Nyomozás és nevetés

Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits: Időfutár 2. - A királynő palástja

Kalandok, steampunk, időutazás, halhatatlan lények és igaz szerelem. Nagyjából össze is lehet ezzel foglalni a modern ifjúsági regények legfőbb vonulatait. Az összetevőket összerázva aztán a legkülönfélébb olvasásra alkalmas regényvariánsok keverednek ki. - Németh Eszter ajánlója

tovább...

Kálmán Anna, a Rumini rajzolója

Interjú

Hogyan lett Ruminiből, a kikötői csavargóból kiskamasz matrózgyerek?

És hogyan lett Kálmán Annából a Rumini papírra álmodója, illusztrátora? Anna mindig is rajzolt, kisgyerek kora óta rajzol, de sok mindent kipróbált a rajzon kívül.

Aztán megtalálta őt a Rumini, és azóta a százféle mesebeli lényt, ami körülveszi a Szélkirálynő legénységét, ő alkotja meg rajzban. 

tovább...

Itt van a Gyurmatitkok!

Gyurmázz okosan!

A Gyurmatitkokból bárki megtanulhat gyurmázni: minden állat lebontható gömbre, hurkára, palacsintára. Pillanatok alatt szuper macskát készíthetsz, sőt, jeleneteket is összerakhatsz a kis bábuidból. Rony Oren, a könyv szerzője gyurmafilmeket készít, számos díjjal kitüntették. Figurái édesek és dinamikusak - próbáld ki te is, ahogy mi is kipróbáltuk.

tovább...

Zöldülj egy kicsit!

Új pagonyos foglalkoztatók

Hogy hogyan kell zöldülni, azt megtudjátok, ha elolvassátok Gévai Csilla könyveit, a Nagyon Zöld Könyvet és az Amíg utazunkot. Nem olyan bonyolult, sőt, időnként nagyon élvezetes, például ha biciklire ülsz, és úgy járod a várost, vagy a villamoson zötyögve bámulsz kifelé, és nem a dugóban araszolsz. A szemetet szétválogatni sem annyira vészes, inkább érdekes, és a karácsonyfára is számos vicces és dizájnos megoldás létezik - gondolj ki egyet te is!

tovább...

Időfutár - A királynő palástja

- részlet -

Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea közös regényfolyamának első részének végén Hanna a múltban maradt. A második részben a barátai, az ellenségei, meg úgy általában mindenki őt keresi, miközben ő egyre kevésbé kétségbeesetten sepregeti a bécsi Freihaus Theater színpadát, miközben Mozart próbálja A varázsfuvolát. Tibiék pedig nyomokat keresnek a múltból: jegyzeteket, papírfecniket, elrejtett jeleket, amikkel Hanna üzen. Mert karácsonyra haza akarják hozni! Hogy ez sikerül-e, az nemcsak rajtuk múlik, hanem a Felemásszemű és Bujdosóné ármánykodásán is. Olvassátok el a regény első fejezetét!

tovább...

Nyaralás, telelés, őszölés, tavaszolás Imbusz mesterrel és Pudlimásszal

új könyvünkről

Na, ez az érdekes helyzet, amikor a meseolvasó szülő egy autószerelővel azonosulhat, a gyerek meg egy háromlábú kutyával. Valójában nem is olyan nehéz, mint első hallásra tűnik és kétségtelenül izgalmasabb kaland, mint mondjuk Barbie-anyukát játszani. Metrós játék után pedig („anya, te Westminsternél szállj át a Jubilee line-ra, jó?”) kifejezetten felüdítő. - Emrich Kriszta, Angliában élő külsős írónk ajánlója az új könyvről.

tovább...

Három az egyben

ajánló a Végtelen Spagettihez

Jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a Végtelen Spagetti még gépen lévő példánya, hiszen László Zsuzsi, a blog.mamazon.hu szerkesztője, férje pedig szakács, és nem is akármilyen! Szóval új családi főzős könyvünkhöz tőlük kértünk ajánlót, és azt javaslom, ennek elolvasásához ne éhesen álljatok neki!

tovább...

Nem mindig volt ez így…

Melanie von Bismarck és Axel Scheffler: Amikor a nyulak még tudtak repülni

A legjobban, a legviccesebben biztos, hogy a papák tudnak mesélni, és ez most nem cikiből mondom, én, mint anya, hanem tényleg így van. És megerősít ebben Szombati Enikő is, aki legújabb könyvünkről írt nektek.

Szeressétek tehát az Apu mesél sorozat második kötetét, és meséljétek el este, hogy mi volt akkor, amikor a nyulak még tudtak repülni...

tovább...

Léda mit sem változott

Tüköry Léda és a repülő ló - itt az utolsó rész...

Milyen érdekes tárgy is a tükör. Mi vagyunk benne, de valahogy mégsem teljesen, mivel a fordított énünk néz vissza. Jó esetben valóban csak néz, de Adél tükörképének, Lédának az az érdekes szokása, hogy ki-be járkál a két világ között, és miután rengeteg galibát okozott, visszamenekül tükörországi királyságába, magára hagyva Adélt, hogy egyedül oldja meg a bajt. Emlékeztek még rá az első vagy a második részből?

Megjelent a trilógia várva várt befejező része, amely semmiben sem marad el az előző könyvektől színvonal és izgalom tekintetében! - Vujovits Juli írása.

tovább...

Sütihasználati beállítások