte lehet.

tovább...

Olasz humor az egész családnak!

Avagy mire készül már megint ez a két gyerek?

Ha szeretnétek egy szuper meseregényt, amiben vannak ikrek, bumeráng kalapácsok, rablók, szellemek, és mindez a legkifinomultabb szellemességgel megírva, akkor megtaláltátok azt a már klasszikusnak számító szerzőt, amibe eddig mindenki, akinek ajánlottam, menthetetlenül beleszeretett. Fogadjunk, hogy Gianni Rodari groteszk, ugyanakkor nagyon is gyermeki humora rabul ejt Téged is! Ismerd meg Marcót és Mirkót!

tovább...

Sütihasználati beállítások