A Zöld Cirkusz és a virágtolvaj

Részlet Finy Petra könyvéből Rubik Anna rajzaival

Ismeritek a híres nevezetes Zöld Cirkuszt? Még nem? Akkor legfőbb ideje megismer-kedni velük! Először is itt van Papita, az erőművész. Imádja a virágokat. Mellette a felesége, Mamita, a dundi, ám mégis csodálatosan hajlékony guminő. Istenien főz. Ő meg Pierró, a világ legszomorúbb bohóca és Tütü, a légtornász. A szigorú hölgy Okuláré kisasszony, állatszelídítő és házitanító.
De a legfontosabbak, természetesen, Lina és Lóri, Mamita és Papita rajongva szeretett gyermekei, a híres-nevezetes cirkuszi ikrek! Koruk: 10 év. Magasságuk: 138 cm. Különleges ismertetőjegyük: nemcsak lovaglásban és akrobatikában, hanem nyomozásban is kiválóak!
Egy napon ugyanis eltűnik a Zöld Cirkusz kabalavirága...
De Linát és Lórit nem kell félteni – egy nagyító, jó adag vagányság, csavaros ész – és semmi nem maradhat előttük titokban!

tovább...

Maszatolásra fel!

Győri Borbála kreatív blogja

Ismeritek Trutymóékat? Trutymó úr, Trutymóné és Boldi, a lopott gyerekük kicsit furák. Ráadásul furábbnál furább kalandokba keverednek. És kicsit gusztustalanok is. De a gyerekeket sem a furaság, sem a gusztustalanság nem szokta zavarni, sőt. Saját tapasztalatom szerint, ha nincsenek lepisszegve, nagyon is fogékonyak, és bármikor könnyen kaphatóak egy kis gusztustalankodásra.

tovább...

Mit olvassunk elsőben?

Lassan eltelt egy félév az iskolából.

Jópár elsős már döcögve olvas, a másodikosok pedig egyre hosszabb szöveget tudnak folyékonyan, hangosan és magukban, élvezettel, értőn elolvasni.

Nekik ajánlunk önálló olvasásra könyveket.

tovább...

Carlo Párizsban

Részlet Bódis Kriszta könyvéből, Tilos az Á, 2014

Ha azt olvassuk, hogy Párizs és Eiffel-torony, akkor elsőre egész biztosan egy romantikus séta jut eszünkbe a francia fővárosban, kávéházakkal, hangulatos kis kocsmákkal és szépséges háztetőkkel. De itt, Magyarországon is van egy Párizs. Egy gettót hívnak így, ahol a villanyoszlop csúfneve az Eiffel-torony. Az ott lakó telepi fiúk, ha más mondja a Párizsra, hogy gettó, ölre mennek vele. Itt él Carlo, azaz Farkas Károly, tizenöt éves srác két unokatest- vérével és a keresztanyjával. Carlo ki akar törni ebből az életből, ahol ez a lakcíme: Kettes köz, négyes blokk, négyes ajtó. Barátjával, Frankyvel híres focisták szeretnének lenni, mert nagyon tudnak focizni, és azt is tudják, hogy ez szinte az egyetlen kitörési lehetőségük. De Carlónak előbb fát kell szereznie az erdőből, hogy meg ne fagyjanak, és ezen az útján rendőrökbe botlik... Bódis Kriszta lebilincselő ifjúsági regénye nem egy múltbéli Magyarországon, hanem itt és most játszódik. 

tovább...

Klára és az iglu

Részlet Petra Nagyova Dzerengova regényéből

Klára már iskolás, és többé nem fél a mumusoktól – hiszen ott van vele Bobi, a kiskutyája, akit Nagyapától kapott születésnapjára. De ezzel nem oldódott ám meg minden gondja! Hiszen az új kistestvére, Emmus állandóan sír. Apa sosem bír időben kelni, mindig elkésnek az iskolából, a nevelőanyja fáradt és türelmetlen. Emmára mindenkinek kevés az ideje. Nem csoda, hogy úgy dönt, kiköltözik Lacival, a legjobb barátjával a saját készítésű iglujukba. De hamarosan itt a karácsony, esik a hó, és végre otthon van mindenki, még Nagypapa is! Lehet együtt főzni, beszélgetni és Klára titkos boldogságpirulája is bekerül a karácsonyi teába...

tovább...

