Barátnőnk, Hilda

új könyv!!!

Kedves meseolvasó szülők! Készüljetek fel egy fergeteges történetre, aminek az első fejezetét esti meseként elolvassátok majd a gyerekeiteknek, a többi fejezetet pedig rögtön fektetés után magatoknak. Továbbá készüljetek fel a "miért nem lesz minden tojásból kiscsibe?" típusú kérdésekre is, mert mostantól nem lehet többé megkerülni az utódnemzés-megtermékenyítés izgis, de gyerekfejjel nehezen emészthető témáját. Cserébe találtok egy kedves barátot egy tyúk személyében. - Emrich Kriszta ajánlója

tovább...

A tyúk, aki soha nem adta fel

Részlet Jill Tomlinson új regényéből

Ez itt Hilda. Hilda pöttyös kis tyúkocska. Ha egyszer elhatároz valamit, az égvilágon senki és semmi nem állíthatja meg! Márpedig ő elhatározza, hogy meglátogatja a nénikéjét, akinek nemrég kiscsibéi születtek. Még akkor is, ha az út kicsit bajos... Ha pedig azt határozza el, hogy saját családja legyen, végképp senki és semmi nem állhat az útjába!

Hupp, a sötétben félő bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, az örökké kíváncsi pingvinfióka és Pongó, a megbízható gorillakölyök után ismerjétek meg Hildát, a bátor kis tyúkot is, aki soha nem adja fel! A kötet ismét Demény Eszter fordításában olvasható, Anna Laura Cantone bájosan groteszk rajzaival.

tovább...

Nyomdák, füzetek, utazós játékok

újdonságok a Pagonyban

Most, hogy Budán egy közel 200 négyzetméteres új boltban is várunk titeket, kibővítettük játékkínálatunkat. Sok új társas, kártya, kirakó került a polcokra, és a bővülő Tilos az Á Könyvek mellé a nagyokra, sőt a felnőttekre is gondoltunk. Ebben a rövid szemlében különösen izgalmas újdonságokról olvashatsz, mert nálunk már Buli van!

tovább...

Jó kézbe venni!

Művészi mesekönyvek - ahogy mi szeretjük

Erre a hétre a pagonyosok kedvenc illusztrátorait gyűjtöttük össze nektek: de mivel mindenki csak egyet választhatott, ezért nagyon-nagyon sok olyan rajzoló van, akiről most nem írhattunk, pedig gyönyörűek a könyveik! Összesen hét kedvencünket ajánljuk nektek most kiemelten.

tovább...

Tesla padlása

Részlet Neal Shusterman regényéből

A tizennégy éves Nick Slate apjával és öccsével új városba költözik. Egy tragédia emléke elől menekülnek: néhány héttel korábban leégett a házuk, és a tűzben meghalt Nick édesanyja. Új otthonuk egy távoli nagynéniől rájuk maradt ház, amelynek padlása tele van különös, kacatnak tűnő tárgyakkal. Nick garázsvásárt rendez, és eladja a látszólag teljesen hasznavehetetlen tárgyakat. A garázsvásár hihetetlen módon vonzza az embereket. Vajon miért? Olvasd el ezt a rész a regényből, hátha rájössz te is:)!

tovább...

Torzonborz megjavul

A harmadik Torzonborz-kötet ugyanúgy indul, mint az eddigiek: Nagymama főzőcskézik, várja Jancsit és Lacit, Torzonborz meg a kert végében ólálkodik. Csakhogy most nem a rabló kapja el a szegény Nagymamát, épp ellenkezőleg: Nagymama kapja el a rablót - és csak utána jut eszébe, hogy el is kéne talán ájulni…

tovább...

Időfutár 4. - A Káosz Temploma

Részlet Tasnádi Istvá, Jeli Viktória és Vészits Andrea regényéből

Az Időfutár negyedik kötetét már kézbe vehetitek. Addig is olvassátok el az első fejezet elejét, hogy visszarázódjatok ebbe a hihetetlenül pörgős és izgalmas világba, ahol már több idősík között ugrálva fejtjük meg a szereplőkkel a sok szálon futó titkokat.

tovább...

A sötétségben mélyebbre látunk

Anna Woltz: Száz óra sötétség, Tilos az Á, 2014, ford. Rádai Andrea

Emilia apja tett valamit. Méghozzá valami szörnyűt. Olyan borzalmasat, hogy Emília azonnal elhatározza, hogy megszökik otthonról, és vissza se néz. De mégis mit csinált? A kegyetlen írónő több tíz oldalon keresztül fokozza a feszültséget és mikorra már azt hisszük, hogy ennyire nagyszabású már nem lehet a sérelem, akkor előrukkol ezzel:

Emilia apukája, aki iskolaigazgató, titkos viszonyt folytatott a suli legnépszerűbb lányával. - Vujovits Júlia ajánlója a Száz óra sötétség című könyvünkről.

tovább...

Ilyen volt az új Pagony megnyitója Budán

fotógaléria

Ha esetleg nem tudtál eljönni, vagy nem fértél be a tömegtől,  ha kíváncsi vagy arra, hogy szerepelsz-e valamelyik képen, akkor megmutatjuk neked, milyen volt a múlt pénteki megnyitó a Bartók Béla úton!

Köszönjük, hogy sokan, NAGYON sokan eljöttetek, velünk együtt örültetek, tartsatok velünk most már Budán is, ahol a hét 6 napján rengeteg könyv, játék és program vár!!!

tovább...

Sütihasználati beállítások