Minden, amit a Harry Potter színezőkönyvről tudni akartál

Igazi rajongóknak kötelező!

Csak felnőtteknek való, vagy megvehetem a tízéves unokahúgomnak is? Miben különbözik ez a felnőtt színező a Titkos kerttől, a Bűvös erdőtől vagy a Kincses óceántól? Átüt a papíron, ha filctollat használok? A film alapján készültek a rajzok, vagy olyasmire számítsak inkább, mint a most megjelent illusztrált verzió képi világa? Nem fogok ráunni negyed óra után? Egyáltalán, van ennek az egésznek értelme? Ebben a cikkben minden kérdésedre választ kapsz!

tovább...

Az irodalom visszavág, avagy a magyartanár bosszúja

Nényei Pál könyve egy diák szemével

Novemberben jelent meg Nényei Pál hiánypótló kötete, Az irodalom visszavág 1., és annyira sikeresnek bizonyult, hogy pár hét után el is tűnt a könyvesboltok polcairól. Azoknak, akik lemaradtak az első körről, van egy jó hírünk: ismét kapható a boltokban a sorozat első kötete! Ennek apropóján olvassátok el, milyen a könyv diákszemmel!

tovább...

Medvetitkok

Agócs Írisz medvés képeihez

A hétvégén kiállítottuk Agócs Írisz legölelnivalóbb mackós képeit a Bartók Pagonyban. Ne bánkódjon senki, aki nem tudott ott lenni a megnyitón: most elolvashatjátok Harcos Bálint szombaton elhangzott beszédét, a kiállítást pedig még két hétig, március 1-ig csodálhatjátok meg nálunk.

tovább...

Matyi és Sári tényleg mindent megold!

Megjelent a sorozat harmadik kötete

Ki ne ismerné Matyit és Sárit a harmadik béből? A két jó barát kalandjai a kívánságteljesítő telefonkagylóval folytatódnak: a sorozat harmadik része jelent meg most magyarul, én már nagyon vártam! Azt gondolhatnánk, nagyobb furcsaságok már nem is történhetnének Matyival és Sárival, mint az előző két kötetben, de ez bizony tévedés. A milliónyi macska és a kert végében lévő tenger után a cseh szerzőpáros még messzebb ment: hőseink emberrablókat cseleznek ki, illemre tanítják Jonatánt és még a telefontolvaj Horácsektől is visszaszerzik jogos tulajdonukat.

tovább...

Matyi és Sári, az illedelem bajnokai

Olvass bele a sorozat új részébe!

Akinek hiányzott már Matyi és Sári, azoknak van egy jó hírünk: a két jó barát a harmadik béből (no meg Jonatán kutya) visszatér! Hőseink, ha lehet, még az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek, de a minden kívánságot teljesítő telefonkagyló szerencsére a rendelkezésükre áll: tolvajokat és emberrablókat fognak a segítségével, de akkor is jól jön, amikor Jonatánt kell rávenni arra, hogy viselkedjen... Olvass bele az új könyvbe, és nézd meg, hogyan tanította Matyi és Sári illedelmes viselkedésre Jonatánt!

tovább...

Ezekkel a könyvekkel vár téged a Tilos az Á!

Nézd meg, mik az újdonságok!

A Tilos az Á felhozatala az előző félévhez hasonlóan most is rendkívül színesre sikerült. Az új könyvek között garantáltan mindenki talál majd a kedvére valót. Van köztük kortárs magyar szerzőtől való, Budapest utcáin játszódó történet; egy hosszú és elképesztően izgalmas fantasy; egy sorozat első kötete; egy sorozat folytatása; egy túlélőkalauz fiúknak és egy a lányoknak; és egy olyan könyv is, aminek az utolsó száz oldalát végig fogod sírni. Nézd meg az újdonságokat!

tovább...

Mindig lehetsz tökéletesebb!

Olvass bele az Örökké a tiédbe!

"Néha előfordul, hogy egy könyv pofon vág. Ez a könyv akkorát kent le nekem, hogy a fal adta a másikat." Ezt írta Lille a moly.hu-n a külföldön nagy port kavaró Örökké a tiédről. Ennél tökéletesebben nem is foglalhatta volna össze, mit vált ki az emberből ez a könyv... Olvasd el, hogy kezdődött a két főszereplő, freida és isabel utolsó iskolaéve, mielőtt még minden rosszra fordult volna.

tovább...

Mégis kinek a története?

Anna Woltz új regényét neked is olvasnod kell!

„Szerinted az utolsó dinoszaurusz tudta, hogy ő az utolsó?” – kérdezi a Tess és én főhőse, Samuel, a tízéves fiú, akit mindenki fiatalabbnak néz a koránál, és senki nem érti, miért foglalkoztatják ilyen értelmetlen kérdések. Bátyja cinikusan Professzornak szólítja, szüleitől pedig kedves, de rezignált, üres válaszokat kap. Szüleivel egy hétre nyaralni utaznak egy kis szigetre, Texelre. Teljesen átlagos vakációnak indul az egész...

tovább...

Ez történik, ha az ember véletlenszerűen választ könyveket

Két remek utópia ajánlója Laurától

Egy olvasni szerető ember életében boldogságos érzés, amikor egy plafonig érő polc előtt áll, ami telis-tele van friss, ropogós könyvekkel, és azon dilemmázik, hogy ugyan melyik darabot vegye le elolvasás végett. Így álltam én néhány héttel ezelőtt a Pagony ifjúsági polcrésze előtt, és találomra választottam, beleugorva az ismeretlenbe…

tovább...

Sütihasználati beállítások