Anya csak egy van

Avagy milyenek az anyák a mai regényekben?

Szerencsére már réges-régen elszakadtunk a konyhai gőzben sütő-főző, kötényes anyuka sztereotípiájától. A mostani kamaszregényekben olyan anyákkal találkozunk, akik szembe jönnek velünk nap mint nap az utcán, a boltban vagy épp a gyerekeink szülői értekezletén: önmagukkal, párjukkal, problémákkal küzdő, erősnek mutatkozó, ám valójában érzékeny nők, akik egy valamiben közösek: nagyon szeretik a gyerekeiket. Öt mai ifjúsági regény anyáit ismerheted meg Bagossy Laura írásából. Éljenek az anyák!

tovább...

Játssz, nevess, rajzolj!

Újdonságok ovisoknak a Könyvfesztiválról

Alma, cica, dömper, netán locsolókanna? Nektek mi a jeletek az oviban? És hogy lett a locsolókannából elefánt? Turbuly Lilla ovisoknak-ovisokról szóló új mesekönyvéből ez is kiderül, olvasgassátok-nézegessétek szeretettel!

tovább...

Pollenek és tüsszögés

avagy minden Katonadolog!

A Mackó csoport óvodásai kirándulnak, strandolnak, a szabadban szaladgálnak egész tavasszal és nyáron. Persze ott is sok veszély leselkedik rájuk - no, nem olyan nagyok, amiket ne lehetne egy kis kedvességgel, magyarázattal legyőzni! Darázscsípés, allergia, napszúrás - tipikus nyári gondok-bajok, amelyekkel mindannyian találkozunk, és most már mesélhetünk is róla a kicsiknek, hogy megnyugtassuk: mindez katonadolog! Megérkezett Igaz Dóra és Horváth Ildikó új könyve, itt egy részlet!

tovább...

Csúcsszuper könyvek!

Kisiskolások könyvei

Minden szülő álma egy önfeledten olvasó gyerek...
Ezen a képen épp Lea olvas a Pagonyban és hogy miket ajánl neked is mamája, Győri Hanna, az kiderül az alábbi szemléből. Ajánlunk egy könnyen olvasható könyvet, egy fontos témát taglaló olvasmányt és egy kedves kötetet!

tovább...

Segít a vers

interjú Szálinger Balázzsal

Szálinger Balázzsal, a Versek a tilosban költői műhely vezetőjével beszélgetettünk természetesen versekről, a kamaszkorról, a költészetről és versírásról. Dió interjúja.

tovább...

Olvasni jó!

Sorozat kezdő olvasóknak és Berg Judit rajongógnak!

A Most én olvasok! sorozatunk mindenkinek szól, aki szeretne megbarátkozni az olvasással,keresi az izgalmakat, a jó illusztrációkat.
A szerző, Berg Judit és az illusztrátor, Mészely Ilka tökéletes párost alkot a Pagony olvasós sorozatának mind a  négy kötetében, ismerkedjetek meg a Tökmagokkal! - Bagossy Laura ajánlója

tovább...

Milu Egyiptomban

Finy Petra: Milu Egyiptomban, ill. Pásztohy Panka, Pozsonyi Pagony Kft.

Hamarosan megjelenik Finy Petra Most én olvasok! sorozatának első része, amit a frissen olvasni tanult elsősöknek rögtön a kezébe adhatunk majd év végén. Az egyszerű mondatok és Pásztohy Panka rengeteg kedves képe segíti a könnyebb megértést: a rövid fejezeteket gyorsan "be lehet falni", és már egészen kezdő olvasni tudással is egy egész regényt olvashat el a kis elsős!

tovább...

Kiszámíthatatlanul izgalmas!

Itt az Időfutár 5! - A por hatalma

Hogy mennyire szeretitek az Időfutárt, azt boldogan láttuk a Könyvfesztiválon, ahol a szerzők csuklófájdulásig dedikáltak a hősiesen sorba álló rajongóknak. A sorozat ötödik része az egyre elsötétülő negyedik után két egészen különös világban játszódik: Buravárosban és az ókori Rómában. Izgalom és humor váltakozik, a karakterek az új közegben még jobban kibontakoznak, új oldalukról ismerjük meg őket. A recenzió írójának, Dragomán Gábornak (és sok más olvasónak) a kedvenc kötete lett: A por hatalma!

tovább...

Könyvfesztivál Pagony szemmel

Újdonságaink - nektek

A könyvfesztiválon rengeteg újdonságot vehettek kézbe a Pagony standon: még akik a Tavaszi PagonyFeszten ott voltak, azok is csak egy részüket ismerik, hiszen a Pagony műhelyében folyamatosan dolgoznak az írók, illusztrátorok, fordítók, és jobbnál-jobb ötletekkel, könyvekkel állnak elő!

tovább...

Sütihasználati beállítások