Játékos január

Januári túlélőcsomag 4.

A január az év legsötétebb, leghosszabb hónapja: a karácsonyi várakozásnak, ünnepi hangulatnak vége, és csak a szürkeség marad. Vagy mégsem? Azt találtuk ki, hogy készítünk nektek egy hatalmas januári túlélőcsomagot! Minden pénteken kikerül a blogunkra egy-egy tematikus szemle, amikben szuper könyveket és játékokat ajánlunk nektek, hogy megszínesítsük a januárt!

A negyedik - és egyben utolsó - részben csupa társas-és kártyajátékot, valamint hasznos apróságokat találtok!

Egy kis meglepetés is vár titeket: ezeket a termékeket január 31-ig mind-mind 10% kedvezménnyel szerezhetitek be a webboltunkban, ha a cikkben található linkre kattintotok! Ezzel szeretnénk mi feldobni kicsit a januári hétköznapokat. Válogattunk mindenfélét, hogy a lehető legtöbben találjatok olyat, ami az érdeklődéseteknek megfelelő. Reméljük, szeretni fogjátok a mi januári kedvenceinket!

Volt három szuper könyves szemlénk is, az első részt itt, a másodikat itt, a harmadikat pedig itt találjátok! A könyvekre 20% kedvezménnyel csaphattok le még január 31-ig, ha erre a linkre kattintotok!


Olvasólámpa - Unikornis

31000.jpgEgy hideg téli estén nincs is jobb, mint bebújni a meleg paplan alá egy bögre forró teával, és olvasgatni! Na de mi van, ha mellettünk közben aludni próbál egy kisebb-nagyobb tesó?
Erre való az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő termékünk, az olvasólámpa! Ez a szuper kis szerkezet gombelemmel működik (ezt tartalmazza is a készlet), és rá tudjátok erősíteni a könyv gerincére, így aztán tartani sem kell, és kellemesen erős, de fókuszált fénnyel világítja meg az aktuális oldalpárt!
Mivel a Pagony munkatársai közül szinte mindenkinek az otthonában megtalálható már egy ilyen, bátran állíthatjuk, hogy pontosan megtartja, amit ígér: nem zavarunk vele másokat, nem rontja a szemet és hihetetlenül cuki!

Itt találod a titkos akciót!

Kiemelő sorkövető - olvasást segítő eszköz

lr_91244_kiemelo-sorkoveto-olvasast-segito-eszkoz_cc1.jpgSzintén egy nagyon hasznos kis apróság ez a sorkövető, amiben ráadásul rögtön 4 különböző színűt is találtok!

Segít a friss olvasó gyerekeknek, hogy tudják követni a szöveget, hiszen az ő figyelmük még könnyen elkalandozik, és az olvasáshoz sincsenek még hozzászokva.

A színes kiemelő gyűrűs felét az ujjukra tudják húzni a gyerekek, és a cserélhető színű kiemelőket így játékos formában vezethetik a lapon olvasás közben.
Nem kizárólag elsősöknek ajánljuk egyébként, olyanoknak is hasznos lehet, akiknek egy kis vidám, játékos motivációra van szükségük az olvasáshoz.

Itt találod a titkos akciót!

Magic Maze - Fogd és fuss!

27531.jpgTérjünk is át a társasokra! Elsőként egy olyan játékkal szeretnénk megismertetni titeket, ami hatalmas kedvencünk, és nem is értjük, hogy lehet, hogy még nem írtunk róla!
A társas különlegessége egyrészt, hogy kooperációs, tehát abszolút együtt kell működnie a játékosoknak a siker érdekében, másrészt pedig, hogy csendben kell lennetek a játékidő alatt! Közösen kell gondolkodni, irányítani a bábukat, de beszéd nélkül!
Teljesen egymásra és a megérzéseitekre vagytok utalva. Mindenki mozgathatja a bábukat, de cak egy irányba: tehát ha te déli irányba kezdesz haladni, arra más már nem jöhet, valamint akkor neked kell figyelned arra, hogy mikor kell egyes bábuknak dél felé fordulniuk. Ha te nem koncentrálsz, arra más sem fog…
A feladat egyszerűnek tűnik: felfedezni a plázát és meglépni a boltokban található értékekkel, méghozzá minél hamarabb… a játék valós idejű, tehát egy rablásra mindösszesen 3 percetek van!
Ugye, milyen izgi??

Itt találod a titkos akciót!

Tropico

27712.jpgA Tropico-val kapcsolatban nagyon elfogultak vagyunk, mert ez a játék egyszerűen csodajó! Még soha senkitől nem hallottunk olyan visszajelzést, hogy ne tetszett volna a család minden tagjának 6 éves kor felett!
A játék maga rendkívül egyszerűnek tűnik első ránézésre: minden kártya egyik oldalán négyféle állat egyikét találjátok, négyféle lehetséges színben. A másik oldalukon pedig kérdéseket. Ebből talán már egyértelmű, hogy a kombinációk végtelenek, tehát a játék nem megunható, nincs egy végpont, ami után minden variációt ismertek.
A feladat pedig, hogy ahogy leteszitek egymásra a kártyákat, próbáljátok fejben tartani - legalább körülbelül - hogy melyik álltaból és melyik színből mennyi volt. Majd jön egy-egy kérdés, mint például: miből volt eddig több, zöld békából vagy sárga pillangóból?
Egy darabig lehet követni, de utána teljesen bele fogtok zavarodni a színekbe és a kérdésekbe is: rengeteg nevetés, gyors körök és szuper koncentráció-fejlesztés egy icipici csomagban! Imádjuk!

Itt találod a titkos akciót!

Dobble - Bogyó és Babóca

bogy.jpgA Dobble a világ egyik legszuperebb játéka, és tudjuk, hogy sokatoknak nem kell bemutatnunk már, de mindenképp helyet kellett kapnia ezen a listán, hiszen létezik belőle egy Bogyó és Babócás verzió!
A Dobble egy hatéves kortól ajánlott kártyajáték, szuper, apró dobozban, ami a legkisebb táskában is elfér, és a jó megfigyelőképességet teszi próbára. A feladat mindössze annyi, hogy fel kell fedeznünk a két egyforma figurát a saját- és az asztalon heverő lapon. Nagyon egyszerűen hangzik, de higgyétek el, nem az! Nagyon gyorsnak kell lenni, hiszen többi játékosnak ugyanez a célja, és az a lényeg, hogy te legyél az első! Ha sikerül, eldobhatod a paklidból az adott lapot. A győztes az, akinek először elfogynak a lapok a kezéből.

Itt találod a titkos akciót!

Szédült szafari

28722.jpgSzintén apró méretű, szintén nagyon vicces játék következik, ezúttal a szafari állataival!
A Dobble-hoz hasonló ez a kis kártyacsomag, csak pont az ellentéte: azt kell kitalálnotok, melyik állat lógott meg a az egyik kártyáról!
Az asztalra két, látszólag egyforma kártyát helyeztek, rajta 11 állattal (a lapok másik oldalán egy könnyített játékverzió található, 7 állat képével), de az egyik kártyáról hiányzik valaki!
Koncentráljatok, legyetek szupergyors megfigyelők és találjátok meg ti elsőként, melyik állat kóborolt el a csapattól! Ráadásul annyira aranyosak az illusztrációk, hogy nem lehet betelni velük!

Itt találod a titkos akciót!

Lüke tehén

32265.jpgEnnek a kárytajátéknak annyira vicces a neve, hogy mi azonnal felfigyeltünk rá és ki akartuk próbálni!
Hatalmas a felfordulás a tanyán, mert megszökött a marhacsorda! Ráadásul egy egész lavinát indítottak, mert a kerítésen keletkezett lyukon gyorsan meglépett egy csomó ló, birka és malac is! Na most aztán teljes a káosz!
Ezeknek az állatok a többsége szerencsére abszolút szelíd és kedves, így a befogásuk alapvetően nem nehéz, de vannak, akik azért hajlamosak megmakacsolni magukat… őket annyira senki sem szeretné a magáénak tudni, mert nehezebb őket kezelni.
A ti feladatotok, hogy ügyesen kereskedjetek az állatokkal, és azt tartsátok meg, akit a legkönnyebb féken tartani!
Egyszerű szabályok, garantált szórakozás és taktikázás vár titeket, ha a Lüke tehént választjátok!

Itt találod a titkos akciót!

Misty

32610.jpgA Misty icipici, zsebben és bármilyen táskában elfér, tehát akárhol előkapható játék, nagyon praktikus például utazáshoz.
A nevéből talán már kitaláltátok, hogy kicsit misztikus is, persze cseppet sem ijesztő azért! Képzeljétek el azt, amikor céltalanul rajzolgattok a párás ablaküvegre egy esős, szürke estén. Egyre több ábra díszíti az ablakot, aztán egyszer csak életre kelnek az ábrák!
A Misty lényege, hogy ügyesen taktikázva pakold az ábráidat, hiszen ha választasz egy kis virágot, majd egy lesben álló virágevő szörnyeteg elfogyasztja, egyre kevesebb esélyed lesz, hogy a te ablakod legyen először tele!
Gondolkodj, kombinálj és légy kreatív!

Itt találod a titkos akciót!

Kapcsolódó termékek