Öltözz be Julia Donaldson mesehősnek!

Egyszerű és nagyszerű ötletek farsangra

Mivel éppen hiperszuper Julia Donaldson meséit megelevenítő farsangi bulit szervezünk nektek, gondoltuk, hogy adunk nektek pár ötletet! Szívesen beöltöznétek Graffalónak, Bot Benőnek vagy Zognak, a sárkánynak? Akkor kattintsatok az ötletekhez!

Graffaló

graffalo.jpgMéltán lett a szeretnivaló, borzasztó szörny, Graffaló a világ egyik legnépszerűbb mesekaraktere, melyet Julia Donaldson meséje nyomán Axel Scheffler illusztrátor keltett életre. A furfangos egérről és a lomha, félelmetes szörnyről szóló rövid mese 1999-ben jelent meg először, sikere azonban a mai napig töretlen, amit mi sem jelez jobban, minthogy a könyv 13 millió példányban kelt el, és számtalan nyelven jelent meg világszerte. Sőt, még két animációs rövidfilm is készült belőle. A barna bundás, ijesztő külsejű szörny tulajdonképpen egy szerethető, kedves, naiv figura, akinek helyén van a szíve, így rendkívül könnyű őt megkedvelni. Elmondjuk, hogyan öltözhettek be ti is Graffalónak farsangkor:

1. Vegyetek fel egy nagy, barna műszőrkabátot vagy fürdőköpenyt

2. Vágjatok ki egy A4 méretű lapból 10 db 5 cm hosszú és kb. 3 cm széles karmot. Ezeket erősítsétek a kabát/fürdőköpeny ujjainak végéhez.

3. Vágjatok ki több 3 cm hosszú oldalú háromszöget lila kartonból, és ragasszátok őket egymás alá a kabát/köpeny hátára.

4. Nézzétek meg Graffaló szarvacskáit, és vágjatok ki egy A/4 méretű lapból 2 db körülbelül 5 cm széles és 10 cm hosszú szarvat.

5. Vágjatok ki két nagyobb kört sárga papírból, és két kisebbet feketéből. A fekete köröket ragasszátok a sárgák közepére, majd rögzítsétek a kabát/fürdőköpeny kapucnijára.

6. Vágjatok ki egy apró zöld kört, ezt ragasszátok a jelmez orr részére.

7. Ne feledjétek a füleket se! Vágjatok ki sötétbarna kartonból egy-egy nagyobb, sárga kartonból egy-egy kisebb, azonos alakú fület. A sárgát ragasszátok a barna papír közepére.

8. Már csak a fogak és agyarak vannak hátra, amit a kabát/köpeny kapucnijának alsó részére célszerű ragasztani!

farsang_zog.jpgZog, a sárkány:

Egy kis variációval Graffalóból Zoggá is változhatsz! Sárga szőrmekabátot vagy narancs plüss köpenyt vegyetek fel a barna helyett! Szárnyakat és farkincát egy nagy narancs katonból csináljatok: a két szárnyat egy papírból szabjátok ki, és hátizsákként vegyétek a hátatokra úgy, hogy a gumipántoknak négy pontban a két váll alatt és felett lyukakat szúrtok, a farkat pedig pár öltéssel erősítsétek a nadrághoz!

A kép csupán inspiráció, de nagyon cuki, nem igaz?


Gyuri, a legcsinosabb óriás:

Gyurinak öltözni nem lesz nehéz, bújjatok egy régi szakadt hálóingbe, helyenként firkáljátok össze vagy varrjatok rá foltokat. A lábatokra húzzatok barna szandált, a hajatokat borzoljátok össze, és készen is vagytok!

farsang_bot-beno.jpgBot Benő:

Igazán egyszerű a dolgod, ha a gyereked egy bot csemete vagy maga Bot Benő szeretne lenni. Ráadásul telitalálat családi beöltözéshez is.

Vegyetek fel mindannyian barna ruhákat, és fogjatok a kezetekbe egy-egy levelet! A leveleket elkészíthetitek krepp papírból, kartonból, a gyerekek egy sima papírlapra is megrajzolhatják és kivághatják. Ha szeretnétek hasznákni a kezeiteket a bulin, varrjátok vagy tűzzétek a könyökötökre a leveleket!

Egy másik Bot Benő megoldást láthattok a képen, szerintünk szuper lett!

kvirtek_es_kvartok.jpgVali, a kvart lány és Vili, a kvirt fiú:

Páros beöltözéshez szuper választás!

Valinak piros arcfesték dukál, piros harisnya, piros ruha és sárga cipő vagy zokni. A hajatokat színezzétek zöldre kimosható festékkel, majd kössétek két oldat és a fejetek tetején copfokba! A hajatokba a fejtetőn induló copf két olalán tűzzetek kis antennákat: egy drótra tekerjetek sárga szalagot és erősítsétek a hajatokba hullámcsattal!

Vili csupa kék: kék harisnyára, kék nadrágra és pulcsira, kék arcfestékre lesz szükségetek. Készítsetek kék farkincát egy kék köntös zsinórjából! A lábatokra húzzatok zöld cipőt vagy zoknit! A hajatokat simítsátok hátra vagy húzzatok a fejetekre kék úszósapit! Erősítsetek a fejetekre antennát úgy, ahogy Vali is tette (vagy varrjátok a sapira, esetleg lyukasszátok át a sapit (ha régi, használaton kívüli darab), hogy át tudjátok rajta húzni az antennákat!)

Már csak a tölcsér fülek és a nózik hiányoznak! Kék és piros kartonból vágjatok három-három tölcsért, mindnek hajtsatok egy kis lábacskát a rögzítéshez! Szerezzetek egy kék és egy piros gumiszalagot, ami pont körbeéri a fejeteket a nózitok és fületek mentén (vagy akár egy fehér nadrággumit fessetek be). Erre rögzítsétek a tölcséreket tűvel és cérnával vagy tűzőgéppel!farsang_boszi.jpgBoszi seprűnyélen:

Boszinak lila szoknyája, piros kardigánja és fekete palástja van. Fonjátok varkocsba a hajatokat, a gumira kössetek egy sárga masnit, húzzatok a fejetekre egy boszikalapot és kapjátok fel a seprűtöket! Készítseket varázspálcát is: a hurkapálcikára ragasszatok karton csillagot, és készen is vagytok!

Jó mulatást!További Pagony-mesehős jelmezötletekért kattints ide!


A képek forrása:

https://theeducatorsspinonit.com

https://hu.pinterest.com