Jó évünk lesz!

A Pagony 2013. első félévi könyvei

Jó évünk lesz idén, mert sok jó könyvünk lesz. A régi kedvencek, mint Boribon, Bogyó és Babóca, Maszat tovább járkálnak, szerelnek és morfondíroznak a könyvlapokon, az új hősök egyre beljebb bújnak a szívünkbe, és nemcsak mesekönyvek lesznek, de mesés kézikönyvek és letehetetlen lány- és kalandregények, új képeskönyvek és világirodalmi klasszikusok – sűrű, sűrű 2013...

tovább...

Istipisti

előzetes A Csomótündér című készülő könyvünkből

Gimesi Dóra nevét bizosan ismerik a gyerekszínházba járók, hiszen dramaturgként sok darab fűződik nevéhez. Ő valóban egy igazi varázsló, aki tündéreket, királylányokat, királyfikat varázsol a Klauzál térre vagy a Szimplakertbe. Már nagyon készül és izgatottan várjuk mi magunk is első saját kötetét, A Csomótündért, amiben öt tündéres/királylányos/királyfis mese lesz, és mivel mindegyik mese szerelmes mese, a könyvet nem máskor, mint Valentin-napon vehetitek majd kézbe. Addig is ismerjétek meg Istipistit, a királyfit a Stefánia útról, aki legszívesebben a kövek meséit hallgatja. A könyvet Gyöngyösi Adrienn illusztráció díszítik majd.

tovább...

Díjnyertes Pagony-könyvek

Válogatás

Ugyan már elmúlt a karácsony, és biztosan ti is rengeteget gondolkodtatok, hogy mit vegyetek a gyerekeknek. A sok-sok ajánló és cikk mellett a készült már egy karácsonyi plakátunk, kattingassátok végig, segít nektek eligazodni az újdonságok sűrűjében. Csináltunk egy külön oldalt, ahol életkor szerint háromféle nagy infografikából, azaz óriási tájékoztató plakátból választhattok: legkisebbeknek, kisiskolásoknak, kamaszoknak. Most pedig itt egy Prezi a legdíjazottabb könyveinkkel - csupa Pagony, régi és új, nemcsak karácsonyra, mert mi egész évben nagyra tartrjuk a kicsiket!

tovább...

Jegelt mese

Végh György: A kéményseprő hóember, 2011, Pagony

Mindjárt leesik a hó, ti is érzitek? Hideg szelek fújnak itt a Pagonyban a Duna felől, érzem a hó illatát. Ha pedig felnézünk hazafelé fáradtan az esti lámpák fényében kavargó hópelyhekre, lehet, hogy összeállnak valamivé... egy hóemberré, egy hosszú, egy gömbölyű, egy vidám, egy szigorú hóemberré. De hogy lesz egy hóemberből kéményseprő, és legfőképp: mi végre? Olvassátok el Tóth Ákos irodalomtörténész ajánlóját Végh György csodálatos téli könyvéről, melyet Molnár Jacqueline illusztrációi kísérnek.

tovább...

KÉZZEL RAJZOLT ÉLETRAJZOK

Új interjúsorozatunk első alkotója - Gyöngyösi Adrienn

"Sok van, mi csodálatos,
De a rajzolásnál nincs semmi csodálatosabb." - valljuk ezt mi, könyvillusztrátorok.
A KÉZZEL RAJZOLT ÉLETRAJZOK egy új interjúsorozat, ahol Gévai Csilla magyar kortárs illusztrátorokat kérdez. Korlenyomat arról, hogy ők hogyan látják a magyar gyermekkönyv fejlődését, saját útjukat, stílusukat, és küzdelmeiket, hogy azzá válhassanak, amik lenni szeretnének.
A sorozatot Gyöngyösi Adrienn nyitja.

tovább...

A nagy utazás

Paulovkin Boglárka új könyvéről

Paulovkin Boglárka könyve, a Róka és Egér új otthont keres, már klasszikus Pagony könyvnek számít. Végre itt az új kötet,  A nagy utazás, amiben Róka, Egér és Andris rengeteg helyen jár. A könyvben öt történet található, melyből az első a már korábban kiadott mese. Munkácsi Anna ajánlója

tovább...

Százhold 2.0

Újra itt a Pagony magazinja!

Talán már volt a kezedben a Százhold, a Pagony könyves magazinja. Interjúk, ajánlók, meserészletek és foglalkoztatók, valamint egy szuper plakát várt téged a Könyvhétre először megjelent újságban. Mindent megtudhattál könyveinkről. Most még inkább kibővítettük a kínálatot: találsz benne illusztrátor-portrét, és elindítottunk egy sorozatot díjazott könyveinkről. Van benne egy egészen új Bogyó és Babóca mese, és szuper Maszat-plakát. És persze a kuponokról és kedvezményekről sem feledkeztünk meg. Lapozd végig itt a weben a magazint és keresd a Pagonyban!

tovább...

Belgrádi kalandok Ruminivel

Berg Judit útinaplója - Rumini szerbül

Rumini és én sokat köszönhetünk egymásnak. Ő tőlem kapta az életét, a barátait, a jó és rossz tulajdonságait, a kalandok javát. De azért nem mindent: írás közben sokszor önálló életre kel, és olyan helyzetekbe keveredik, amelyeket a kezdet kezdetén még én sem sejtek, nem is beszélve azokról az összelopkodott apróságokról, amelyekre nélkülem tesz szert utazásai során. De én is sokat kaptam tőle a közös kalandokon túl, neki köszönhetek rengeteg olvasót, ezer kedves meghívást, lelkes leveleket, rajzokat, ötletesebbnél ötletesebb ajándékokat, amelyekkel útjaim során a gyerekek leptek meg (Ruminis teáskészlet, kerámia egérkék, hajómakettek, hogy csak pár példát említsek). És Rumininek hála, sok értékes ember – pedagógusok, könyvtárosok, színházi-, filmes- és könyves emberek, zeneszerzők, újságírók lettek a barátaim vagy kedves ismerőseim.

tovább...

Gyümölcstea és tejeskávé

Interjúnk Paulovkin Boglárkával

Paulovkin Boglárka sokoldalú és tevékeny grafikus, a kortárs gyerekkönyv-illusztráció egyik középpontja. Részt vállal az Illusztrátor Pajtások csoport szervezésében, kiállítások rendezésében, könyvtárakba jár, ha kell, előadást tart kortárs illusztrációról, követi a külföldi trendeket, jár Bolognába, workshopot szervez és tart, tanít, katalógust tervez, és közben, persze, gyerekkönyveket is illusztrál. Kiss Ottó állandó párja, de most éppen a Pagonynak készített csodaszép könyvet, A nagy utazást, Róka és Egér újabb kalandjait. Új könyve kapcsán Gévai Csilla kérdezte.

tovább...

Sütihasználati beállítások