Mosonyi Aliz: A suszter manói

Részlet az Egyszer volt, ahogy még sose volt - tizenkét és fél Grimm mese című könyvünkből, Rofusz Kinga képeivel

„...minden száj a maga módján mesél.”
Grimm testvérek
Holle anyó, Hamupipőke, A brémai muzsikusok – olyan mesék, amelyeket mindenki ismer, és minden generáció újra meg újra meghallgat 200 éve, és a kedvencei közt tart számon.
Mosonyi Aliz újramondja a leghíresebb Grimm meséket, szám szerint tizenkét és felet. Finom, mai humora, emberléptékű hősei emelik közel hozzánk a régi történeteket – jó olvasni és felolvasni.
Rofusz Kinga hatalmas, égbenyúló kompozícióba, részletgazdag, leheletfinom festményeibe, mély és szépséges színeibe pedig jó elmerülni, miközben hallgatjuk a mondatok zenéjét.

tovább...

Palipál, a csupaszív lovag

Részlet Both Gabi könyvéből, Kőszeghy Csilla rajzaival

„Amíg a kisfiam óvodás volt, mindennap meséltem neki Palipálról, a hős lovagról. Amint kiléptünk a kapun, a szemembe nézett, és ellenállhatatlanul közölte velem: Palipál! Négy éven át egyetlen nap sem telt el úgy, hogy óvodába menet ne Palipállal indítottuk volna a reggelt. Azok a mesék mindig a pillanathoz igazodtak, a napi ügyeinkről szóltak. Biztonságot adtak mindkettőnknek. A mese: biztonság és figyelem. Ez a legkevesebb és a legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk.”
Palipál történetei modern lovagmesék, sok-sok humorral és izgalommal. Öt éven felüli hős lovagok és királykisasszonyok számára különösen ajánlott!

tovább...

Trutymóék a tengeren

Részlet Philip Ardagh regényéből, Totth Benedek fordításában, Pagony, 2014

Emlékeztek még Trutymó úrra és Trutymónéra? Csúnyák. Szőrösek. Rongyosak. Gusztustalanok. De azért megszerettük őket. Nos, kalandjaik nem értek véget, sőt, most egy igazán különleges és titkos feladatuk van: le kell szállítaniuk egy NAFI-t. (Hogy mi az a NAFI? Egy Nagyon Fontos Illető.) Nincs könnyű dolguk, mert a NAFI-t sokan meg akarják kaparintani. Max és Márta például nagyon gyanús. (Hogy mást ne mondjunk, felváltva viselik ugyanazt a koromfekete álbajuszt.) Vagy Ragasz Lezserbaj, aki tökéletes úriember, kedves és előzékeny, mellesleg kiváló hajóskapitány. Vagy mégsem az? És itt van Fürge McKerge, a kerekes székek virtuóza, aki, úgy tűnik, nagyon kedveli Trutymó urat. Nem csoda, ha Boldi (Trutymóék lopott fia, akinek az egyik füle sokkal nagyobb, mint a másik, a szíve meg az esze viszont mindig a helyén van) és Mimi (aki mindig rózsaszín ruhában jár, rózsaillata van, és két kolibri repked a feje körül) nem tudja, kiben bízhat, és kiben nem. A Trutymóék a tengeren kalandos, izgalmas, és legfőképpen nagyon mulatságos – nemhiába hívják a szerzőt Philip Ardaghnak, az illusztrátort pedig Axel Schefflernek.

tovább...

Egy óra ingyenes parkolás Budán

ez a mi ajándékunk, ha a Bartók Béla útra jössz

Az új bolttól 3 perc sétára kényelmes parkolóudvar vár.

tovább...

Sütihasználati beállítások