10 ok, amiért a Dash és Lily szerelem volt első látásra

Egy nagyon lelkes ajánló egy nagyon jó könyvről

Sok minden lehet, amitől megtetszhet egy könyv. Van olyan, ami már rögtön a borítójával megfog. Van, ami a sztorival. Néha a szereplőket szeretem meg annyira, hogy olyan, mintha gyerekkori barátaim lennének, máskor abba zúgok bele, ahogy a szavak fonódnak egymás után, vagy az érzésbe, ahogy hangosan nevetek egy-egy részleten. És nagyon ritkán olyan is van, amikor egy könyvben minden, de tényleg minden megvan. Amikor már előre tudod, hogy mennyire imádni fogod, és ez az érzés nem hagy el a legutolsó sorig. A Dash és Lily – Kihívások könyve egy ilyen könyv volt. Szerelem volt első látásra.

tovább...

Elég bátor vagy?

Részlet a Dash és Lily – Kihívások könyvéből

Mit tennél, ha egy könyvesbolt egyik polcán a kedvenc szerződ könyvei között egy piros noteszra lelnél? Kinyitnád, mi mást. De vajon elkezdenéd-e követni a benne leírtakat, hátrahagyva minden kételyedet, csupán az ösztöneidre hagyatkozva? Dash, a tizenhat éves New York-i srác úgy dönt, belemegy a játékba, miután rálelt Lily noteszére. Olvass bele a Nick és Norah végtelen éjszakája szerzőinek legújabb kötetébe, a Dash és Lily – Kihívások könyvébe!

tovább...

Mi történt az íjászversenyen?

Megjelent a Tim mesterdetektív és társa legújabb része!

A norvég Tim Hercule Poirot gyakorlatilag tökéletes mása. Rendkívüli érzékkel képes megfigyelni mindent, ami körülötte zajlik, képes másodpercek alatt felhúzni másokat azzal, hogy megtartja magának a legfontosabb következtetéseit, majd a legrejtélyesebb ügyek felgöngyölítése után ugyanolyan álszerénységgel süti le a szemét. Hogy mi a különbség köztük? Az, hogy Tim csak nyolcéves.

tovább...

Jess egy napja

részlet az első Vészkijárat-könyvből

Viszonylag normális dolog, ha valakinek olykor-olykor semmi kedve iskolába menni. Talán még az is, ha van néhány ember, akit nem bír, vagy el akar kerülni. De legyinthetünk-e arra, ha valakit a telefonja helyett a hányinger ébreszt reggelente, annyira fél? Ha egy idő után állandósul a gyomorgörcs, és az egyetlen célja az marad, hogy csak azt a napot élje túl? - Részlet a 7 nap című könyvből

tovább...

A zaklatás szemétség

7 nap története

Van, hogy 7 nap egy szempillantás alatt elrepül, de nem Jess életében. Jessica Pearson egy átlagos tinédzser lehetne kicsit szegényes, kopott ruháival, félénk, visszahúzódó személyiségével. Mégis mi lehet az oka annak, hogy egyes társai kiközösítik, napról napra megalázzák, hogy sértegetik, fenyegetik az interneten és szemtől szemben egyaránt? Mitől válik számára minden reggel, minden egyes nap szenvedéssel teli küzdelemmé?

tovább...

“Ezt a témát nem szabad a szőnyeg alá söpörni”

Interjú a 7 nap írónőjével

Eve Ainsworth – amellett, hogy regényeket ír – hosszú ideje dolgozik egyfajta érzelmi tanácsadóként egy brit középiskolában. Nap mint nap szembesül a diákok életét leginkább befolyásoló problémákkal. Eltökélten küzd az iskolai és az internetes zaklatás ellen, melyről gyakran tart előadásokat, beszédeket, nemrég pedig regényben is feldolgozta a témát. A brit írónővel legújabb könyve, a 7 nap kapcsán beszélgettem.

tovább...

A rejtélyes íjászverseny - Tim mesterdetektív és társa 3.

Olvass el egy részletet!

Tim és Jenny megint nyomoznak: most az íjászversenyen történik valami nagyon furcsa… Már a verseny előtti napokban újabb csodabogarak bukkannak fel a kis nyaralófaluban, és mindnek vaj van a füle mögött… Jobb, ha Tim nyitva tartja a szemét és a fülét, mert bár tagadja, de Jenny, a nővére pontosan tudja, hogy az öccse – igazi zseni! Olvassátok el az újabb kaland kezdetét!

tovább...

Színes ismeretterjesztés ötéves kortól

Legújabb Mi Micsoda Juniorok

A világszerte ismert és kedvelt, nemrég megújult Mi MICSODA sorozat Junior verziója a óvodások-kisiskolások nyelvén mesél tudományos, ismeretterjesztő történeteket. Fejtörő feladványok, kísérletek és játékok, illetve felhajtható kukucskálók teszik interaktívvá és izgalmasabbá a szöveget és az illusztrációkat. A több mint két tucat Mi Micsoda Juniorból most öt kötetet emeltünk ki.

tovább...

Mi Micsoda vs. Tudás 30 másodpercben

Megmondjuk, melyiket válaszd!

Az egyik sorozaton már felnőtt egy teljes generáció, a másik egy-két éve kezdte meg hódító útját. Az eredeti verzió klasszikus, letisztult és részletekbe menő, az újabb modern, kísérletező kedvű, szinte forradalmi. Az idén 25 éves Tessloff Babilon két sorozatát, a Mi Micsodát és a Tudás 30 másodpercbent hasonlítottuk össze három percben.

tovább...

Sütihasználati beállítások