Tavaszi ötletből őszi Pagony bolt

Interjú a hamarosan nyíló debreceni vezetőjével

Csikó Márta, a debreceni Pagony boltvezetője nagyon elfoglalt, hiszen gőzerővel zajlik a bolt berendezése, készülnek a szombati megnyitóra! Ez lesz az ötödik Pagony bolt, és külön öröm számunkra, hogy Székesfehérvár után egy újabb vidéki város, ezúttal Debrecen büszkélkedhet egy olyan gyerekkönyv- és játékbolttal, ahol nagyra tartják a kicsiket! Interjú a bolt vezetőjével.

tovább...

Szabad a bé!

A pagonyosok B betűs kedvencei

Úgy tűnik, megmagyarázhatatlan kapcsolat van a B betű és a Pagony között. Bogyó, Babóca, Bumburi és Boribon a Pagony életének meghatározó alakjai, akárcsak Bartos Erika vagy Berg Judit. Sőt, valahogy úgy alakult, hogy még az irodánk is Budán, a Bartók Béla úton van...
Olvasd el ajánlónkat kedvenc B betűs meseszereplőinkről!

tovább...

Lapozz velünk!

Könyves szemle a legkisebbeknek

Gyerekeink első és igen meghatározó találkozása a könyvekkel a babalapozók világába vezet. A Pagony boltokban több polcnyi a kínálat, ami azt jelenti, hogy mindenki kedve és ízlése szerint válogathat a klasszikus leporellók és a simogatós-térbeli lapozók között. Könyves szemle a legkisebbeknek Laurától.

tovább...

Az élet nagy kérdései és rózsaszínű pulcsi

Ajánló Anna Woltz Black Box című könyvéről

Anna Woltz Black Box című könyve egyszerre hozható összefüggésbe A Legyek Urával és Az éhezők viadalával, Sánta Ferenc Sokan voltunk című novellájával és Jane Teller Semmi című ifjúsági regényével, a Való Világgal, illetve a standfordi börtön- vagy az Asch-kísérlettel. Szóba kerül az eutanázia, a plasztikai műtétek, a fogamzásgátlás, a média és a valóság között feszülő ellentét, és még hosszasan sorolhatnám a súlyosabbnál súlyosabb szavakat és kifejezéseket.- Nagy Eszteranna írása.

tovább...

Felelőtlen felnőttek

Kamaszkritika Anna Woltz Black Box című könyvéről

A legtöbben azért olvasunk, hogy valamilyen módon kiszakadjunk a mindennapok szürkeségéből. Erre tökéletesek a népszerű utópisztikus könyvek vagy fantasyk, de néha nekünk is muszáj a minket érintő problémákon elgondolkodni. Persze nem kell egyből a mély vízbe ugrani, és szakszavakkal teleírt szuperbonyolult cikkeken agyalni. Anna Woltz Black Box című könyve után (és közben) viszont szerintem mindenki elkezd kicsit töprengeni arról, hogy nem biztos, hogy az élet legnagyobb gondja, ha a buli közepén lemerült a telefonunk. – Raposa Renáta ajánlója

tovább...

Két könyv, négy szereplő Hollandiából

Új könyvek kicsiknek

A Pagony könyvei között van jó néhány nagyon markáns, szinte emblematikus darab, ami valahogy magában foglalja a kiadó lényegét. Igényes, eredeti gyerekirodalmak, amik különleges élményhez juttatják a kicsi és nagy olvasókat. Ilyenek például az Axel Scheffler, Julia Donaldson könyvek, A legcsinosabb óriás, vagy a Bot Benő. De ezek közé tartoznak a Tomlinson sorozat kötetei is a cicáról, bagolyról, pingvinről, gorilláról, tyúkról és a földimalacról, és ilyen emblematikus Annie M. G. Schmidt minden meséje Szutyoksáritól, Titin át egészen a sünis Manciig. A kiadó két legújabb darabja, a Pim és Pom – A nagy kaland és a Janó és Janka őszi meséi is beállhat ezeknek a könyveknek a sorába.

tovább...

Pim és Pom: A nagy kaland

Részlet Fiet Westendorp és Mies Bouhuys könyvéből

Pim és Pom hazájukban, Hollandiában töretlen népszerűségnek örvendenek. A két macska az ötvenes-hatvanas években a Het Parool napilap hasábjain került be a köztudatba, később pedig önálló tévésorozatban folytatták hódításukat. Ismerd meg őket te is, a könyvet keresd a boltokban!

tovább...

LEGmesék

Laurától minden mesekedvelőnek

A legjobb szűrő a legekre az a lista, ami a Pagonyból az otthoni polcokra is felkerült. Igen, ami nagyon jó, azt megveszem és hazaviszem, hogy mindig kéznél lehessen. Persze vannak olyan legek, amelyek még a Pagonyos idők előtt kerültek hozzám, viszont ott vannak a boltjaink polcain.

tovább...

Mini regények kis olvasóknak

Szeretek olvasni! sorozat újabb kötetei

A Tessloff kiadó kezdő olvasóknak szóló, zsebbe való színes kis könyvecskéit csak be kell dobni az iskolatáskába, és máris van mit olvasni szünetben, délután, esetleg a pad alatt... A sorozat első darabjai külföldi szerzők művei, és elég sok bonyolultabb fordulat van bennük, ám most három fiatal magyar szerző írt a sorozatba: Bartók Imre egy űrlényekkel teli iskolába, Mán-Várhegyi Réka egy nyomozó fodrász szalonjába, Sepsi László pedig egy lopkodós éjszakai manó nyomába vezet minket.

tovább...

Sütihasználati beállítások