Mesék duzzogás ellen

Két szuper könyv ovisoknak

Két remek kis könyv érkezett a napokban, amit kár kihagyni, ha kettő és hat év közötti gyerek van a családban! Mindkettő szórakoztató mind a kisebbek, mind a nagyobbak, mind a szülők számára, ugyanis finom humorukkal tükröt tartanak ide is, oda is.

tovább...

Ess szerelembe egy könyvvel!

Keresd a Tilos az Á könyveit Budapest utcáin!

Nincs annál jobb, mint amikor az ember könyvet kap ajándékba – ennél talán már csak az szuperebb, amikor nem is számít rá! Játssz velünk a Valentin-nap jegyében február 12-én, pénteken! Ha nyitott szemmel járkálsz Budapest utcáin, több mint valószínű, hogy belebotlasz a Tilos az Á valamelyik könyvébe, hiszen 120 darabot szórunk szét a városban!

tovább...

Dani, a biciklizés mestere

Olvass bele az Óvodás lettem!-sorozat új kötetébe!

Az Óvodás lettem-sorozat Dani hétköznapjainak elmesélésével folytatódik. A kisfiú először biciklizni tanul meg, de nem ám futóbiciklin, hanem igazi pedáloson! Persze olyan nap is van, amikor semmihez sincs kedve, se felkelni, se enni, se játszani, de az ilyen morcos napokon is jóra fordul a kedve végül. És persze rengeteget van együtt Leával is... Olvass bele a Vadadi Adrienn-Igor Lazin páros legújabb könyvébe, a Dani biciklizni tanulba!

tovább...

Misu visszatért!

Újabb nyúlfarknyi történetek

A nyúlfarknyi mesék Misuval folytatódnak! Misu, a főszereplő kisnyuszi olyan, mint minden kisgyerek – okos, kíváncsi, örökmozgó, néha akaratos és makacs. Nincs kedve cipőt húzni vagy szépen enni, nem akar lefeküdni, vigyázni a kistestvérére, legszívesebben egész nap tévézne... Ismerős? Ha igen, akkor olvass bele a könyvbe!

tovább...

Jön, jön, jön!

A Pagony februári könyvei

A tavalyi óriási könyveső után sem álltunk meg, máris itt vannak a legújabb Pagony-könyvek! Az évet három népszerű, kisebbeknek szóló sorozattal indítjuk, Anna Woltz pedig a Black Box és a Száz óra sötétség után most a felsősöket célozta meg új regényével. Olvasd el, mikkel készültünk nektek februárra!

tovább...

Mesélj reggeli, edéd és vacsora után!

Négy kortárs mesekönyv

Négy kortárs (magyar) mesekönyvet szeretnék ajánlani a közelgő farsang apropóján. A könyvek igencsak különbözőek, van köztük vers és próza, van kisebbeknek és picit nagyobbaknak szóló. Kis alakú, nagy alakú.. Minden, mint Gombóc  Artúrnak a csokikból. Ami közös bennük az az, hogy jók. Persze lehet és érdemes is ezt részletezni: jó szerzők művei gyönyörűen illusztrált, jó minőségű könyvekben. Azt mindig szeretem, ha egy rajzzal gazdagon (vagy akár kevésbé gazdagon) díszített könyvben az illusztrátorok egyenrangú szerzőtársként szerepelnek. Meg is érdemlik, egy mesekönyv világának az életre keltése nem kis feladat.

tovább...

Itt játszd az agyad!

Könyvfüggők Klubja – TILOS AZ Á Kvízbajnokság a Gellért téri Pagonyban

Elstartolt a Tilos az Á rendhagyó kvízbajnoksága, amihez bármikor lehet csatlakozni! A következő forduló február 11-én, csütörtökön lesz 17 órától a Pagony Kiadó Gellért téri boltjában. Kéthetente csütörtökön várjuk az olvasni, gondolkodni vágyó felsősöket - és a lélekben magukat oda sorolókat!

tovább...

8 zseniális könyv ovisoknak és kisiskolásoknak

Szemezgess a legjobb Babilon-könyvek közül!

A Babilon ismeretterjesztőit valószínűleg mindenki ismeri, hiszen generációk nőttek fel a Mi Micsoda sorozaton. Azt talán kevesebben tudják, hogy a Babilon számtalan másféle sorozatot is kiadott az elmúlt években. Összeszedtem nektek a kiadónál tavaly megjelent legeslegjobb könyveket. Nem volt könnyű dolgom, hiszen még a legjobb sorozatokat kiválasztani is nagy kihívás volt!

tovább...

Ismeretterjesztés felsőfokon!

Nézd meg, mik az újdonságok!

Ismeretterjesztőkből sosem elég! A fehérvári pagonyosok most összeválogatták nektek a legfrissebbeket. Olvasd Helga, Dóri, Niki és Kriszta ajánlóját, utána pedig nézd meg, miben különbözik a Tudás 30 másodpercben a klasszikus Mi Micsodától, vagy pillants bele ebbe a szemlébe, ahol arról írunk, hogy milyen ismeretterjesztőket ajánlunk az ovis korosztálynak.

tovább...

Sütihasználati beállítások