Újraolvasva!

Pagony könyvek

Jó néha csak úgy odaállni a könyvespolc elé, és elmerengeni a kedvenc könyveken... Ezt még a legnagyobbal olvastuk ronggyá, ez a másik kötet meg mindenhova magunkka jött, bárhova is mentünk.A baglyos könyvet pedig én szeretem nagyon, bármikor újra tudnám olvasni! Biztos nektek is van olyan könyv, amihez valamiért nagyon ragaszkodtok, olvassátok el, miket ajánlunk mi... Mert újraolvasni mindig jó!

tovább...

Volt egyszer egy ég

Máté Angi meséje

Ezt a mesét a Volt egyszer egy című könyvből adjuk közre, hogy a Színes kréta című blogban található tanítási módszerhez ki tudjátok nyomtatni a feldolgozandó szöveget, ha esetleg nincs meg a könyv.

tovább...

A PagonyTV első adása!

Itt a Pagony TV-je. Máté Angi olvas benne - jó kezdés! Hallgassátok meg a Volt egyszer egy kemencét és a Volt egyszer egy sötétséget . Az írónő különleges előadása egyben a Pagony Mesedélutánok felvezetése.

tovább...

A cica, aki haza akart menni

hamarosan megjelenik

Jill Tomlinson és Anna Laura Cantone közös könyve, A bagoly, aki félt a sötétben az egyik legsikeresebb könyvünk volt tavaly. Hamarosan kézbe vehetitek a sorozat következő részét, ahol a főszereplő egy kiscica, Szuzi, aki Franciaországból egyenesen Angliába repül, egy furcsa kosárban, és hiába szereti a kalandokat, egyre csak azon töri a fejét, hogyan lehetne minél előbb hazatérni. Szóval acica, aki haza akart menni. Így kezdődik a mese:

tovább...

Megújul a web!

új blogok indulnak

Ha nem is az egész, de a Pagony weboldala igen, blogosodunk! Kicsit személyesebbek leszünk a jövőben, szeretnénk nektek nemcsak könyveket mutatni, hanem sok érdekes és kreatív dolgot, amit a gyerekeitekkel csinálhattok. Igen, olvasunk sokat, de még főzünk, meg alkotunk-szöszmötölünk, és persze társasozunk, játszunk. No és iskolába járatjuk őket, aztán megírjuk helyettük az olvasónaplót – erre is szeretnénk alternatívát mutatni. Amit eddig is szerettetek, azt ezután is megtaláljátok: tematikus szemléinket, interjúinkat szerzőinktől, és részleteket a készülő Pagony-könyvekből.

tovább...

Olvastad A kőmajmok házát?

Író-olvasó találkozó

Tasnádi István a FSZEK Budafoki Könyvtárában járt, ahol egy egész osztálynyi gyerekkel beszélgetett. A Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános ötödikes osztályai magyartanárukkal, Szabóné Egervári Ágnessel dolgozták fel A kőmajmok házát, és beszélgettek az íróval is. A találkozó mind a két félnek nagy élmény volt. A hajtás után az eseményről készült fotókat nézhetitek meg. És ha bármelyik Pagony-könyvet szeretnétek feldolgozni, akkor hajrá! Az írók szívesen mennek, mi szívesen közvetítünk és ajánlunk osztálykönyveket, amelyeket természetesen kedvezményesen rendelhettek meg tőlünk.

tovább...

Boszi seprűnyélen

Julia Donaldson - Axel Scheffler könyve nemsokára megjelenik nálunk!

A bölcsis-kisovis gyerekek és szüleik már jól ismerik és szeretik a Pagony Donaldson-sorozatát, melynek legújabb kötete lesz tavasszal a Boszi seprűnyélen.Julia Donaldson humoros, ismétlő szerkezetű, ritmusos verseit könnyen megjegyzik és megszeretik a gyerekek. A majom, aki elvesztette a mamáját, a jószívű óriás és a bátor kisegér meg az ijesztő Graffaló - mind szerethető alakok, jó sztorik.
Axel Schefflerbumfordi orrú, nagyszemű, kedvesen groteszk rajzai kísérik a könyvet. A verseket Papp Gábor Zsigmond fordítja, hogy magyarul legalább olyan jól lehessen szavalni: 

  „Én egy gonosz sárkány vagyok, / Aki sose viccel, / És ötórai teámhoz / Boszit eszem chips-szel!”

 

tovább...

Regényt akarunk!

regényes pagonyos toplista

Minden év elején, így idén is toplistázunk, most a regényekkel kezdjük! Megnéztük, összegyűjtöttük, hogy nálunk, a Pagonyon melyik ifjúsági, vagy meseregényt szerettétek a legjobban. Ha van olyan köztük, amikt még nem olvastál, akkor hajrá, most biztos van időd olvasni! Külön szemlében, itt találod a Pagony könyveit, és külön az egyéb kiadók köteteit. Jó böngészést!

tovább...

Jó évünk lesz!

A Pagony 2013. első félévi könyvei

Jó évünk lesz idén, mert sok jó könyvünk lesz. A régi kedvencek, mint Boribon, Bogyó és Babóca, Maszat tovább járkálnak, szerelnek és morfondíroznak a könyvlapokon, az új hősök egyre beljebb bújnak a szívünkbe, és nemcsak mesekönyvek lesznek, de mesés kézikönyvek és letehetetlen lány- és kalandregények, új képeskönyvek és világirodalmi klasszikusok – sűrű, sűrű 2013...

tovább...

Sütihasználati beállítások