A nagy 2021-es Pagony kvíz

Játssz velünk, és nyerj könyvcsomagot!

Ez előző évekhez hasonlóan idén is Nagy Pagony Kvízzel indítjuk az új évet. Elég figyelmesen olvastad a könyveket és az ajánlókat? Hamarosan kiderül! A helyes megfejtők között egy 5 könyvből álló ajándékcsomagot sorsolunk ki!

Vegyél elő tollat és papírt! Írd fel a válaszok megadott betűit, és olvasd össze a megfejtést! Figyelem, a kettős betűk - mint a cs, gy, ny, sz - egy betűnek számítanak! Ha elbizonytalanodsz, csak kattints a belinkelt cikkre és minden választ meg fogsz találni bennük! Biztosan ismerősek lesznek, hiszen ezeket a cikkeket olvastátok a legtöbben 2021-ben.

Ha megvan a megfejtés, küldd be a jatek@pagony.hu címre február 14-ig, mi pedig egy 5 db-os, 2021-ben megjelent Pagony- vagy Tilos az Á-könyvből álló csomagot sorsolunk ki a helyes megfejtők között! A könyveket természetesen a győztes választhatja majd ki magának!

Megvan a toll és a papír? Akkor hajrá!

evjateka_kuflik.jpg1. 2021-ben két Pagony-társas is Ország játéka díjat nyert. Az egyik a Kuflik és az esőtánc volt. Emlékeztek, melyik volt a másik? A válasz harmadik betűjére van szükséged. (Figyelem, a megfejtés két szóból áll! A helyes válasz az egyik legnépszerűbb Pagony-karakter nevének harmadik betűje lesz.)


2. A karanténidőszak rengeteg írót ihletett meg, legnagyobb örömünkre köztük volt Wéber Anikó is. Tudod-e, melyik sorozat része az Örökszerda? Zseblámpás Könyvek, Abszolút Könyvek vagy Abszolút Töri? A válasz negyedik betűjére van szükséged.

3. Ismeretterjesztő könyvekből sem volt hiány 2021-ben. Emlékszel, milyen állat szerepel Gemma Elwin Harris univerzumos könyvének borítóján és címében? A válasz harmadik betűjére van szükséged.

babaroka_karacsonya_borito_1000px.jpg4. Hatalmas siker volt a Babaróka karácsonya, de nem ez volt az egyetlen új rész a sorozatban tavaly. A Babaróka melyik szereplőjéről született lapozó 2021-ben? A válasz első betűjére van szükséged.


5. Sokat kellett várni, de megérte! 2021 telén négy új Julia Donaldson lapozó érkezett a boltokba! Milyen állatszereplő épít hóembert a Tölgyerdő meséi sorozat legújabb részében? A válasz első betűjére van szükséged.


6. Pacirajongók, figyelem! Hogy hívják a Csoda nevű, bolondos ló barátját Czigány Zoltán meséjében? A páros 2021-ben saját kártyajátékot is kapott! A válasz utolsó betűjére van szükséged.

7. Az időutazás szerelmeseiről sem feledkeztünk meg! Milyen évszakban játszódik az Időtükrön át sorozat első része? (Megálljatok, tolvajok!) A válasz első betűjére van szükséged

dsc_324205x.jpg8. És végül: Ki tervezte az Abszolút elfelejtett szavak című, hihetetlenül sikeres Pagony-társast? A válasz negyedik betűjére van szükséged.


Olvasd össze a nyolc betűt! Meg van a megfejtés? Képzeld, ő lesz a nemsokára megjelenő Kufli-mesék egyik címszereplője!

Küldd el a megfejést a jatek@pagony.hu címre február 14-ig, és ha te vagy a szerencsés nyertes, válogass össze 2021 Pagony- és Tilos az Á-könyveiből egy személyre szóló csomagot!

A nyertest e-mailben értesítjük, a nevét pedig ebben a cikkben tesszük majd közzé a sorsolás után.

A játékban való részvétellel elfogadod a Pagony játékszabályzatát.

Sok sikert!