Nem fapados géppel

A Pagony külföldi könyveiről

“Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály” – a magyar irodalom legidézettebb verskezdetét citálom én is ide, mint a Pagony külföldi könyvekkel (is) foglalkozó szerkesztője. Mert én ugyan repülővel, busszal és autóval nem nagyon szoktam utazni, de annál többet utazom a könyvek segítségével.

tovább...

Matricás történelem

Új foglalkoztató-sorozat a Pagonytól

Mostantól jegyezd meg a jelszót: matricás történelem... Megjelent négy új, különleges foglalkoztatónk, ahol a sok-sok fel- és beragasztható matricán kívül rengeteg érdekességet is megtudhatsz a történelem előtti időkről épp úgy, mint az egyiptomi fáraókról vagy a középkor ámulatba ejtő csodáiról. Igazi utazós foglalkoztatók 4-5 éves kortól.

tovább...

Én már óvodába járok!

avagy hogyan lelt Maja barátokra

Maja még nem óvodás. Néhányszor már ellátogattak az óvodába az anyukájával, hogy megismerkedjen az óvó nénivel, barátkozzon a gyerekekkel. Mégis mindenkinek elújságolja:
– Én már óvodába járok! - így kezdődik Vadadi Adrienn legújabb, oviba készülő, vagy már oda járó, de nehezen beilleszkedő gyerekeknek szóló könyve.

tovább...

Ne menj világgá!

Olvasd inkább Tafitit!

Illetve ha világgá indulnál, akkor is vidd magaddal a Pagony legújabb könyvét, a kis szurikátakölyökről szóló mesekönyvet! Egyszerű de nagyszerű állati kalandok, sok-sok kedves, böngésznivaló rajz kicsiknek felolvasásra, nagyobbaknak önálló, kezdő olvasásra. Sugár Judit ajánlója.

tovább...

Könyvek, amik (majdnem) mindent kibírnak

lapozós szemle a legkisebbeknek

A gyerekkönyvek között egy külön sajátos világot képviselnek a lapozók. Ezek a kemény lapos, rágás- és nyál tűrő, viszonylag kevés szöveget rejtő, de annál színesebb és tartalmasabb kis könyvecskék, amik megalapozzák a legkisebbeknél a könyvek szeretetét, és felejthetetlen emlékeket okoznak a szülők számára. Olvasd tovább Laura írását a lapozókról!

tovább...

Tafiti - Utazás a világ végére

Részlet Julia Boehme könyvéből

Olvassátok el az aranyos kis szurikáta, Tafiti történetét, aki kalandokra vágyott, és ezért nekivágott a nagyvilágnak!
Vajon sikerül legyőznie a sok-sok veszélyt, ami egy apró és védtelen, ám de nagyon bátor kis állatra leselkedik a szavannán? - Julia Boehme meséje Julia Ginsbach rajzaival

tovább...

Csoda és Kósza virágja

50 éves lenne Czigány Zoltán

Csoda és Kósza fogalom lett a magyar gyerekirodalomban, olvassák kicsik-nagyok a két nem mindennapi ló hallatlanul vicces történeteit. Három kötet, sok-sok mese egy írótól, akit Czigány Zoltánnak hívtak.
Ma lenne 50 éves...
Nekünk is nagyon hiányzik.
Ezen a napon rá emlékezünk egyik meséjével, melyet ebben a kötetben találtok.

tovább...

MAX - A született náci megszólal

Egy könyv, ahol az utószó is fontos

Mit csináljon az olvasó, ha egy könyvnek az eleje és vége nem jó, de a közepe jó? Ha ez egy fontos könyv, egy olyan könyv, ami a magyar piacon ha nem is hiánypótló, mert voltak elődei, de legalábbis különleges? Egy lendületes, nagy felvilágosító furorral megírt mű, ami olvasható és vonzó egy olyan korosztálynak, amely amúgy nem olvasója a történelmi regényeknek?

tovább...

D.A.C.-rajongó vagyok, mondtam már?

Megjelent a sorozat negyedik kötete, olvasd!

Beismerem: D.A.C rajongó vagyok. Tudom, hogy vannak a könyvnek hibái is, de nem tudok velük foglalkozni sajnos. Bár egy jó nagy pakli könyvvel tértem haza a könyvhétről vasárnap este, és egész nap dolgoztam, és hullafáradt voltam, de azért reggelre a D.A.C 4-et ki kellett olvasnom. - Győri Hanna ajánlója.

tovább...

Sütihasználati beállítások