Tökéletes történet

Részlet Eldad Ilani könyvéből Szabó Levente rajzaival

Van egy apuka, aki elkezd egy mesét. A tökéletes történetet, amiben a királyfi beleszeret a királylányba, összeházasodnak és boldogan élnek. De állj! Ez így tökéletes, csak nem történet! Hogy mi mindentől lesz történet a történet: a vadregényes tájaktól, a gonosz ellenségektől és a nehéz próbáktól, az pedig mesélés közben alakul ki, ahogy az apuka estéken át csak mondja, mondja a mesét, és egyre jobban belemelegszik. Hallgassátok meg ti is az tökéletes történetét!

tovább...

Öltöztesd fel a szökevény Szofit!

Színező a Szofi tüsszent című képeskönyvünkhöz

Cristina Quiles, a Szofi tüsszent spanyol rajzolója nemcsak a könyvet rajzolta meg nekünk, de egy aranyos kis öltöztetőt is küldött a könyv mellé! Válassz egy ruhát Szofinak, színezd ki, vágd körbe és ragaszd rá a Szofi-bábura! Ha gondolod, vágd ki azt is, és ragaszd fel egy hurkapálcára! Kész is!

tovább...

Bemutatkozás, avagy Szofi ébreszt

Harcos Bálint képes apablogja

Nem könnyű egy fiatal író élete, de annál mulatságosabb! Harcos Bálint - ahogy blogjából rögtön ki is derül - ugyan nagyon keveset alszik, de így legalább van ideje olyan vicces történeteket kitalálni, mint a Szofi tüsszent.
Olvassátok legújabb szerzőnk írását, könyvét pedig keressétek a boltokban!

tovább...

Ki a tettes?

Játék a Tim mesterdetektív legújabb kötetéhez

Tim nyolcéves, és bár ő azt mondja magáról, egyáltalán nem átlagos kisfiú. Igazi kis zseni, született mesterdetektív. Jenny, a nővére segít neki a nyomozásban. Most egy nagyon bonyolult bűnesettel szembesültek: valaki felgyújtotta a Napos-tető Szállodát, és ráadásul ellopta a tulajdonosok értékes festményét! Vajon ki lehetett? Tippelj, válaszod küldd be a jatek@pagony.hu-ra, és nyerj könyvet!

tovább...

A Nagy Közös Játék

Kolompos koncert lesz a PagonyFeszten!!!

Nincs gyerek, aki ne tudna legalább 2-3-4-5-6... Kolompos dalt kívülről...
Koncertjeik teltházasak szerte az országban, hiszen fergeteges hangulatot teremtenek bárhova is mennek.
Reményeink szerint így lesz ez a közelgő PagonyFeszten is, szombaton délelőtt fél 11-kor tehát gyertek, örüljünk a tavasznak és énekeljünk-táncoljunk együtt a Kolompossal! A tavaszváró koncert kapcsán az együttes vezetőjét, Nagy Zoltán kérdeztük.

tovább...

Szofi, a tüsszögő bajkeverő

Új könyv zoknit viselő - vagy éppen nem viselő 3-6 éves gyerekeknek és szüleiknek

"Anyunak mindig igaza van” - ez az alapvetés előbb-utóbb mindig bebizonyosodik, lássuk be. Nem történik ez másképp Harcos Bálint új könyvében sem. Hiába figyelmeztette anyukája, hogy vegyen fel zoknit, Szofi nem tette, és jól meg is fázott. Hihetetlen kalandokba sodorva ezzel nem csak saját magát, hanem a fél várost, a fél országot, sőt a végére a fél világot is! Hogy mindez hogyan történt, és mi lett a kalandok vége, megtudhatjátok új könyvünkből, a Szofi tüsszent-ből.

tovább...

Csak győzzük idővel!

Rengeteg új játék a Pagonyban!

A tavasz nem csak a napfényt és a virágillatot hozta meg, hanem rengeteg új játékot a Pagonyba! Van itt: ügyességi társas óriásokkal és manókkal, építkezős játék, ahol a gravitáció az ellenfél, kártyajáték éhes állatsereglettel és gésákkal, színes kockajáték, fekete-fehér logikai játék, és egy nagyon izgalmas és egyedi rajzolós játék kicsiknek és nagyoknak! Próbáljátok ki Ti is őket! Csak győzzük idővel! - Évi szemléje

tovább...

Tökmagok a korallzátonyon

Jön Berg Judit és Mészely Ilka kezdő olvasóknak szóló új kötete

tökmagok visszatérnek: Rézi, Minka, Palkó és Benő most azt derítik ki a sünik kedvéért, hogy hol élnek a tengeri sünök, és vajon tényleg a rokonaik-e a sünöknek. Közben búvárokkal találkoznak és nagyszerű tengeri kalandokba keverednek, no meg rengeteg mindent megtudnak a korallzátonyokról. Igazi nyárias mesekönyv, kötelező kelléke lesz idén a tengerparti nyaralásoknak!

tovább...

Bokszer a gyomorba

Minden - Janne Teller új novelláskötete

Janne Teller ismét lesújt. Nem is egyszer, hanem mindjárt hétszer... aztán pedig elmagyarázza, hogy miért és hogyan teszi ezt. Bár a Minden egy novelláskötet, s nem regény, mégis ugyanott folytatódik, ahol korábban a Semmi végződött. Egymás után elolvasva őket – márpedig elolvassuk őket, mert egy letehetetlen könyvről beszélünk – olyan érzés kerít minket hatalmába, mintha lassítva élnénk át, ahogy egy kellemes, tavaszi séta közben váratlanul bokszerrel gyomorba vágnak. - Milán írása.

tovább...

Sütihasználati beállítások