Ki kap el, ha hanyatt-homlok futsz a rozson át?

Ács Dániel írása

Először nem tudtam, nem akartam letenni a könyvet. Úgy futottam neki, hogy na, mi ez, nem értem, Rozsban a fogó? Rozsban? A fogó? Harapó? Vagy milyen? Ekkora hülyeséget! Aztán a regény csúcspontján leesett. Fogó, aki embereket kap el. Gyerekeket. Mert ez Holden Caulfield álma, ezt szeretné csinálni: állni a rozsföldön, egy hatalmas szakadék szélén, és a sok ezer szaladgáló, játszadozó gyerekre vigyázni, hogy ne essenek le. Ő szeretne lenni a rozsban a fogó...

tovább...

Még egy sárga kanapé

L. Molnár Edit: A sárga kanapé 2.

Az ifjúsági naplóregények aranykorukat élik. Leiner Laura sorozata, a Szent Johanna Gimi óta elég magasan van a léc, de érdemes megemlíteni a teljesség igénye nélkül Kalapos Éva, Maros Edit és Gévai Csilla regényeit is, melyek szintén nagy olvasótáborral rendelkeznek. Most az eddig gyerekkönyvekkel foglalkozó L. Molnár Edit is beállt a sorba, és megpróbált valami újat mutatni. – Navratil Dominika ajánlója.

tovább...

Segítünk választani, ha programot keresel!

Két Pagony program kicsiknek-nagyoknak

Két olyan programvezetőt mutatunk be nektek, akikkel valamelyik Pagony boltban biztosan találkoztok, ha ellátogattok hozzánk. A hét minden napján számtalan izgalmas, kicsiknek és nagyobbaknak való foglalkozást tartunk, nézzetek köröl nálunk a vásárlások előtt-után! Irány a Zenezug, vagy pedig sakkozz kedvedre!

tovább...

Mindenki más - Mindenki egyforma alkotókészlet

egy szuper alkotódoboz az egész családnak a Kisladiktól

Ismerjétek meg a Kisladik egyik alkotókészletét, készítsetek a saját fantáziátok alapján további figurákat!

Kukkantsatok bele a dobozba, nézzétek meg, hogy néhány egyszerű hozzávaló segítségével milyen remek dolgokat lehet készíteni!
Például ilyen helyes és vagány lányt...

tovább...

A könyv, ami maga az élet

Bartos Erika: Együtt lenni jó!

Bartos Erika egyedülálló képeskönyvét szinte lehetetlen egyetlen mondatban összefoglalni. Az Együtt lenni jó! főszereplője Andris, akinek szülei hatalmas meglepetéssel készülnek fiuk hetedik születésnapjára: meghívták az összes, de tényleg az összes rokont Magyarország és Európa minden tájáról, hogy együtt köszöntsék fel a kisfiút. A könyv nem csupán Andris születésnapját és családtagjait mutatja be, de ezzel párhuzamosan betekintést nyerhetünk a betűk, számok világába; megismerhetjük Magyarország nagyobb tájegységeit, a különböző foglalkozásokat, szakmákat, és természetesen tisztázódnak a legfontosabb rokoni kapcsolatokra vonatkozó kifejezések is.

tovább...

Egy könyv azoknak, akik szeretnek együtt lenni

Új Bartos Erika könyv

Bartos Erika ezúttal egy igazi családfát rajzolt meg az olvasó számára az Együtt lenni jóban. Nekünk, felnőtteknek is hihetetlenül izgalmas megtudni, mi történt a nagymamával, ki kivel, mikor házasodott, kinek hány gyereke született. Mivel foglalkoztak a dédszüleink, vagy éppen mi volt a hobbijuk. Hát hogy ne érdekelné ez a kisgyerekeket, akik éppen abba a korba lépnek, amikor felfedezik a környezetüket, a körülöttük élő embereket, a tágabb családjukat? Minden szülőnek ismerős és állandóan visszatérő kérdések ezek: akkor az én nagymamám a te anyukád? A dédi az ki neked? Hogy lehet az én unokatestvéremnek ugyanaz a nagymamája? - Tar Kriszti ajánlója.

tovább...

Talpon maradni

Egy trilógia második kötete - letehetetlen!

Markus Zusak könyve megidézi a Harcosok klubját, Charles Bukowskit, a Zabhegyezőt vagy épp A végső menet című filmet. Témája egyszerre mélyen személyes és közösségi: a lányokkal való beszéd lehetetlenségétől kezdve eljut a mindennapi élet banalitásán át addig, hogy rákérdezzen az egyén és család kapcsolatára. Azonban összetettségében is végtelenül egyszerűen épül föl, ezáltal válik különösen szerethetővé. - Szenderák Bence írása

tovább...

Bartos Erika A-tól Z-ig

Interjú az Együtt lenni jó! kapcsán

Bartos Erika különleges könyve, az Együtt lenni jó! egyszerre szólítja meg az ovisokat, az épp olvasni tanuló kisiskolásokat és természetesen minden olyan családot, ahol együtt lenni valóban jó!
Az írónővel készült interjúból kiderül, hogy mennyire sokoldalúan használható a kötet és hogy milyen közel áll egymáshoz ABC és a matematika...

tovább...

Kúlnak tetszik lenni, Danny bá’!

Megjött a legjobb tanító bácsi!

Egyszer olvastam egy kutatást, ami azt igyekezett felmérni, hogy mi egy tanár legfontosabb tulajdonsága. A diákok egy hosszú listából rangsorolhatták a jellemzőket fontossági sorrendben. Kitaláljátok mi lett az első helyezett? Érdekes? NEM. Engedékeny? NEM. Érthetően magyaráz? NEM. Egy tanárban az a legeslegfontosabb, hogy mosolygós legyen! – Vujovits Júlia ajánlója

tovább...

Sütihasználati beállítások