Egyedi és formabontó!

A Csimota Kiadó leglegjei – Szerintünk

Minden évben izgatottan várjuk, milyen újabb, abszolút egyedi könyvekkel fog előrukkolni a Csimota Kiadó. Idén sem okozott csalódást, sőt! Majoros Nóra Menyus mindenmentes süteménye után mi is megnyaltuk mind a tíz ujjunkat, a most megjelent Párhuzam című formabontó képeskönyv sorai és képei pedig azonnal bevésődtek a tudatunkba, és visszük őket magunkkal még nagyon sokáig. Összeszedtük az eddigi kedvenc Csimota-könyveinket, és persze megmutatjuk a friss és ropogós alkotásokat is. Ha valami művészire, egyedire és lebilincselőre vágysz, szemezgess innen!

Párhuzam

borito_mindketto_mockup.jpgEgy kisméretű, mindössze 80 oldalas képeskönyv tele érzelemmel, mély tartalommal és két élet párhuzamos történetével. Szinvai Dániel érzékeny, sűrű, művészi szövege – amely pont annyit mond el egy életről, amennyit legalább és legfeljebb lehet – lebilincselő rajzokkal mesél el nagy dolgokat, az élet apró részleteire reflektálva.

Egy srác megérkezik valahová, egy lány megindul valahonnan. Egy történet. Vagy kettő. Vagy sokkal több? Egy fiúé és egy lányé. Egymás felé tartanak, és van egy pont, ahová megérkeznek. Találkoznak? Talán nem is ez a fontos.

A könyvet bármelyik irányból olvashatod.

Itt tedd a kosaradba!Menyus mindenmentes süteménye

menyus_mindenmentes_sutemenye_borito_rgb.jpgA Csimota Kiadó könyveit messziről megismerheted lélegzetelállító, művészi képi világukról. Rácz Eszter Anna egészen gyönyörű illusztrációt készített Majoros Nóra szívhez szóló meséjéhez.

Szeretnél megismerni egy mindenre allergiás csillámpónit? Egy csupaszív cukrászt, aki mesterműveivel mindenkit bevonz Torkos Táltos nevű süteményezőjébe? Kirakatában marcipánrózsák, szaloncukrok, mandulás patkók, krémesek, torták, rétesek, pohárkrémek, fánkok és bonbonok sorakoznak.

És képzelj el egy világot, ahol a város lakói megértik, hogy a süti nem az összetevőktől lesz finom, hanem attól, ahogyan szeretett cukrászuk, Menyus elkészíti.

A szuper édes mesekönyvet itt tudod megrendelni.

Nézd, ez én vagyok!

nezd_ez_en_vagyok_borito_rgb.jpgKi mondta, hogy a színezők és foglalkoztatófüzetek formátumát nem lehet megújítani? A Csimotának szerencsére senki. Győri Bori és Szamarasz Vera Zoé teljesen új oldalról közelítette meg ezt a témát. A rajzolás, kreatív alkotás és gondolataink rendezése tálcán kínálják az önismeret fejlesztésének lehetőségét. A szerzőpáros erre fókuszál, a grafikát pedig egyik kedvenc szerző-illusztrátorunk, Dániel András készítette. Ha ezt a színezőt és foglalkoztatót töltögeti a gyereked, jobban megismeri önmagát és a körülötte lévő világot is.

„A fák mélyre fúrják saját földjükbe gyökereiket, de lombjukat a közös ég felé emelik, ugyanabba a szélbe. Az emberiség egy, sokféle ember van, de mind: ember. Az ismeretlent távolinak és ijesztőnek érezzük, de a távolság a megismeréssel leküzdhető. Te is akkor lehetsz igazán az, aki vagy, ha megismered és elfogadod a másik embert. Erre tanít meg ez a könyv – akár szülő vagy, akár kisgyerek.” Vekerdy Tamás

5–9 éveseknek

Rendeld meg itt!


Ha a zsiráfok...

ha_a_zsirafok_b1_rgb.jpgEgy pici gyerek még nem tud nézőpontot váltani, aztán óvodás korára már ezzel a képességgel is rendelkezik. Ekkor kitárul számára a világ, egy új univerzumban találja magát! Megkezdődnek az igazi nagy mesélések is, amikor már az összetettebb történetek is lekötik a figyelmüket.

Turi Lilla fejest ugrott ebbe az új világba, és csupazsiráfos mesekönyvében megmutatja, hogy minden viszonylagos. Milyen jó és milyen fontos nézőpontot váltani! Vajon milyen lehet a világ felülnézetből, és mit sejthet erről egy óvodás, aki még a konyhapultot is csak a sámliról éri fel?

Néha szórakoztató, máskor kiábrándítóan emberi életekről szólnak Turi Lilla karakteres vonalvezetésű, intenzív színvilágú és humoros grafikái.

A könyv arra invitál, hogy néha próbáljunk ki olyan nézőpontokat is, amik nem a sajátjaink, hogy jobban értsük egymást és a világot, amiben létezünk. Legyünk elég bátrak ahhoz, hogy – hol messzebbről, hol közelebbről, hol pedig egészen magasról – szemléljük az életünket.

5 éves kortól

Itt tedd a kosaradba!


A papagáj, akit Péntek Tizenharmadikának hívtak
a-papagaj-akit_borito_rgb.jpg
„Egy napsütötte augusztusi hajnalon Péntek Tizenharmadika, a Mitugrálsz Cirkusz egyedüli és megismételhetetlen hullámospapagája alatt egyszer csak leszakadt az ülőkéje.” Ezzel a drámai eseménnyel indul Várszegi Adél elképesztő humorú kisregénye. Innentől pedig nincs megállás: mondat mondatot, oldal oldalt követ, és gyakorlatilag le sem lehet tenni a könyvet az utolsó szavakig.

Vajon mit tehet egy zebra, ha a legjobb barátja egy papagáj, akit Péntek Tizenharmadikának hívnak, és betegesen babonás? Hogyan sikerül kicsalni a madarat a cirkusz további lakóinak közbenjárásával Mitugrálsz József cirkuszigazgató biedermeier szekrénye alól?

Jásdi Juli karikatúrákra emlékeztető grafikái fokozzák a kisregény egyedi humorát.

Már kezdő olvasóknak is!

7 éves kortól

Rendeled meg itt!


Kezünkben a világvége
kezunkben_a_vilagvege_b1.jpg
Vibók Ildi könyve a kiskamaszokhoz nagyon közel álló virtuális világban játszódik. A történet sok humorral és izgalmas kalandokon keresztül hívja fel a figyelmünket arra, hogy a legapróbb tettüknek is következményei vannak a környezetünkre.

Lincsi és Peti egész nap a Parkolj a Parkodban! című játékkal játszik. Ebben semmi meglepő nincs, hiszen a kiskamaszok imádják a szobában nyomkodni a telefonjukat. Ám egy napon furcsa dolog történik, és a testvérek hirtelen a játékban találják magukat. Ott szembesülnek azzal, hogy a virtuális térben végzett környezeti rombolásuknak milyen hatásai vannak, és hogy ezek hogyan jelennek meg a valóságban. Vajon sikerül helyrehozniuk a károkat a játék különbözőszintjein megjelenő szereplők segítségével?

7 éves kortól

Tedd a kosaradba itt!


Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!


Kapcsolódó termékek