Itt a világ legizgalmasabb állatkertje

Megérkeztek a 3-5-8 perces állatos mesék kortárs magyar szerzőktől

Egy szuper, új résszel bővült a magyar 3-5-8 perces mesék sora. Ezúttal a népszerű magyar kortárs meseírók és gyerekkönyvszerzők állatos mesékkel leptek meg minket. Mondanunk sem kell, hogy nem mindennapi kötet született! Van itt “egészen állatos”, ember-állat barátságos, de még kitalált lényes mese is! Olvass tovább!

3_5_8_perces_allatos_borito_1000px.jpgAz állatos meséket rengetegen szeretjük. Egyfelől nyilván azért, mert az állatok végtelenül szeretnivaló lények, és egy élet sem elég, hogy felfedezzük érdekes világukat. Láttál már olyan kisgyereket, aki ne akart volna állatkertbe menni, vagy akivel ne kellene szinte minden sarkon megállni megnézni a kerítés mögötti kutyát-macskát? Na ugye, mi sem.

Hogy csak néhány példát említsünk, Marék Veronika meséjében (Igaz történet Piciállatról) egy imádnivaló törpehörcsögöt ismerhetünk meg, Rádai Andreáéban egy galamb és egy pingvin különleges barátságáról olvashatunk (Galamb és pingvin a nagyvárosban), Kolozsi László meséje (A Sárgaszemű Karthauzi) pedig mindenki kedvenceiről, a macskákról szól.

Másfelől azért örök kedvencek az állatos mesék, mert a kisgyerekek könnyebben fogadják be egy történet mondanivalóját, ha állatokon keresztül mesélünk nekik. Együtt tudnak érezni az antropomorf szereplőkkel, mégis úgy érzik, biztonságos távolból figyelhetik az eseményeket.

Így például Igaz Dóra meséjének segítségével (A kis gnú és a bátorság) gyávaságról és igazi bátorságról gondolkodhatunk, Berg Judit meséjéből (A makacs kecskegida) pedig hencegésről és szerénységről tanulhatunk.

Kattints ide és szerezd meg!

Azoknak is tartogat izgalmas szövegeket ez a kötet, akik annyira nincsenek oda az állatos mesékért. Mrena Julianna és Dániel András meséi képzeletbeli barátokról, csak a fejünkben létező lényekről szólnak. Előbbi (A kedvencek versenye, avagy mese a szárnyas malacmacskáról, amilyen állat nincs is), ahogy azt Mrena Juliannától már megszoktuk, egy vicces verses mese. Az állatok megversenyeztetik, ki a legkedvesebb közülük az embergyerekek szemében, és egy sosem látott figura is elindul a versenyen. Utóbbiban (Nem egy szokványos kenguru) Dániel András egy még ki sem talált képzeletbeli lényt szólaltat meg. Mindkét történet arra ösztönzi a gyerekeket, hogy engedjék szabadon a fantáziájukat és töltsék meg különlegesebbnél különlegesebb alakokkal a hétköznapjaikat.

Olvass el egy mesét a kötetből itt!

kepernyofoto-2023-05-12-75637.pngGrela Alexandra illusztrációjaA kötetet Grela Alexandra illusztrálta, és egészen csodálatos képi világot alkotott. Már az is hatalmas teljesítmény, ahogy vizuálisan “egy lapra hozott” ennyi különböző hangulatú szöveget. De ezen túlmenően a 3-5-8 perces állatos mesékben tényleg művészi szintű, modern illusztrációkban gyönyörködhetünk. Rögtön látszik, hogy az alkotó egy fikarcnyival sem vette kevésbé komolyan ezt a feladatot, mint a Viszek egy szívet című, középiskolásoknak és felnőtteknek szóló versantológia illusztrálását.

Bátran ajánljuk tehát ezt a kötetet mindenkinek, aki szereti az állatos meséket, és azoknak is, akik annyira nem. De különösen azoknak, akik egy csodaszép mesekönyvet szeretnének az otthoni könyvtárukban tudni, amiben a szövegek és az illusztrációk izgalmas összjátékát is megcsodálhatják.

Kattints ide és szerezd meg most!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek