Öltözz be Julia Donaldson mesehősnek!

Egyszerű és nagyszerű ötletek farsangra

A Julia Donaldson-könyvek iránti lelkesedésünk mit sem csillapodik! Ti lesztek a legvagányabbak az idei farsangon, ha a kedvenc mesehősötöknek öltöztök be. A gyerekek arcáról le se lehet majd törölni a mosolyt, ha ők lehetnek a mesekönyvük imádott karakterei. Hajrá!

Graffaló

graffalo.jpgMéltán lett a szeretnivaló, borzasztó szörny, Graffaló a világ egyik legnépszerűbb mesekaraktere, melyet Julia Donaldson meséje nyomán Axel Scheffler illusztrátor keltett életre. A furfangos egérről és a lomha, félelmetes szörnyről szóló rövid mese 1999-ben jelent meg először, sikere azonban a mai napig töretlen, amit mi sem jelez jobban, minthogy a könyv 13 millió példányban kelt el, és számtalan nyelven jelent meg világszerte. Sőt, még két animációs rövidfilm is készült belőle. A barna bundás, ijesztő külsejű szörny tulajdonképpen egy szerethető, kedves, naiv figura, akinek helyén van a szíve, így rendkívül könnyű őt megkedvelni. Elmondjuk, hogyan öltözhettek be ti is Graffalónak farsangkor:

1. Vegyetek fel egy nagy, barna műszőrkabátot vagy fürdőköpenyt

2. Vágjatok ki egy A4 méretű lapból 10 db 5 cm hosszú és kb. 3 cm széles karmot. Ezeket erősítsétek a kabát/fürdőköpeny ujjainak végéhez.

3. Vágjatok ki több 3 cm hosszú oldalú háromszöget lila kartonból, és ragasszátok őket egymás alá a kabát/köpeny hátára.

4. Nézzétek meg Graffaló szarvacskáit, és vágjatok ki egy A/4 méretű lapból 2 db körülbelül 5 cm széles és 10 cm hosszú szarvat.

5. Vágjatok ki két nagyobb kört sárga papírból, és két kisebbet feketéből. A fekete köröket ragasszátok a sárgák közepére, majd rögzítsétek a kabát/fürdőköpeny kapucnijára.

6. Vágjatok ki egy apró zöld kört, ezt ragasszátok a jelmez orr részére.

7. Ne feledjétek a füleket se! Vágjatok ki sötétbarna kartonból egy-egy nagyobb, sárga kartonból egy-egy kisebb, azonos alakú fület. A sárgát ragasszátok a barna papír közepére.

8. Már csak a fogak és agyarak vannak hátra, amit a kabát/köpeny kapucnijának alsó részére célszerű ragasztani!

farsang_zog.jpgZog, a sárkány:

Egy kis variációval Graffalóból Zoggá is változhatsz! Sárga szőrmekabátot vagy narancs plüss köpenyt vegyetek fel a barna helyett! Szárnyakat és farkincát egy nagy narancs katonból csináljatok: a két szárnyat egy papírból szabjátok ki, és hátizsákként vegyétek a hátatokra úgy, hogy a gumipántoknak négy pontban a két váll alatt és felett lyukakat szúrtok, a farkat pedig pár öltéssel erősítsétek a nadrághoz!

A kép csupán inspiráció, de nagyon cuki, nem igaz?


19220_1.jpgGyuri, a legcsinosabb óriás:

Gyurinak öltözni nem lesz nehéz, bújjatok egy régi szakadt hálóingbe, helyenként firkáljátok össze vagy varrjatok rá foltokat. A lábatokra húzzatok barna szandált, a hajatokat borzoljátok össze, és készen is vagytok!

farsang_bot-beno.jpgBot Benő:

Igazán egyszerű a dolgod, ha a gyereked egy bot csemete vagy maga Bot Benő szeretne lenni. Ráadásul telitalálat családi beöltözéshez is.

Vegyetek fel mindannyian barna ruhákat, és fogjatok a kezetekbe egy-egy levelet! A leveleket elkészíthetitek krepp papírból, kartonból, a gyerekek egy sima papírlapra is megrajzolhatják és kivághatják. Ha szeretnétek hasznákni a kezeiteket a bulin, varrjátok vagy tűzzétek a könyökötökre a leveleket!

Egy másik Bot Benő megoldást láthattok a képen, szerintünk szuper lett!

kvirtek_es_kvartok.jpgVali, a kvart lány és Vili, a kvirt fiú

Páros beöltözéshez szuper választás!

Valinak piros arcfesték dukál, piros harisnya, piros ruha és sárga cipő vagy zokni. A hajatokat színezzétek zöldre kimosható festékkel, majd kössétek két oldat és a fejetek tetején copfokba! A hajatokba a fejtetőn induló copf két olalán tűzzetek kis antennákat: egy drótra tekerjetek sárga szalagot és erősítsétek a hajatokba hullámcsattal!

Vili csupa kék: kék harisnyára, kék nadrágra és pulcsira, kék arcfestékre lesz szükségetek. Készítsetek kék farkincát egy kék köntös zsinórjából! A lábatokra húzzatok zöld cipőt vagy zoknit! A hajatokat simítsátok hátra vagy húzzatok a fejetekre kék úszósapit! Erősítsetek a fejetekre antennát úgy, ahogy Vali is tette (vagy varrjátok a sapira, esetleg lyukasszátok át a sapit (ha régi, használaton kívüli darab), hogy át tudjátok rajta húzni az antennákat!)

Már csak a tölcsér fülek és a nózik hiányoznak! Kék és piros kartonból vágjatok három-három tölcsért, mindnek hajtsatok egy kis lábacskát a rögzítéshez! Szerezzetek egy kék és egy piros gumiszalagot, ami pont körbeéri a fejeteket a nózitok és fületek mentén (vagy akár egy fehér nadrággumit fessetek be). Erre rögzítsétek a tölcséreket tűvel és cérnával vagy tűzőgéppel!farsang_boszi.jpgBoszi seprűnyélen

Boszinak lila szoknyája, piros kardigánja és fekete palástja van. Fonjátok varkocsba a hajatokat, a gumira kössetek egy sárga masnit, húzzatok a fejetekre egy boszikalapot és kapjátok fel a seprűtöket! Készítseket varázspálcát is: a hurkapálcikára ragasszatok karton csillagot, és készen is vagytok!

Jó mulatást!További Pagony-mesehős jelmezötletekért kattints ide!


A képek forrása:

https://theeducatorsspinonit.com

https://hu.pinterest.com

Kapcsolódó cikkek

  • Hangolódj a farsangra!

  • Ki rejtőzik az álarc mögött?