Tízemeletes babaház

bábszínházi előadás

A Budapest Bábszínház Gimesi Dóra meséjéből, a Tíz emelet boldogságból készített finom kis kamaradarabot. A darabot már 5 éves kortól bátran ajánlom: ha nem is fogják a legkisebbek minden mondatát megérteni, de a mese egésze át fog jönni nekik is, ebben biztos vagyok.

tovább...

Szabi nyála

részlet az Időfutár 3. részéből

A sorozat harmadik kötetének, a Próbák Palotájának részletét olvashatjátok el, ahol kiderül, hogy a fiúk megnyerték a fizikaversenyt, Zsófi szerelmet vall Tibinek és Bulcsú fantasztikus találmánya, a féreglyuktelefon is működik...

Hogy miért fontosak ezek, az kiderül, ha elolvasod az egész könyvet, nem fogod letenni!

tovább...

Tibi és a Bell-féle egyenlőtlenség

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: Időfutár 3. - A Próbák Palotája, Tilos az Á Könyvek, 2014.

"A könyv csodálatos utazás a múltba és a jövőbe" - állította Jókai Mór jó kétszáz évvel ezelőtt. Úgy látszik, ő nem hallott Kempelen Farkas időgépéről, vagy csak nem vette annyira komolyan a hírét, és ezért ezt a régimódi találmányt, a KÖNYVet tartotta időgépnek. Itt van nekünk az Időfutár 3. - A Próbák Palotája, ami könyv is..., időutazás is..., sőt, „lánykorában” folytatásos ifjúsági rádiójáték is volt! - Paulovkin Boglárka ajánlója

tovább...

Kárókaresz és Angyalandi

Részlet Pungor András meséjéből Takács Mari rajzaival

Olvassátok el Kárókaresz és Angyalandi meséjének első két fejezetét, amelyben megérkezik egy üres könyvbe Angyalandi és Kárókaresz. Először a lány, aki megrajzolja, hogy hol fognak lakni, aztán beállít a fiú, és megörül neki, hogy van hol otthon lenni. Finom, bohókás, boldog történet - mindenkinek ajánlom!

A könyvet Pungor András írta, az illusztrációkat Takács Mari készítette.

tovább...

Hajrá anyák, gyakoroljatok!

Charlie és Lola segít nektek

Ha olyan könyvet keresünk, ami gyereknyelven szól gyerekhez, akkor kikerülhetetlenek a hazai kínálatban a Charlie és Lola-sorozat darabjai. A Sohadesoha nem eszem paradicsomot és a Nem vagyok álmos és nem akarok lefeküdni, pont azokat az egyszerűnek tűnő, mégis nehezen megoldható problémákat mutatja be játékosan, amikkel minden család nap, mint nap szembesül. Ahogy Sugár Judit, cikkünk kétgyerekes írója is.

tovább...

Örökcsomók és gubancok

Győri Bori kreatív blogja

Nehogy azzal áltassuk magunkat, hogy az óvodás- vagy kisiskoláskorú gyerekünknek csak a cipőfűzőjére kerül csomó, csak a hajuk van tele gubanccal! Mihelyt a gyerekek jelentősebb időt töltenek közösségben, pillanatok alatt intenzíven megélt kapcsolatokba bonyolódnak a kortársaikkal. Ne essünk abba a hibába, hogy az általuk mélyen átélt érzelmeket mi lekicsinyeljük! Felnőttként hajlamosak vagyunk az képzelni, hogy (főleg az ovisokra) kizárólag a kérészéletű, egyik napról a másikra átrendeződő barátságok a jellemzőek. Lehet, hogy gyorsabban köttetnek és oldódnak a kapcsolatok, de ez nem jelenti azt, hogy ne adnák bele teljes lelküket. És nem ritkán az is előfordul, hogy egyes barátságok, sőt, akár kiskori szerelmek éveken át megmaradnak. Ha pedig komoly a szerelem - adhatunk gyűrűt! Örökcsomóval!

tovább...

Megtalálni a Napos Oldalt

könyvek már nagyon nagyoknak, sőt

Két komoly, már-már kemény könyvet ajánlunk elsősorban az érettebb 18 éveseknek, de még inkább a felnőtteknek.

Összeomlott és újraépítésre váró életek, egyéni és társadalmi válságok jelennek meg ezekben a könyvekben, a szereplők az élet nagy kérdéseire keresik a választ. Merészebb olvasóink élvezni fogják a könyveket. - Munkácsi Anna ajánlója

tovább...

Hegyezzük a mackófüleket!

Tóth Krisztina: A londoni mackók - új verses kötet

A londoni mackók, Marci-versek mára szinte klasszikussá lettek, így nagyon is megérdemelték az újragondolást, rendezést… Most végre kezemben tarthatom Tóth Krisztina gyerekverseinek antológiáját! - Hajdú Zsani boltosunk, aki most épp a 8 hónapos Róza társaságát élvezi otthon, nagyon megszerette az új kötetet...

tovább...

Mesés játékok

Marbushka társasok

Ha szép és ötletes, ovisoknak-kisiskolásoknak való társast szeretnénk, akkor emeljünk le pár Marbushka játékot a polcról! A Marbushkák pár alapjátékot bolondítanak meg egy-egy ötlettel, történettel, szereplővel, amitől egyedivé válnak a játékaik.

A kis manufaktúrában készülő darabokban igazi fa bábuk, illusztrált kártyák, táblák, kiegészítők találhatóak. Mindent jó kézbe venni, ami egy Marbushkás dobozban van - most három társasukat néztük meg! 

tovább...

Sütihasználati beállítások