Tudod, melyik milyen színű?

utazós színező

Nemsokára kezedbe veheted az Amíg utazunk című könyvet, ahol aztán rengeteg budapesti közlekedési járműről olvashatsz! Az illusztrációkat pedig órákig böngésztheted majd! Színezd ki a te kedvencedet, vagy tervezz saját villamost, buszt, metrót! Gévai csilla és Baranyai b András könyve minden közlekedésmániás gyerek nagy kedvence lesz, az tuti!

tovább...

Közlekedési költészet

Gévai Csilla - Baranyai b. András: Amíg utazunk, Pagony, 2013

Van két végtelenül kreatív ember: Gévai Csilla és Baranyai b. András. Mindketten nagyon szeretik Budapestet, kívül-belül ismerik. Az egyikük megírta, hogy milyen villamosozni, trolizni, földalattizni, metrózni nálunk. A másikuk pedig olyan járműveket és alagutakat és látképeket rajzolt köré, hogy minden járműrajongó kisgyerek megnyalhatja a tíz ujját utána. Egyszóval: az igazi gyerekes jármű-guide végre itt van! Olvassátok el interjúnkat a szerzőkkel.

tovább...

Egy mese dióhéjban

Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni, 2013, Pozsonyi Pagony Kft.

A Matild és Margaréta olvasása után biztosra vettem, hogy Dániel András következő könyve, a Kicsibácsi és Kicsinéni legalább annyira szerethető lesz, mint a két boszorkányról szóló történet. Nem is tévedtem. Akinek tehát tetszett a szerző első könyve, valószínűleg hasonló élményben lesz része az apró házaspár szórakoztató történeteit olvasva. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Készíts magadnak papírnyulat!

Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)

Gyertek el pénteken, május 31-én a nagyon szuper bábos Kicsibácsi bemutatónkra a Pagonyba! Kolozsi Angéla bábszínész (Repülési lecke kezdőknek, Bódog és Szomorilla) és Környei Alice bábszínész adnak elő egy igazi Kicsibácsis darabot. Dániel András persze olvas és dedikál, a játszóban pedig kicsi mozgatható nyulakat készítünk, hogy nekünk is legyen egy szaladgáló papírbádognyuszink, mint Kicsibácsiéknak. Emlékbe pedig mindenki hazavihet egy diót! Most itt a bádognyúl, ha otthon is szeretnéd megcsinálni!

tovább...

A család a világon a legfontosabb

Interjúnk Petra Nagyova Dzerengova-val, a Klára és a mumusok írójával

Klára és a mumusok szlovák meseregény - mégis, ha olvassuk, otthon érezzük magunkat benne. Akár nálunk is játszódhatna, egy mai magyar családban, egy itthoni vidéken. Ilyenek a sietős apukák és a gondoskodó nagypapák, a felhőtlen vidéki nyarak és a szorongató félelmek - a sötéttől, az iskolától, a kistestvértől, azaz az ismeretlentől. A kötet szerzőjével, a Szlovákiában igen sikeres, négygyerekes Petra Nagyova Dzengerovával beszélgettünk e-mailben.

tovább...

Klára és a mumusok

Részlet Petra Nagyova Dzengerova könyvéből

Klára ugyan még nincs hat éves, de a nyári szünet után már kezdi az iskolát. Ráadásul nem ez lesz az egyetlen nagy változás életében: mostohaanyja gyereket vár. Klára ugyanis apukájával, és apukája új feleségével él. Anyukája még egészen kicsi korában elutazott Afrikába, hogy a kis fekete gyerekeket gyógyítsa. Klára nagyon várja a kistestvért, de van egy bökkenő: eddig a szülei ágyában aludt, mert az ő szobáját éjszakánként ellepik a mumusok. Hogy lesz ezután? Nagyapára vár a feladat,hogy a szünidőben segítsen Klárának legyőznie a mumusokat. De vajon sikerül-e?

Ezt a derűs, könnyen olvasható történetet nagyovisoknak és kisiskolásoknak ajánljuk, akár önálló olvasásra is. Sőt, apáknak és nagyapáknak közös olvasásra gyerekeikkel és unokáikkal.

tovább...

Rajzolj, színezz Trikóval és Nyammal!

Részlet a Pagony kreatívból

Új sorozatunk indul, a Pagony Kreatív. A kis füzetek és nagy albumok mind-mind nagyszerű ötleteket és feladatokat fognak tartalmazni, amelyekkel vonaton, lakásban, esőben, napsütésben el tudjátok foglalni magatokat. Lesznek ismert, kedvelt kötött feladatok, és szabad, kreativitást fejlesztőek. Próbáljátok ki Kőszeghy Csilla szuper feladatait ebben az új kötetben!

tovább...

Eszkimó a BKV-n

Gévai Csilla - Baranyai b. András: Amíg utazunk, Pagony, 2013.

Gévai Csilla és Baranyai (b) András Amíg utazunk című könyve sok tekintetben hiánypótló mű. A „látod kisfiam, ez itt a trolibusz” és a „Ganz Solaris Trollino trolibuszok korszerű IGBT-s inverter hajtással stb. készültek” típusú szakkönyvekkel Dunát lehet rekeszteni. Ez persze nem baj, szükség van mind a kettőre, de nagyon hiányzott egy olyan könyv, ami meg tudja szólítani a közlekedés iránt érdeklődő óvodás-kisiskolás gyerekeket. - Kovács Tamás ajánlója

tovább...

Változz át indiánná!

Fejdísz-készítő

Ha lemaradtál az Aprótörpe indiánok kiváló indiános bemutatójáról a Pagonyban áprilisban, akkor is nyugodtan indiánná változhatsz: íme, két fejdísz-készítő Pásztohy Pankától, a könyv illusztrátorától.

tovább...