Hazatérés Valaholba

Gyökeret vert nálunk az Örökkön Örökké fa!

Ki ne gondolt volna már arra, hogy mi történik velünk a halál után? Talán elnyel minket a végtelen, üres sötétség? Vagy angyalként élünk tovább, akik a felhők széléről, láblógatva figyelik, hogy mit csinálnak az emberek? Vagy talán egy teljesen más világba kerülünk, ahol az ég mindig vidám babarózsaszín, ahol az Örökkön Örökké Fa nő, és ahol a Földről eltávozott lelkek, a lillék csillagkekszet ropogtatnak és tejszódát kortyolgatnak, miközben felkészülnek új életükre a Földön? Vadadi Adrienn könyvének, az Örökkön Örökké Fának főszereplője, Szille az utóbbiban hisz. Története olyan komoly témákat dolgoz fel, mint az elengedés, a gyász és a veszteség, melyek előbb-utóbb mindannyiunk életében felbukkannak. Olvass tovább, és tudj meg mindent a regényről!

b588e847-6632-43ef-873e-a6a32bf9b368.pngSzille kilencéves. Kiskora óta a családja szeme fénye. Az apukája már háromévesen sakkozni tanította, az anyukája állandóan résen van, nehogy megfázzon, a nagymamája pedig mindig a kedvenceit főzi. Miért van mégis, hogy úgy érzi, nem tud beilleszkedni a saját családjába? Hiába a készségfejlesztő sakkozás, iskolában mégis matekkorepetálásra szorul. Az anyukája által ráadott meleg pulóverben nem tud úgy futkározni és játszani, mint a többi gyerek. Nagymama pedig egyenesen megsértődik, ha Szille nem eszi magát degeszre az általa főzött ételekből, és csak annyit enne, amennyi éppen jólesik. Egyedül Imre papával érzi magát otthonosan, akivel elbújhatnak a fészerben, és megbeszélhetnek mindent, ami csak a szívüket nyomja. Vagy mégsem? Mi lehet az a mélységes titok Szille családjában, amiről még Imre papa sem beszélhet soha?

Dió kilencéves. Hiába él a rózsaszín egű, derűs Valaholban a többi lillével együtt, mégsem boldog. Mikor kisbabként megérkezett az Örökkön Örökké Fához, nem üdvözölték barátai, családtagjai az előző életéből. Lillecsaládok fogadták be, évről-évre másik, mígnem elég nagy lett ahhoz, hogy egyedül élhessen. Elég nagy, hiszen Dió nem úgy öregszik, mint a lillék általában. Valaholba ugyanis öregen és gyakran betegen érkeznek a lillék, és évről-évre egyre fiatalodnak, mígnem készen állnak arra, hogy kisbabakén újraszülessenek az emberek közé, új életet kezdve egy új családban. Vajon mi az, ami után Dió annyira vágyódik? És miért nem várta senki a másik oldalon?

Megtetszett a történet? Olvass bele itt!


Dió és Szille világát az Örökkön Örökké Fa köti össze, és egy családi titok, amely mindkettejük életére kihat. Szille elég nagynak, Dió pedig elég elkeseredettnek érzi magát, hogy feltépjék a régi sebeket és a titok nyomába induljanak, egyikük a kék egű Földön, másikuk a rózsaszín felhős Valaholban.

Majdnem minden családban van olyan téma, amelyről nem szívesen beszélünk. Vadadi Adrienn könyve rámutat arra, hogy dio.pngmindenki számára jobb lehet, ha szembenézünk a múlttal, és nyíltan megbeszéljük egymással régi sérelmeinket, bántalmainkat, kisebb-nagyobb bajainkat. Dió története rámutat arra, hogy nem tudunk lélekben nőni, fejlődni, ha visszatartanak minket múltbéli sérelmeink. Szillének pedig arra van szüksége, hogy szülei végre tiszta vizet öntsenek a pohárba, és szembenézzenek azzal, ami számukra is egy fájdalmas emlék.

Tudj meg többet Vadadi Adrienn könyveiről!

Vadadi Adrienn könyve olyan komoly témákat dolgoz fel, mint a család, a felejtés, az elengedés, a születés és az elmúlás, ezért tíz éves kortól ajánlott önálló olvasásra. Emellett viszont kiváló családi beszélgetésindító, hiszen mindannyiunkban felmerülhetnek olyan kérdések, amelyeket a legjobb közösen megbeszélni egy barátságos, elfogadó légkörben. Vegyünk hát elő egy doboz csillagkekszet, öntsünk poharunkba pezsgő tejszódát, és merüljünk bele az Örökkön Örökké Fa történetébe!

Megtetszett? Tedd a kosaradba!

Kapcsolódó termékek