Őszölés a Pagonnyal

Őszi budapesti programjaink

Ősszel is rengeteg alkalmunk lesz találkozni! Nézd meg a fővárosi programjainkat!

competition-3061509_1920.jpegCsaládi nap a gyermekvasúton
Október 24.

10:00-16:00, Hűvösvölgy

A budapesti Gyermekvasút az őszi szünetben is várja a kirándulókat: a vonatok mindennap közlekednek, nosztalgiavonatokat is indítanak. Vasárnap színes programok fogadják a családokat a hűvösvölgyi végállomáson.

Próbáljátok ki a Pagony-társasokat 11:00-15:00-ig!
Ezeket a szuper társasokat visszük: Ollé!, Matricás Laci - Kapj el!, Adj egy pacsit, Boribon, Maszat és az elveszett plüssök, Kuflinyomozók, A kuflik és az esőtánc, KalandoZOO, Rumini - Hajónapló, Abszolút elfelejtett szavak

246383506_6260191047384902_2304271102625551400_n.jpegLesz ugrálóvár, vonatszimulátor, KRESZ pálya, társasjáték sarok, alkotóház, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést is. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak. Az állomás aluljárójában egy LEGO(r) város várja a látogatókat működő közúti és vasúti járművekkel.

Az esemény ingyenes (a vasúton utazásra szükséges jegyet váltani).

A kisvasúti járművek szerelmesei számára változatos nosztalgiavonati kínálattal készül a Gyermekvasút. Október 23-án és 24-én a várható jelentős utasforgalomra tekintettel a nosztalgiavonatok hosszabb szerelvényét a C50-es dízelmozdony és a lillafüredi motorkocsi közösen továbbítja. Október 25-én, 26-án és 27-én az óránként induló hagyományos szerelvényeken kívül a C50-es mozdony is forgalomba áll két-két fordulóra. A hosszú hétvégén, október 30-án, 31-én és november 1-jén pedig a nosztalgia motorvonat közlekedik menetrend szerint.

További részletek az esemény Facebook oldalán.

a_kek_ajto_titka_borito_1000px.jpgÁllatkertben a Pagony
Október 27.- november 1.

Gyertek az őszi szünetben az Állatkertbe, és keressétek a Pagony játékokat!

Legyetek nyomozók A kék ajtó titka kalandjátékban!

Október 27-e és november 1-e között kérjétek az Állatkert bejáratánál Bojti Anna A kék ajtó titka című könyve alapján készült nyomozós kalandjátékot, amit magatokkal vihettek az állatkerti sétátokra, hogy az a tervezettnél is izgalmasabban alakuljon!

Most TE magad leszel a főhős, neked kell megoldani a feladatokat és megfejteni a rejtvényeket, hogy célhoz érj! Közben megismerheted az állatok szokásait és a budapesti állatkertet. A legügyesebb és szerencsésebb nyomozók értékes nyereményben részesülnek majd!

kalandozoo_1000px.jpgKeressétek a Pagony sátrat!

Október 27-én, szerdán Bojti Annával, A kék ajtó titka és az Éjszaka az állatkertben szerzőjével is találkozhatsz, aki interaktív felolvasást tart az állatkerti nyomozós könyvekből, sőt, kipróbálhatjátok vele a Pagony állatkertes társasjátékait, a Kalandozoo-t és az Éjszaka az állatkertbent.

A Kalanzodoo-t ötéves kortól ajánljuk, a feladat pedig egy kis szerencse és több stratégia segítségével, hogy eljuss minél gyorsabban a küldetéslapodon szereplő állatokhoz, és a lehető legtöbb állatot nézd meg útközben!

ejszaka_az_allatkertben_3d.jpgAz Éjszaka az állatkertben taktikai táblajáték célja, hogy elsőként jussatok el a kis térképetek utolsó helyszínére. De vigyázat! Különféle galád lények és egy hirtelen hóvihar teljesen összezavarhat utatok során. Ezt nagyobbaknak, hét-nyolcéves kortól ajánljuk.

Október 28-án, csütörtökön 10.00-13.00 között Marosvári Tamás játéktervezővel próbálhatjátok ki a Kalandozoo-t,

14.00-18.00 között pedig Miló Béla játéktervezővel az Éjszaka az állatkertbent!

Keressétek az állatkerti nyomozást a kapuban egész őszi szünetben, és keressétek a kijelölt napokon a Pagony sátrat, hogy kipróbálhassátok a Pagony legvagányabb állatkertes játékait!

k.pngBemutató: Kisrigók
Október 29.

Budapest Bábszínház

Jegyek a Bábszínház oldalán!

tarsasok_szemle_blogcover.jpegOktóber 30 - XV. Társasjáték Fieszta

10:00-21:00, Csokonai Művelődési ház (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66)

Ezeket a játékokat ismerhetitek meg jobban:

KalandoZoo - Marci az Állatkertben: Marosvári Tamás, a szerző mutatja be

Abszolút elfelejtett szavak: Győri Hanna, a szerző mutatja be

Egyéb kipróbálható játékok: Tökmagok - Kincsvadászat, Matricás Laci - Kapj el!, Rumini - Hajónapló, Rumini kincsesláda, Maszat és az elveszett plüssök, Abszolút megvadult betűk

Itt jelezhettek vissza a Facebook-eseményre, hogy le ne maradjatok!

image-1.pngPanthera online könyvbemutató
November 04.

Játékos könyvbemutató fiataloknak.
További információkért figyeld a Facebook oldalunkat!