Fogadj örökbe egy tigrist!

Beszélgetős mesék kicsiknek

Egy tigris félelmetes, de ha közel jön, kiderülhet, hogy nem is veszélyes, sőt. Így van ez a való élet sok jelenségével: érdemes közelről megnézni őket. Fedezzük fel Matyi és a tigris szemével újra a mindennapjainkat és beszélgessünk róla közösen! Tudj meg mindent Bendl Vera legújabb mesekönyvéről!

matyi_tigrissel_almodik_1000px.jpegÁlmodtatok már tigrissel? Aludtatok már tigrissel? Barátkoztatok már tigrissel?

Matyival mindez megtörténik Bendl Vera meséiben. A főszereplő kíváncsi és bátor kisfiú, nem fél lépni a tigris felé, és legyőzni a távolságtartását, amikor az egy éjjel az ágyában terem. Valljuk be, egy felnőttől is nagy dolog, ha szembenéz a hétköznapi, jelképes "tigriseivel" - hát még egy kisfiútól!

A tigris így Matyi barátja lesz, és együtt fedezhetik fel az élet megannyi apróbb-nagyobb szépségét, furcsaságát, akár nehézségét. A Matyi tigrissel álmodik egy szuper együtt olvasós könyv, rengeteg elrejtett kis magocskával, amiből beszélgetés virágozhat ki.

Tedd kosárba!

Milyen szimpatikus egy tigristől, hogy felvállalja, fél a krokodiloktól! Mikor gondolkodtunk el rajta utoljára, hogy meddig tart egy pillanat? Mit csináljunk, ha lekéstük az esőt? Matyi és a tigris friss szemmel csodálkoznak rá mindenre, újdonságként hatnak a mindennapok is. Nem kerüli ki az olyan bevállalósabb témákat sem a könyv, mint hogyan működik az ima, vagy épp milyen érzés egy barátunk betegsége. Mindezt persze Matyi szemszögéből ismerhetjük meg.

kepernyofoto-2021-08-19-82703.pngSzimonidesz Hajnalka illusztrációjaInstant konzervválaszokat ne várjunk a könyvtől, ezek gondolatébresztő mesék inkább, melyek közös beszélgetésre invitálnak. Éppen ez bennük a jó: mindenki a saját szájíze, látásmódja alapján találhatja meg a saját válaszait azokra a kérdésekre, amelyek a történetek nyomán fogalmazódhatnak meg bennünk.

Azért is zseniális mesekönyv a Matyi tigrissel álmodik, mert miközben a gyerekeknek szól és a gyerekeket foglalkoztató témákról, a felnőttek is találnak a maguk szintjén értelmezni, elgondolkodnivalót. "Sajnos nem szeretik a városban a tigriseket."- jegyzi meg például Matyi, ezért sapkát ad a tigrisre, hogy fel tudjanak szállni a trolira.

Olvass bele!

A kötetet Szimonidesz Hajnalka hangulatos képei teszik teljessé. A színpompás illusztrációk nyomán ott érezhetjük magunkat nagymama konyhájában, az állatkert pálmalevelei között vagy épp az éjjeli erdőben. Szinte az ujjaink alatt érezzük tigris szőrét, a levelekről lepergő esőcseppeket.

Kiknek ajánljuk ezt a könyvet? Igen, elsősorban a kicsiknek, akiket nagy kérdések foglalkoztatnak. De mellettük felnőtteknek - figyelem, nem csak gyakorló szülőknek, hanem nagybácsiknak, keresztanyuknak, szomszédnéniknek, és minden olyan felnőttnek, aki szeretne megint egy kisgyerek fejével gondolkodni és újból felfedezni a világot!

Olvasás közben legyen a kezetek ügyében plüsstigris vagy papírtigris ;)

Itt rendelheted meg!

Voila Beáta ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek